Forum konie »

czapsy i buty

kochani mam mega prośbę  :kwiatek: Czy ktoś z Was wie może gdzie mogę uderzyć o uszycie na miarę butów ? Mam bardzo mały rozmiar ( 34 ) i gdzie nie zapytam to  proponują mi takie typowe dziecięce sztyblety. A mi się marzą z suwaczkiem takie eleganckie  😵
plissssssssss
[quote author=zduśka link=topic=84.msg1758394#msg1758394 date=1366833275]
kochani mam mega prośbę  :kwiatek: Czy ktoś z Was wie może gdzie mogę uderzyć o uszycie na miarę butów ? Mam bardzo mały rozmiar ( 34 ) i gdzie nie zapytam to  proponują mi takie typowe dziecięce sztyblety. A mi się marzą z suwaczkiem takie eleganckie  😵
plissssssssss
[/quote]

sztyblety.pl 🙂
safie no właśnie nie  🙁 tutaj dostałam propozycje zakupienia typowo dziecięcych trzewików...
Zduśka jeśli cena nie jest barierą to zakład Jan Kielman na Chmielnej.
Zduśka jeśli cena nie jest barierą to zakład Jan Kielman na Chmielnej.

ale tam to buty chyba zaczynają się od tysiaka  🙁  chciałam przeznaczyć max 400 - 500 zł
Skracał ktoś sztylpy oficerkowe?
Niestety po jeździe nabawiłam się krwiaka pod kolanem... a sztylpy założone pierwszy raz.

Zastanow sie czy warto, po nasty jazdach te czapsy ci siada o 3cm napewno. Chyba ze kupilas jakiejs mega jakosci to moze rzeczywiscie nie siadą🙂
[url=http://www.gnl.pl/product_info.php?products_id=9462{11}382{2}36{9}154]http://www.gnl.pl/product_info.php?products_id=9462{11}382{2}36{9}154[/url]

Dziewczyny, zna ktoś te sztyblety?  :kwiatek: nie będę ukrywać, że jestem uprzedzona do firmy Pfiff, ale incydent z ich sprzętem to już dawno, więc może poprawili jakość albo po prostu jeśli chodzi o sztyblety można im zaufać 😉 ?
Ktos ma moze sztylpy Yorka z Aramary? Potrzebuje kupić coś do dziennego ciurania bo moje PBK juz musze obydwa na spinacz zapinać, a jest to dosć niewygodne.
xequus, ja posiadam takie i jestem zadowolona, nie rozlazły się ale też nie są za miękkie, jeśli dopasujesz rozmiar to się dobrze na nodze trzymają , jedyna dla mnie wada to to że w miejscu zgięcia palców skóra nie bardzo wraca, czyli zostają rysy
taaa daaaam ! 😀 <3 <3
Agaleon, ale o co chodzi?  🤔

edit: już widzę fotkę 🙂 piękne są- co to? ❓
Secchiari <3

Jeszcze je nasmaruję to będą trochę ciemniejsze <3
dzieło sztuki 🙂
Agaleon majstersztyk  😲 w Polsce od nich buty też można dostać?

Edit: znalazłam tylko takie coś... http://oficerki.blogspot.com/2011/12/sztyblety.html
Są niesamowite.
Ręcznie robione,skóra cielęca (haha nawet wiem jakiej rasy)
Ręcznie postarzana skórka <3 miodzio 😀
W Polsce nie można ich kupić.
Ja mam je z Włoch,a ten blog co podałaś to właśnie mojej przyjaciółki która się tym zajmuje 🙂 tzn. no jest takim pośrednikiem.
A dodatkowo wzięłam żółte paski do ostróg 😀 Jeszcze czekam na fioletowe,czerwone i brązowe w tym ciemniejszym odcieniu.
potrzebuję niedrogich, sznurowanych sztybletów, poczytałam trochę i teraz to już kompletnie nie wiem  🤔
te z Pascuello (aukcje pana ppawła z allegro) podobno "papierowe" i szybko się niszczą, ale też było kilka opinii, że są świetne (podobnie ze sztybletami z Cavallino o tymi, tyle, że przy Cavallino trochę mniej negatywnych opinii było). zastanawiałam się jeszcze nad takimi firny Start, miał ktoś, jak z trwałością?  :kwiatek:
potrzebuję niedrogich, sznurowanych sztybletów, poczytałam trochę i teraz to już kompletnie nie wiem  🤔
te z Pascuello (aukcje pana ppawła z allegro) podobno "papierowe" i szybko się niszczą, ale też było kilka opinii, że są świetne (podobnie ze sztybletami z Cavallino o tymi, tyle, że przy Cavallino trochę mniej negatywnych opinii było). zastanawiałam się jeszcze nad takimi firny Start, miał ktoś, jak z trwałością?  :kwiatek:

a może Hippica? http://sklep.hippica.pl/trzewiki.html sznurowanych nie miałam, ale miałam standardowe sztyblety hippiki i pomimo ciorania ich służyły mi długo.

a ja posiadam te z allegro (ppaweł) i świetnie mi się w nich jeździ.
miękkie, nigdzie nie gniotą nawet w niskiej skarpetce.
Ale są wąskie więc tylko na wąskie stópki (przynajmniej mój rozmiar).
może niszczą się tym, co nie dbają o buty. U mnie nawet trampki się nie niszczą po 2-3 sezonach 😀
No dobra, jesdnak wygladaja nezle 😀
Jak z jakością czapsów master jang? Chyba jedyni mają śliczne modele, szyte na wymiar (całe 30cm wysokości na 45cm łydkę)  😁
szukam sztybletow+sztylp na codzien, cenowo za komplet powiedzmy 700-800 PLN co polecacie?
hippici  😀
Ma ktoś te sztyblety?
http://allegro.pl/jezdziectwo-botki-sztyblety-damskie-rozm-32-42-i3226951487.html
Szukam czegoś taniego do biegania po stajni i do wchodzenia na myjke dlatego nie chce skórzanych 😉
Może mi ktoś powiedzieć, które z tych trzech są najlepsze-głównie pod względem wytrzymałości?:
1.
2.
3.
Jak z jakością czapsów master jang? Chyba jedyni mają śliczne modele, szyte na wymiar (całe 30cm wysokości na 45cm łydkę)  😁

Ja mialam takie: http://www.masterjang.pl/?149,pl_602-2222-art.50-czapsy-skora-eko-model-uniwer
I bylam bardzo zadowolona z jakosci wytrzymaly kilka lat bardzo zlego traktowania. Dlugo po zwyklym szorowaniu woda ze szlaucha wygladaly jak nowe i na zywo wygladaly o niebo lepiej niz na tych zdjeciach ( zwlasca w kwesti dopasowania w kostce. Wyrzucilam je w zeszlym roku tylko dlatego ze nie mialam serca kupowac nowych kiedy te jeszcze dzialaly, a bardzo chcialam nowiutkie i blyszczace :-)
Miał ktoś kiedyś te czapsy?
http://allegro.pl/jezdziectwo-czapsy-sztylpy-szyte-na-wymiar-i3226955204.html
Szukam czegoś naprawdę taniego, bo kupuję nowe buty do ciorania i chciałam coś do kompletu, bo czapsy też niedługo skończą żywot. Nie mam wielkich wymagań.
mam pewien dylemat, chciałam kupić sztyblety hippiki elite z zamkiem. mam je obecnie i strasznie sobie chwalę, bardzo mi się podoba ten zwężany nosek.  przeglądając ogłoszenia trafiłam na sztyblety alexa york, na pierwszy rzut oka niby to samo ale patrząc na cenę (yorki tańsze o ponad 100zł) zastanawiam się czy posłużą mi one tyle ile hippiki (a mam je już z jakieś 3-4lata, prawie codziennie w nich chodzę po stajni i jeżdżę i zaczynają mi się rozwalać). Wcześniej miałam również Hippikę tylko że sznurowane i również służyły mi kilka dobrych lat. Czy ktoś może powiedzieć coś więcej o alexa york?
Już nieważne, rozwiązałam problem.
kochani napiszcie mi czy taka sytuacja jest możliwa 🙂 w poniedziałek wreszcie odebrałam butki z czapsami w moim wymarzonym kolorze .
buty ładnie zrobione czapsy na pierwszy rzut oka też od poniedziałku byłam u konia w razy w nowych butach i już starała się skóra z boku
( dwa obtarcia brawie do jasnej skóry po 2-3 cm ) na prawej nodze. zadzwoniłam  do firmy w której buty zamówiłam  ( a cena nie była aż tak niska bynajmniej jak na moje studenckie możliwości -350 zł ) a pan mi na to że skóra pracuje przy siodle i bla bla bla bla ......no i kazał mi zapastować . potraktowałam butki pasta ale moim zdaniem jest tylko gorzej. Jestem straszliwie zła bo moje poprzednie czapsy ( dodam że oficerkowe ze skóry przez trzy lata nie miały żadnych przetarć) nie wiem co teraz zrobić .....  😵 😵 😵 😵 czy to jest w ogóle możliwe po jednym użytkowaniu
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się