Forum towarzyskie »

tragiczna śmierć dziecka

A gdzie jest info na ten temat?

TVN24
mają zwłoki półrocznej dziewczynki z charakterystycznym kocykiem
"jej tam jest teraz dobrze". Czy normalny człowiek by tak mówił?

wydaje mi sie że owszem jeśli dziecko/osoba dorosła bylaby smiertelnie chora, cierpiala i czasem sie tak mowi ze juz nie cierpi
znaleźli 🙁
Jestem załamany, jak już dawno nie byłem.
Tutaj też:
http://www.tvn24.pl/0,1733584,0,1,znaleziono-cialo-dziecka--najprawdopodobniej-magdy,wiadomosc.html

Ehh... po prostu w takich chwilach brak słów...  😵

edit: Sorry, nie zauważyłam, że już było info z tvn24.
znowu się poryczałam  😕 za ciężkie to dla mnie 🙁
Ja też płacze, to koszmar! Ciekawe co wyjdzie dalej....biedne dzieciątko, taka fajna dziewczynka......
Biedne maleństwo... okropna sprawa. Boli mnie to tym bardziej, że moja córeczka jest niewiele młodsza i nie wyobrażam sobie jak takie dzieciątko można skrzywdzić... To trzeba być potworem, brak słów....  I porzucona gdzieś, byle gdzie.... 
koszmarne przewidywania sprawdziły się. pozostaje tylko pomodlić się za duszę dziecka.

przy okazji tej historii ciągle trafiam na odnośniki, linki do koszmarnych morderstw na dzieciach, o których nawet nie wiedziałam. chyba nie ma gorszej zbrodni niż dzieciobójstwo. zupełne odczłowieczenie. potworne. dlaczego?
Dwa dni temu przegadałam sprawę (jeszcze zaginięcia) ze znajomym prawnikiem. On zaczął (świeżo upieczony ojciec), że jest pewien, że coś jest nie tak z tymi rodzicami, że jako rodzic inaczej by się zachowywał. Sam prowadzi niestety podobne sprawy w sądzie. Mnie też jakoś się to dziwne wydawało wszystko ale sobie myślę 'kurde może matce jakieś prochy na uspokojenie dają i stąd to'.

Dziś takie wieści. Smutne to bardzo, serio.
miałam nadzieję mimo wszystko. Niestety 😕
Dlaczego jest tyle potworow na ziemii? Przeciez migla to dziecko oddac...
Ja pierd.... co za ludzie. Tylko to mi przychodzi na język po informacji o noworodku.

Jak nie chcesz dziecka, to są ludzie którzy bardzo chcą a nie mogą mieć swoich. Zrzec się praw i dziecko będzie żyło w kochającej rodzinie! Nie wytrzymuję nerwowo już.
Nie mogę poprostu ostatnio czytać /słuchać a takich rzeczach. Co za potwory zyją na świecie.
Właśnie przeczytałam wiadomości :/
Ciekawy sposób ukrycia zwłok, na pewno nie zaplanowała i nie chciała ich ukryć.
Współczuje tym patologom którzy muszą zrobić sekcję..

Co do tych matek co zostawiają swoje dzieci w śmietnikach itp. Czy taki kur... problem zanieść dziecko do okna życia?  Przecież nikt je już tam nie będzie męczył, a ni oskarżał.  o.O
W szpitalu po urodzeniu można legalnie zostawić dziecko. Tylko wiesz, żyjesz w kraju kościółkowym, presja społeczna jest ogromna, z gazet krzyczą piękne, seksowne matki, z idealnymi, nigdy nie płaczącymi i nie kolkującymi dziećmi, które mają zawsze full kasy na wszystko. Presja, presja, presja.. taki sobie świat tworzymy. Nawet na tym forum napisanie, że dziecko to kur* nie idealny portret rodzinny, tylko zapier* całą dobę, wiąże się z tym, że znajdą się takie, co cię zjedzą za taką opinię. Więc cóż.

Matka Magdy widać niezrównoważona, dobry prawnik ją wyciągnie za uszy, zamiast w pierdlu skończy w psychiatryku, skąd dość szybko wyjdzie.. w więzieniu jeszcze by oberwała od współwięźniarek. Tak czy inaczej wkur* jestem, że kasa z moich podatków pójdzie na utrzymanie takiego śmiecia, czy to w zakładzie karnym czy psychiatrycznym 😤
Wstałam rano i akurat mama oglądała TV. Wiedziałam, byłam przygotowana na takie wieści, ale powiem wam, że mimo to jestem w szoku. Wierzyć mi się nie chce. Co to babsko ma we łbie?

I niestety gdzieś obok przewinęło się kilka tragiedii: zagłodzone dziecko (podczas sekcji odkryli, że w żołądku ma trociny), zakatowany chłopak 12letni (ciotka w stanie ciężkim, ojciec popełnił samobójstwo), 19latka zabiła dziecko, 18latek zabił 15latka itd..
I dlatego jestem za karą śmierci w takich wypadkach, pozbyć sie szybko i nie będziemy utrzymywać takich śmieci.
Tylko właśnie tak jak napisałaś nasz kraj jest zbyt prokościelny :/
pokemon Nie dobijaj...

Mnie to wszystko nadal nie mieści się w głowie. Na tvn24 cały czas pojawiają się sugestie, że prawdopodobnie nie był to wypadek, natomiast Rutkowski podpowiedział jej (co widać na nagranym przez niego filmie) inną wersję wydarzeń. Co gorsza ona może sama zacząć w nią wierzyć. Nie wiem czy chcę wiedzieć co się działo z tą dziewczynką.
Na to tylko odpowie sekcja, ciało jest zamrożone więc będzie w świetnym stanie do zbadania, oczywiście jak się rozmrozi...
Nie ta kobieta pierwsza i ostatnia wykazała się taką głupotą...mam nadzieje, że zostanie ukarana...ja bym tak z psem nie postąpiła, a co dopiero z dzieckiem do tego własnym.
A ojciec wiedział o tym?
Jak na razie o tym nic nie mówią.  Może to wyjdzie w dalszym śledztwie.
Mówiła że jej w tym nikt nie pomagał.
Chyba już nie da się tego tym wytłumaczyć, nie można w zaledwie kilka godzin upozorować porwania, schować dziecka pod gruzem i jeszcze udawać że się nic nie stało., potem przez kolejne 10dni udawać a na końcu grać na zwłokę próbując nie wskazać miejsca gdzie są zwłoki  🙁

Nie ma dla niej żadnego wytłumaczenia. Potwór nie matka.
Ciekawe co wykaże sekcja... Wstrętna sprawa, normalnie agresor się we mnie budzi jak myślę o tej babie i malutkim dziecku leżącym pod jakimiś śmieciami tyle dni...
Takie rzeczy zawsze się działy i dziać będą niestety. Tylko dziś to pożywka dla mediów. Wczoraj przy okazji rozmowy z rodzinie o tej tragedii pokazano mi artykuł z przed ponad 50 lat, gdzie kobieta urodziła jako samotna matka, rozczłonkowała ciało swojego dziecka i wyrzuciła na gnój. Znalazł sąsiad za stodołą. Ta kobieta dziś jest wzorową babcią i niewielu już we wsi pamięta co zrobiła.

Szkoda dziecka. I szkoda że natura nie reguluje tego kto może mieć dzieci.
Jackowski zmieniał wersję. Podobno 30 lub 31 już mówił, że to było zrobione z premedytacją.
Na profilu na FB jakieś 24h temu napisali, że Jackowski uważa, że to był wypadek. A wczoraj pojawiła się informacja, że to było zrobione z premedytacją i jest zamieszany w to mężczyzna.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się