O jejku... bardzo dziękuję za tyle pochwał 😡 strasznie mi miło
Faktycznie moje marzenia się spełniły. Zawsze marzyłam o niewielkiej kameralnej stajni, w której będzie panowała miła atmoswera i koniki będą zadowolone. Zaczynałam od jednej stajni ( tej z pierwszych fotek ) W tej stajni jest 6 boksów o wymiarach 10m2 ( 3x3,4m). Po dwóch latach udało się odkupic od sąsiada jeszcze kawałek pola wraz ze starą stodołą, którą przerobilismy na stajnię. W tej przerobionej stajni również jest 6 boksów o wymiarach 12m3. Boksy błyskawicznie się zapełniły i po roku dostawiliśmy jeszcze jedną stajenkę - angielską z czterema boksami ( dla 3 dużych koni i kuca ). I tak z malutkiej stajni zrobiło się 15 dużych koni i 2 kuce... To max aby zachować choć odrobinę kameralności 😉 Faktem jest, że atmosfera zależy od ludzi. Ja mam to szczęści, że trafiłam na samych fajnych ludzi ( co nie znaczy, że nie ma problemów ). Staram się aby wszyscy byli zadowoleni co też nie zawsze wychodzi 😉, ale ogólnie umiemy rozmawiać i rozwiązywać wspólnie powstające spory. Często imprezujemy, bawimy się razem, organizujemy urodziny, imieninu, urodziny konia... wszystko co zbliża i daje okazję by dobrze się bawić jest ok.
Dużym plusem jest też brak rekreacji i fakt, że jest to takie nasze zamknięte środowisko stajenne.
Co do starych przerabianych budynków - to też mam do takowych słabość. I jak widzę jak ktoś wstawia fotki starych zabudowań, które chce zaadaptować to aż mi "ślinka cieknie" 😉 To są takie perełki w które naprawdę warto zainwestować aby później napawać się efektem 🙂
Odpowiadając na pytania - stajnia znajduje się na południu Polski koło Bielska-Białej
Nie mamy wolnych boksów a lista oczekującyh wciąż się wydłuża, co mnie cieszy bardzo bo to bardzo miłe.
jeszcze jedna odpowiedź... Korytarz w stajni jest wyłożony cienką kostką brukową osadzoną na kleju na betonowej wylewce. Njelpsza kostka do stajni to nie taka zupełnie gładka a lekko porowata od góry - nie jest śliska i dosyć łatwo utrzymać korytarz w czystości.
warek zgadzam się, stajnie angielskie mają swój niepowtarzalny urok i klimat. Bardzo ładnie tam u Ciebie.
Lostak, już nie raz chwaliłam Twoją stajnię ale muszę to zrobić ponownie. Naprawdę bardzo profesjonalnie przygotowany ośrodek, hala marzenie. Gratuluję !
za nieedytowanie postów