rewir, ale Ty czytasz co się do Ciebie pisze? Obraz z telewizora dociera do Ciebie z prędkością światła. Żeby oglądnąć go ponownie tam, gdzie została druga osoba, musisz tam być przed nim. Jak chcesz się poruszać szybciej, choćby teoretycznie?
Moona, dlaczego? Zakładając, że jesteś w stanie wyprzedzić światło. Zalutuje mocno Lemem, ale cóż, też się śmiali z tego, że opisywał, że będzie można płacić posługując się kawałkiem plastyku...
No ja akurat słyszałam na ten temat różne zdania, ale kłócić się nie zamierzam, fizykiem z wykształcenia nie jestem i nie będę, to działka mojego brata.
Z obiektami fizycznymi faktycznie może być problem - ale w ogólności, gdy rozpatrujemy abstrakcyjnie w ramach eksperymentu myślowego - jak najbardziej do przyjęcia. Są nawet cząstki elementarne, które poruszają się jedynie szybciej niż światło - ale są tylko hipotetyczne. http://pl.wikipedia.org/wiki/Tachion
tak, tak, to autentyczna historia. misja na marsa zakończyła sie zgonem, ale misję ratunkową udało sie zatrzymać.
pewnie są na ziemi i niebie rzeczy o których nie sniło się nawet filozofom, ale taką gadaninę traktuję jako dobrą rozrywkę- bardzo dobra, ulwiebiam takie hirstorie 😉 w spora część poranormalnych zjawisk nie da się nie wierzyć, trzeba je tylko inaczej nazwac 😉 a wiara ludzka jest tak silna ze rzeczywiście może zdziałać cuda, ale zagadki ludzkiego umysłu to inne zagadnienie, choć nie mniej ciekawe ;]
Strzyga- uwielbiałam ten program. byłam mała, trzęsłam się ze strachu z wzrokiem wlepionym w ekran bez cienia krytycyzmu 😍
jeśli chodzi o różne przeczucia to nie wierzyłam, uznawałam za bzdure dopóki nie doświadczyłam. może to był przypadek, ale było to tak silne i wazne dla mnie że wciąż jestem pod wrażeniem, że nie wiem co o tym myśleć.