Forum konie »

czapsy i buty

Słuchajcie-zapięłam swoje hippici na sztyblety 💃 No i w sztybletach mam je wyżej jednak, tzn. czuje je pod kolanem, ale odrobinę mniej niz tamte poprzednie, które były dłuższe, a przyt tym nie marszcza sie jak tamte. Chyba jednak sa w sam raz.Z lewym miałam troche problem, zeby go zapiąc, ale jest ok.Pochwalę wie wiec fotkami i mam nadzieję , że mnie nie zabijecie za łączna ich ilość :kwiatek:
dla mnie super wyglądają 🙂 wiadomo, że sztyblety są wyższe to i lepiej się ułożyły. i w kostce bardzo zgrabnie 😉 jak trochę uwierają pod kolanem to nic, za parę dni/jazd przestaną
To sie cieszę 💃 bo naprawde byłam pełna obaw. A w kostce sa mega dopasowane i mam nadzieję, ze takie zostaną na zawsze.... 😉
palemka,  a ten łuczek nie powinien być bardziej z boku? bo wydaje się przesunięty na tył za mocno. może dlatego piją trochę?

fajnie są dopasowane, bardzo fajnie! w kostce bardzo elegancko. nie mój typ zupelnie, bo wydają się mało sztywne i takie getrowe, wolę sztywne, licowane, ale jeśli chodzi o dopasowanie to rewelacja.
isabelle-chyba ten łuczek nie bedzie inaczej się układał, ale powiem wam ze one mnie nie piłują, tylko po prostu czuję je, nie wiem jak to powiedzieć-dotykają miejsca pod kolanem jak bardziej zegnę nogę, ale bez żadnego dyskomfortu absolutnie 🙂 A one są miękkie, to nie sa sztywne oficerkowe. Nie macie pojecia jaka jestem zadowolona, ze mówicie że są idealnie dopasowane 😅 :kwiatek:
czy ktoś tutaj posiada może buty od użytkownika ppawel1-p1, ale takie do chodzenia na co dzień? podobają mi się jedne buty u niego, ale nie wiem, czy się w ogóle opłaca, bo o ile sztybletów używam nie częściej niż 2 razy w tygodniu, to te już byłyby w codziennym użyciu. no ale z drugiej strony w zwykłych butach raczej nie chodzi się po błocie i w ogóle. nie wiem, czy pytać tu czy w wątku butowym, no ale zacznę tu ;p

ponawiam :kwiatek:
Uwaga, uwaga;p przyszly moje sztylpy w rozmiarze XM. no i pasuja. troche jest opor przy zapinaniu na skarpecie ale moze nawet dobrze bo nie zrobia sie po rozciagnieciu calkiem za luzne🙂 Są miekkie , fajnie wykonane . Szkoda , ze piszac do sklepu, ze waham sie pomiedzy M i L, obsluga nie doradzila od razu , ze jest cos takiego jak XM  😉 😉 a ja tez troche niedoinformowana 😡, Ale naprawde w koncu sa ok🙂

edit: troche literowek.
domiwa sprzedawczyni powinna poinformować Cię o całej rozmiarówce,bo rzadko zdarza się,że produkują takie pośrednie rozmiary.
No ale najważniejsze,że pasują🙂
No wlasnie bylam zupelnie zielona, ze jest takie cos. Na szczescie juz pasuja. 😵
domiwa no to super 😀 , nie ma to jak dobre rady na re-volcie, prawda? moje czapsy, po licznych wątpliwosciach i zapewnieniach dziewczyn ze leżą naprawdę dobrze tez pasują 💃 No i wrzuc fotki koniecznie 🙂
Oj tak. Zapewne sama bym sie poddala i odeslala w pieruny nie biorac nic wiecej 😉 Postaram sie cos wstawic predzej czy pozniej jak ktos z aparatem sie do stajni zglosi🙂
zakochalam sie w Ariat  😍 tylko czemu cena taka zabojcza ?????
butki
czapsy

Noooo, Ariaty fajne sa, dobrej jakosci buty, swietna skora. Wszystkie znajome je nosza (ja nie, wlasnie ze wzgledu na cene) Na pocieszenie powiem tylko, ze zamki sie w nich ciagle psuja  😀iabeł:
Noooo, Ariaty fajne sa, dobrej jakosci buty, swietna skora. Wszystkie znajome je nosza (ja nie, wlasnie ze wzgledu na cene) Na pocieszenie powiem tylko, ze zamki sie w nich ciagle psuja  😀iabeł:

super pocieszenie !!  😀iabeł:
az tak mi ulzylo, ze inne czapsy kupilam sobie dzisiaj!🙂😉)
Słuchajcie szukam póki co sztybletów, z czasem (jak pieniądze pozwolą) sztylpów.
A co do sztybletów to nie wiem jakie kupić. Dużo jest chodzenia, po błocie, niestety taki padok, ale też szukam wygodne buty do jazdy no i wytrzymałe.
Co do tego błota to nie robi dla mnie problemu bo mogę zmieniać na gumaki 😀

No i teraz nie wiem, czy kupić te gumowe, czy ze skóry syntetycznej czy z bydlęcej.
Cena to tak myślę ze do ok 150-170 zł

Znalazłam firmy Horze (mam dużo produktów tej firmy no i jestem zadowolona, a jak z butami?)
Są ze skóry syntetycznej za 135 zł
Lub
ze skóry bydlęcej 161 zł

Powiem że dość mało jeżdżę, a jeśli już to rekreacyjnie 🙂

Jakie są wasze opinie?
Mam sztyblety Horze i są rewelacyjne, mega wygodne i bardzo wytrzymałe. Nawet nie wiem, czy to skóra czy synetetyk, cena wskazywałaby na syntetyk. Polecam!

Edit. A ja kiedyś bardzo zawiodłam się na Ariatach. Wydałam na nie mały majątek, a przeżyły może raptem rok  🤔
W bergo jest promocja na york alexa za 140zł chyba i to skóra, natomiast są one na wąską stopę, pewnie można tez u szewca je "rozbić" ale to dodatkowe koszty.

Ja  mam sztyblety Start, podobno czeskie, skóra. Bardzo wygodne, ładnie wyglądają na nodze. Polecam.
Ku...rza stopa! Jak się sypie to się sypie wszystko  😤 Akurat wczoraj jak miałam taką chętkę porzeźbić, rozpadły mi się w rękach oba zamki w moich Hippicach Roma.  👿 A kurdę ostatnio nawet je komuś chwaliłam - przez półtora roku użytkowania (co prawda różnego - od jeżdżenia codziennie w błocie i upale po w ogóle dwa miechy) nie było im dosłownie nic. A tu bęc. Najgorsze, że we wtorek dopiero odbieram od szewca, a nie mam nic w zamian, jak miałam to wyrzuciłam to szmaciaki jakieś. Brawo dla mnie.
Ktoś skracał za wysokie czapsy?
Jakie macie opinie nt.sztylpów York, ze skóry ekologicznej?
Ktoś polecał, ktoś odradzał... W sumie nie oczekuję cudów, ale mam kilka produktów Yorka i jestem zadowolona z jakości (adekwatnej do ceny 😉 ), więc może akurat sztylpy też im się udały.
http://allegro.pl/czapsy-york-ze-skory-ekologicznej-sztylpy-40-35-i2746653148.html
konkretnie takie  :kwiatek:

Dramka - moje dwie znajome skracały od góry, dużo zależy niestety od rymarza... Jeden zrobił super i praktycznie nie do zauważenia, że coś było robione, a niestety drugi trochę spartaczył i wygląda to, jakby dziecko bawiło się nożyczkami :/
od góry? hmmm
czy ktoś posiada buty stajenne
wiem że brzydkie ale czy ja dobrze kojarze że one mają taką "kratkowaną" podeszwę w środku ? tzn. nie jest ta podeszwa litym odlewem a ma puste przestrzenie
Czy ktoś posiada te sztylpy http://sztyblety.pl/czapsy-oficerkowe-licowe-s-201/ ???
Zastanawiam się nad ich zakupem... Cena niska więc zastanawiam się czy są solidnie wykonane i wytrzymałe. Mógłby się ktoś wypowiedzieć? 🙂
Ja kupiłam czapsy veredusa  😍

http://konie.sklep.pl/dla-jezdzca/czapsy-sztylpy/veredus-czapsy-duetto.html

Mają jeden duży minus - zapinane od dołu  🤔
Przynajmniej nie będą ci się rozpinać w trakcie jazdy ;-)
A ile gimnastyki żeby je zapiąć  😤 Moje hippici są od góry i nie rozpinają mi się  😉
Czy ktoś posiada te sztylpy http://sztyblety.pl/czapsy-oficerkowe-licowe-s-201/ ???
Zastanawiam się nad ich zakupem... Cena niska więc zastanawiam się czy są solidnie wykonane i wytrzymałe. Mógłby się ktoś wypowiedzieć? 🙂

Ja mam, i polecam. Mam je hmm 3 rok i w sumie teraz planuje zmianę ponieważ po wewnętrznej stronie łydki szycia od tej brązowej części wycierają się.
Czarne na pewno są mniej podatne na to.
agnesix bardzo dziękuję za informację  🙂 :kwiatek: :kwiatek:
nie ma za co.
Jeśli planujesz kupić dwukolorowe to radzę dopytać się o dokładny kolor brązu.
Na zdjęciach ich strony są bardziej rude, ja mam bardziej czekoladowe (trochę widać u mnie w galerii).
Więc jeśli zależy Ci na konkretnym odcieniu to lepiej zapytać. 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się