Forum towarzyskie »

Historia Wołynia

Duunia, to uchwała Sejmu.
Miałam nieprzyjemność wysłuchania dyskusji. I sobie dobrze zapamiętam i uwzględnię przy kolejnych wyborach.
to że nawet tutaj pojawiają się odniesienia właśnie do akcji Wisła to nie przypadek niestety
to część wtłaczania nam do głów gotowego rozmytego poprawnego światopoglądu

I to razem z odniesieniem do Jedwabnem. To te same media, ktore promuja podejrzana wersje Grossa, ze 1600 Zydow zostalo opanowanych, a nastepnie zamordowanych przez 40 nieuzbrojonych prostakow (byle polskich). Dla kazdego trzezwo myslacego czlowieka, cos tu nie gra ale klamstwo wiele razy powtorzone staje sie prawda. Tylko przypomne to: Przerwano ekshumacje w stodole w Jedwabnym po odnalezieniu naboi z niemieckiej broni maszynowej, jak i oficerskiej
Tylko, ze takie informacje kiepsko sie przebijaja w mediach.
Dla mnie wyciągnięcie tej sprawy, właśnie teraz, ma swoje ukryte ,drugie dno.
Mnie najbardziej zastanawia jedna sprawa, do czego dążymy jako państwo nie nazywając rzeczy po imieniu. Kiedy tak wiele mówi się o tym, że w szkołach nie uczy się najważniejszych rzeczy, oficjalnie politycy potwierdzają to stanowisko unikając słowa zbrodnia czy po prostu ludobójstwo. Potem dziwimy się, że ktoś w takich Stanach uważa, że to my wywołaliśmy II wojnę. Pytanie nasuwa się samo, Polska jest wolnym krajem czy raczej krajem który tak boi się sąsiadów i prawdy, że nic wbrew nim nie zrobi?
No i mamy kolejną rocznicę. Patrzcie jak w ciągu roku się nagle wszystko pozmieniało.  👀
Dla mnie wciąż jednak NIE.
A co się pozmieniało ?
A co się pozmieniało ?

Oficjalne relacje z Ukrainą.
Jak dla mnie nic się nie zmieniło. Politycy raz Ukrainę kochają bardziej raz mniej w zależności od okoliczności. Kwestia Wołynia pomijania w mediach jak zwykle. Przykre.
Pomijana w mediach. Obchody skromniutkie. Sejm nawet w 70 rocznicę nic nie wystękał. A dziś to już całkiem zajęty odwoływaniem/nie odwoływaniem i jechaniem do domu. Przepraszam-lataniem do domu.
Na Ukrainie( tak kochanej przez polityków) krew się leje ciurkiem, cywile giną. I nawet skromniutkiej manifestacji przeciw wojnie nie ma. Cisza jest wygodniejsza. I tematy zastępcze.
Taki mamy klimat ...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się