Forum konie »

czapsy i buty

Edytka, aż mi się chce zawołać "good girl" 🙂 Trzeba wspierać polski biznes  💃
Paa moze dlatego, ze standardowo robią te sztyblety na podeszwie z tuniskóry, a podeszwa skorzana jest dodatkowo płatna 50zł?
ja w koncu zdecydowałam się na tę sztuczna, bo mam zamair zasuwac w tych butach po stajni i błocie, a nie zakładac je na sama jazde. a wiadomo, skorzanej podeszwie kałuze nie slużą...

Lotnaa 'good girl'? raczej 'devil in disguise'  😎
Mam takie pytanie. Chcę kupić skórzane czapsy oficerkowe Hippici. Obecnie mam takie, szer.35, wys.37 i po roku, gdy już siadły itp. wyglądają tak:

skoki

normalna jazda

ujeżdżenie

Myślałam nad ciut wyższymi, ale rozmiarówka jest co 3 cm, więc kolejne mają już 40cm. Jadę jutro przymierzyć, napewno będą na początku uwierać. Tylko zastanawiam się jak bardzo siądą? 🤔 Czy na tyle wystarczająco, żeby później mnie nie uwierały podczas skoków?
Strucelka, dlaczego nie zamówisz te od Pana Pawła? Są tańsze a jakość ta sama.

Ja mam 40cm, na początku bardzo uwierały, teraz są już idealne. Takie jak sobie wymarzyłam. Sporo zsiadły.
Dramka, te od Pana Pawła, tzn.? 😡

A miałaś wcześniej krótsze? Bo niby 40 od 170cm są, a ja tylko 165cm 🙁
Strucelka od pana Pawła, czyli ze strony sztyblety.pl kosztuja 90zł (model s-201) 😉
http://www.sztyblety.pl/

Ja mam 164 cm i są idealne. Miałam wcześniej krótsze i jak zeszły w dół były za krótkie.

Moje: http://www.allegro.pl/item660860346_czapsy_sztylpy_oficerkowe_ze_skory_licowej_33_41.html
hmm, nie wiem, jakoś nie przemawiają do mnie inne niż Hippici 😉
przymierzę 40 i jak będzie znośnie to się skuszę. Najwyżej będę cierpieć 😀iabeł:
Ja mam hippicowe 40 cm wys. i są długie i nie chcą siąść 😉, jeszcze nie jeździłam w nich w skokówce ale obawiam się, że może być niefajnie.
Wzrostu mam 170.
Ja mysle ze na wzrost nie ma co patrzec 😉
Ja mam 161cm niecałe a z hippiki wysokosc 40 siadła i za krotkie sa  😉
Dokładnie tak jak Misia mówi, wzrost nie ma tu nic do rzeczy. Ja też mam ok. 165 cm, a sztylpy o wys. 44 cm jak siądą będą idealne na mnie🙂
Strucelka jak masz możliwość przymierzyć te 40 cm to w sklepie pochodź w nich, pozginaj i ocenisz sama  😉
Strucelka No właśnie jak masz możliwość przymierzyć to super. Ja tak robie a póżniej zamawiam przez net. Mój mąż ma HIPPICI i nie są wcale lepsze od moich..
Kupiłam 40 🙂 Ciutkę będą na początku gnieść, ale myślę, że szybko siądą. A noga wygląda w nich nieziemsko 😜 🤔wirek:
Hippici?  🤬
tak, Hippici 😉
jestem od nich uzależniona 🤔wirek:
jutro postaram się o jakieś zdjęcia 🙂
wczoraj przyszły moje  🏇 sa idealnie takie jak chciałam: buciki są mieciutkie, sztylpy sztywne (ale bez przesady) i o 2 cm wyzsze niz potrzeba. i ten czekoladowy kolor: cud, miód i orzeszki   😍

edit: Burza, masz racje. namieszal trochę  😡
Edytka, mnie też się marzy taka czekoladka tyle że ja upatrzyłam sobie takie:

Jak na razie cena mnie odstrasza ale może kiedyś...

A twój komplecik świetny  😎
Daj znać za jakiś czas jak sztylpy w użytkowaniu.
Edytko, napisz coś więcej o tych sztybletach. Bardzo podobają mi się "na oko", a niestety nie mam okazji zobaczyć ich na żywo. Patrząc na zdjęciach miałam troszkę wrażenie, że są z dość cienkiej skóry.
Moje z dziś
fotki słabe bo fotograf marny 😀iabeł:

Troszkę letni komentarz:
-ten,kto wymyśli letnie,ażurowe buciki do jazdy konnej zostanie milionerem.
Dziś od rana łaziłam obok konia ale myśl o butach i czapsach odstraszyła mnie skutecznie.
Taniu a mi się świetnie jeździ w krótkich spodenkach i bez butów (oczywiście bez strzemion)
Taniu a mi się świetnie jeździ w krótkich spodenkach i bez butów (oczywiście bez strzemion)

Jutro o świcie chyba się podejmę. Świetnie się jeździ jak się jest młodym a pani w wieku średnim mniej cieszy oko jednak. Nawet wyjątkowa jak ja. 😂
Edytka, skoro buciki są miękkie to sztywne są chyba sztylpy? 😉
Ja dzisiaj jak tylko zeszłam z konia od razu ściągnełam sztylpy..łydki mnie paliły, stopy mniej..
Ja mam jedno i drugie Hippicy i chyba jestem przyzwyczajona ale nie zagrzewam się specjalnie.
Moje sztybletki mają coś ok.10 lat. Wydaje mi się, że są produkcji podawanego tutaj p.Pawła czyli Firmy Obuwiczej czy jakoś tak.
Trzeba przyznać, że używałam je przez większość czasu raczej od święta, może dlatego tak długo wytrzymują. Z wierzchu są praktycznie bez zarzutu, ale jakiś czas temu odkleily mi się podeszwy. Buty poszły do szewca i niestety chyba robiąc w dobrej wierze szewc mi sztyblety zmarnował. Podeszwy dokleił bardzo porządnie, ale jednocześnie pokusił się o wymianę wyściółki. Nie wiem co dokładnie zrobił, ale nowe wnętrze, nowa wkładka jest bardzo sztywna i chyba nieco wyżej niż była. Bez dodatkowej wkładki jest bardzo niewygodnie, jakby się chodziło w nieelastycznym plastiku, a po jej włożeniu buty robią się zbyt ciasne. Wczoraj próbowałam na siłę chodzić w nich, dzisiaj mam krawiaki pod paznokciami i otarcia dookoła stopy.

Nie wiecie ile kosztują nowe sztyblety tej produkcji?  
Taniu, ja gorąco polecam jodhpury. W upalne dni nie wyobrażam sobie wbijania się w sztylpy czy oficerki, no i oczywiście warto jeździć raniutko albo wieczorkiem.
Ascaia, za całość (sznurowane sztyblety z suwakiem+ sztylpy) zapłaciłam 290 z wysyłką.
przepraszam, jeszcze jedno zdjęcie 😜 🤔wirek:

sama nie mogę się napatrzeć na moje nogi na zdjęciach 😁 wyglądają na dłuższe i chudsze, niż w starych:

Strucelka,

Poprzednie też miałaś Hippici?

Ile zapłaciłaś za czapsy nowe?

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się