Forum konie »

czapsy i buty

Miałam (wątpliwą) przyjemność przez jakiś czas pracować w tym sklepie. Zdarzało się że sprzedawcy mylili etykiety, bo nie znają się na sprzęcie jeździeckim (i nie tylko). Wadliwie zakodowany towar idzie na sprzedaż. Jeśli się potrafi, można z tego wyciągnąć korzyści. Laicy nie bardzo wiedzą czym się różni derka od czapraka, nie mówiąc już o różnicach między wędzidłami. Tak więc wymyślne wędzidła oliwkowe z rolkami miedzianymi w cenie 10zł a łamane pustaki za 45 to norma. Lub jak pomylili owijki z... szalikami i sprzedali za grosze, co prawda niekompletne...  🤣ale zawsze można było coś sobie dopasować. Kantary sprzedawane jako liny wspinaczkowe stanowiły już dla klientów poważniejszy wydatek... 😵
W sumie to jedynie większego sprzętu nie radze kupować, gdyż zawsze wynika z tego jakiś skandal. Cóż wymagać po siodłach za 400zł.
Podejrzewam, że podobnie jest w decathlonie- z tą różnicą, że tu nie sprzedają markowego sprzętu (tylko wewnętrzne brandy wyprodukowane przy zasadzie"niska cena-niska jakość), a w Go Sport ok 40-60% towaru jest "markowa", reszta to "by Go".
Aha, i nie kupujcie toczków 🤣
To ja powiem tak....Jako zę buty i sztylpy miałam robione na wymiar to...w niedzielę wieczorem wysłałam mailem wymiary, a dziś zamówienie jest już u mnie! I co fajniejsze wysyłke miałam gratis  😍!!!!

zamówiłam wczoraj, taki sam zestaw, a jednak przesyłka kosztuje mnie 20 zł. Płaciłaś za pobraniem?
[quote author=żużka link=topic=84.msg294060#msg294060 date=1247167914]
To ja powiem tak....Jako zę buty i sztylpy miałam robione na wymiar to...w niedzielę wieczorem wysłałam mailem wymiary, a dziś zamówienie jest już u mnie! I co fajniejsze wysyłke miałam gratis  😍!!!!

zamówiłam wczoraj, taki sam zestaw, a jednak przesyłka kosztuje mnie 20 zł. Płaciłaś za pobraniem?
[/quote]

żużka negocjowałam cenę za wszytsko zusammen.
denahill, W Decathlonie można kupić markowe rzeczy.. np. PIKEUR

żużka Wszędzie można negocjować nawet w takim sklepie jak Decathlon  😉
rrr, tak to jest jak się chce mieć z głowy (nie cierpię załatwiać czegoś takiego przez telefon). Mając w łapce zawsze targuję się o jakąkolwiek zniżkę.  Głupia, głupia, głupia...
Jak cena jest dobra to czasami głupio się targować.
denahill, W Decathlonie można kupić markowe rzeczy.. np. PIKEUR

no to się poprawiam.  😉  Ale z pewnością decathlon nastawił się głównie na tańszy sprzęt z niższej półki. W moim mieście na pewno. Byłam, widziałam.  😉
Nie powiedziałabym.

Są czapraki z wyższej półki za 200zł

Są skórzane czapsy za 250zł

Drogie kaski itd.

Nie można na podstawie jednego działu jeździeckiego w danym decathlonie skreślić pozostałe. Bo mój Decathlon ma bardzo dobrze rozwinięty dział jeździecki.
no coz Fouganza wyrobiła sobie początkową opinię bardzo złą, teraz jest dużo lepiej i jakościowo i technicznie a nawet zaczynają słuchać opinii pracowników. ale duzo zalezy od tego kto sie dzialem opiekuje w duzej ilosci sklepow nei ma nikogo kto sie zna na "konince".
Szkoda bo Ja bardzo chętnie bym się zatrudniła w dziale końskim  🏇
Zgadzam się z powyższym. Bardzo często lepszy asortyment jest sprowadzany do sklepów gdy wzrasta na niego zapotrzebowanie/ przez naciski ze strony kompetentnych sprzedawców). W internetowym katalogu decathlonu znajdują się cacuszka, gorzej z tym co znajduje się na sklepowych półkach 🙁 i w jakim to często jest stanie, jak to jest transportowane etc.  🙁 Jeśli w Warszawie dział jeździecki jest rozbudowany- winszuję.
Generalnie nie jestem za kupowaniem toczków/kasków/kamizelek w takich sklepach, zleżałych w wielkich magazynach - nawet atesty mają swoje terminy ważności-, popękanych w środku pod naporem wszelakiego sprzętu/upadków z pólek.. Swoją droga ciekawa jestem, jakie przepisy to wszystko regulują.
Ale to taki mały OT... 😡
Generalnie nie jestem za kupowaniem toczków/kasków/kamizelek w takich sklepach, zleżałych w wielkich magazynach - nawet atesty mają swoje terminy ważności-, popękanych w środku pod naporem wszelakiego sprzętu/upadków z pólek.. Swoją droga ciekawa jestem, jakie przepisy to wszystko regulują.
Ale to taki mały OT... 😡

wiesz kazdy producent podejrzewam ze ma gdzies swoj stock magazynowy i wszedzie bedzie podobnie ze skladowaniem. ja sie ciesze ze kaski zaczely rpzyjezdzac w foliach bąbelkowych i owiniete cienka ale amortyzujaca pianka plus zwykla folia. do tego wiekszosc przyjezdza nie w kartonach a duzych platikowych pudlach.
a upadki z polek....no coz nie upilnuje sie klientow. czasami robia wiekszy syf niz to warte! zero szacunku dla pracownikow.

dobra koniec OT bo zaraz mnie poostrzegaja 😀
w razie co sluże wszelką informacja na PW
http://www.gnl.pl/czapsy-eric-thomas-p-2347.html
http://www.gnl.pl/czapsy-gladkiej-skory-p-1503.html
http://www.gnl.pl/czapsy-skorzane-eric-thomas-galway-p-1486.html

ma moze ktos ktore lepsze?najbardziej podobaja mi sie z 1 linku ale obawiam sie czy nie beda zjezdzaz w dol.Do tej pory mialam czapsy oficerkowe, ale co roku musze wymieniac, ciagle cos sie  znimi dzieje;/
Tadam!

Ekspresowo i miło, jestem pod wrażeniem (chociaż mogłyby być dłuższe chyba).
No kolorek bardzo oryginalny  😎

W moich te gumki są za długie - wczoraj sobie podszyłam.

paa sztylpy pójdą jeszcze w dół więc chyba mogłyby być wyższe.
Paa, jak dla mnie to idealnie!  💃
Sztyblety, rozumiem, od tego samego wykonawcy?
Ile kosztował cie komplet?
Sama zastanawiam się nad takim... Z tego co widziałam na stronie, ładnie się prezentują tez sztylpy w takim jasnym, beżowym kolorze. Do tego kremowe bryczesy, biała bluzka...mmm... Mogłabym cała na biało jeździć.
Sztyblety wydają się dobrze ponieważ są naciągnięte w góre. Przy chodzeniu idą w dół, a po paru jazdach jeszcze bardziej w dół i będą krótkie.
Tak, od tego samego. Komplet kosztował 290 zł i był "jasnobrązowy" (dla odróżnienia od "ciemnobrązowego"😉. Bałam się sraczkowatości, a wyszło jak dla mnie idealnie kolorystycznie. W rzeczywistości są brązowe wpadające w wiśnię.
Chodziłam i jedziłam pół dnia i nic w dół nie poszło- ale niestety spodziewam się, że to nastąpi.
Nastąpi na 100%  🙁

Dlatego Ja specjalnie sobie zamówiłam wyższe. Przez pare dni mnie uwierały z tylu a teraz są idealne.
Ja dzis swoje sztyblety i sztylpy rozdziewiczyłam i rewelka jak dla mnie 🙂. Nie am to jak sprzet na wymiar. Hmm....moze za jakis czas pokusze się o sztylpy dwukolorowe z wykłądką :P
naszło mnie, że czas na zmiane sztybletow, bo stare.... są stare i podniszczone. zastanawiam się nad Petrie Professional oraz Koenigs Ascot (plus do tego sztylpy jednej z tych firm).
ktoś miał, testował, widział na żywo, macał? cena takiego zestawu to ok 1200zł, nie chcę więc kupować niczego na hop siup.

zastanawiam się też nad oficerkami (zamiast sztybletów). jest sens dołożyc jeszcze 500-1000zł i mieć coś na lata, mimo że obecnie jezdze niewiele (raptem 2h tygodniowo i to tylko w wakacje)?  🤔
paa jakiej firmy jest Twój komplecik? bo cena faktycznie .... atrakcyjna 🙂
paa jakiej firmy jest Twój komplecik? bo cena faktycznie .... atrakcyjna 🙂

odpowiem w imieniu Paa. Komplet kupiony na www.sztyblety.pl
dzięki 🙂  :kwiatek:
hej, ho! nikt nie ma sztybletów Koenigs albo Petrie?  👀
swoją drogą przejrzałam cały wątek i zainteresowałam się tymi sztybletami od p.Pawła. jak długi jest czas oczekiwania na takie sztyblety na wymiar? ma ktoś może sztylpy czarne z brązową górą i moglby wstawic real photo?
Edytka, wiem, że piszesz tu o innej półce cenowej, ale ja jakieś 1,5 miesiąca temu kupiłam buciki na eBayu z zamkiem z przodu za całe 24 funty i wg. mnie biją na głowę Ariaty na które wydałam majątek 😉 Mają super sprężynującą podeszwę, skóra wygląda przyzwoicie, a nawet jak się za rok rozpadną to nie będzie mi żal, że wydałam masę kasy.

Chociaż jak jeździsz rzadko i będziesz mogła o buty dbać to może faktycznie warto zainwestować w coś dobrego.

Takie kiedyś macałam http://www.tattini.it/eng/tattiniventilatedjodhpurboots.htm i zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie.
Też mam sztylpy z firmy Pana Pawła Krzyśka.
Na początku były idealnie dopasowane.
Teraz są za szerokie... czy to zależy od bryczesów?
jak mogę to zamaskować.. ?
poradźcie coś dobre Kobiety.  :kwiatek:
Na pewno można u szewca zwęzić.
w koncu podjełam jakąs decyzję  😵 teraz zamowie sztyblety i sztylpy czarno-czekoladowe od p.Pawła, a za rok kupie oficerki Koenigs.

dziewczyny, jeszcze jedno pytanie: brałyscie sztyblety na podeszwie skorzanej czy z tuniskoru?
Mnie nikt nie pytał o podeszwę. 😡
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się