Forum konie »

czapsy i buty

Ja jestem ze swoich od Pana Pawła bardzo zadowolona. Zamek jest porządny, dawnej był mniej wytrzymały. W kostkach niestety są szerokie. Ale za 100zł wiecej wymagac nie można.

xxagaxx, Może CAVALLO??
Dramk a  masz do nich gdzies link w sklepie internetowym??

A tak na marginesie. Przeglądałam watek o oficerkach. Jak czytam ile to bólu wymaga by rozchodzić oficerki to dziękuje bogu za sztylpy.
takk troszkę więcej :P:P No cóż. Jadę wtedy do Miszewa. Przynajmniej sobie przymierzę.
Dramka i jak się sprawują Twoje sztylpy od Pana Pawła?
bo też takie mam, zakupione w połowie kwietnia..
no i skóra się wytarła, że są takie "plamy" .
Niestety teraz zdjęć nie mogę zrobić, ponieważ zostawiłam je w stajni.
Jeśli będziecie chciały to jutro zrobię fotki.
pozdrawiam!
Sztylpy super, skórka się rozeszła i są wygodne. Nie oszczędzam ich a nic się nie stało ze skórą. Zareklamuj, wstaw fotki.
Moje też sprawują się dobrze mam je dopiero od pół roku co prawda ale kupiłam jako używane . Moja koleżanka ma 2 lata pękły jej te gumki na dole ale to tylko i wyłącznie jej wina . Ja jestem jak najbardziej zadowolona .
Ja własnie zamówiłam sztyblety i sztylpy z skóry licowej ( nie dwoiny licowej) z strony www.sztyblety.pl

No ciekawa jestem jak się sprawowac będą 🙂
Będziesz zadowolona  :kwiatek:
Dramka i jak się sprawują Twoje sztylpy od Pana Pawła?
bo też takie mam, zakupione w połowie kwietnia..
no i skóra się wytarła, że są takie "plamy" .
Niestety teraz zdjęć nie mogę zrobić, ponieważ zostawiłam je w stajni.
Jeśli będziecie chciały to jutro zrobię fotki.
pozdrawiam!

A twoje sztylpy są z skóry licowej czy z dwoiny licowej? TZn. brałas te za 90 zł czy za 120 zł?
Ze skóry licowej

http://www.allegro.pl/item660860346_czapsy_sztylpy_oficerkowe_ze_skory_licowej_33_41.html

Są ładniejsze niż na fotce, mają jeszcze taki znaczek przy kolanie jak HIPPICA  😎
Dramka a maszmoze ich foto od zewnatrz i wewnatrz? Bo przy tej cenie to chyba jednak dwoina jest, a nie skóra licowa. Notabene dwoina wyglada jak licowa
Nie znam się ale wygląda na to że są podszyte inną skórą na wewnątrz. Mi to nie przeszkadza, noga nie poci się. Ale widze teraz że sa mało wycięte przy kostce.
Dramka twoje sztylpyy  są z dwoiny licowej z tego co widzę. Pamietam bo w cenie producenckiej sa po 90 zł bezpośrednio u Pana Pawła.
Wiem że bezpośrednio od Pana Pawła są tańsze, chyba po 95zł 😉 Ale zależało mi bardzo na czasie a czasami wysyłka od Pana Pawła się dłuży..W sumie powiem Ci że z allegro nie wyszło dużo drożej ponieważ wpłaciłam na konto i paczka wyszła tego samego dnia.
dobrze wiedzieć, że z przesyłką idzie różnie. w takim razie już  w przyszłym zamówię buty. Chociaż jeżeli chodzi o sztylpy to koleżanka zamawiała (90 zł) i przyszły jeszcze tego samego tygodnia.
A czym się różni dwoina od skóry? To duży minus?
To ja powiem tak....Jako zę buty i sztylpy miałam robione na wymiar to...w niedzielę wieczorem wysłałam mailem wymiary, a dziś zamówienie jest już u mnie! I co fajniejsze wysyłke miałam gratis  😍!!!! Abutki i sztylpy rewelacja!!! Bardzo podobają mi się spinki mosięzne z logiem producenta 🙂

Naprawdę polecam Pana Krzyśka towar pierwsza klasa 🙂

A teraz pytanie innej natury? Jak konserwujecie je? Tzn. potraktowac zestawem jak do czyszczenia skóry czy moze pasta do butów?
które buty zamówiłaś?
sztyblety klasyczne i sztylpy oficerkowe z skóry licowej całe czarne
A teraz pytanie innej natury? Jak konserwujecie je? Tzn. potraktowac zestawem jak do czyszczenia skóry czy moze pasta do butów?

Ja tylko tarrago serwuję 🙂, oczywiście po umyciu i wyschnięciu.

Muszę przyznać, że kocham hippicowe sztylpy oficerkowe 🙂, za to do sztybletów ne mogę się przekonać-dalej jeżdżę w pionierkach(no wiecie -takie harcerskie 😉 ), trochę kicha ale cóż, nie cierpię nowych rzeczy 🙁
tarrago?
No! Taka pasta nie pasta-bardzo fajne, nawet trupy pionierki wyglądają lux 🙂

http://www.allegro.pl/item668907185_krem_tarrago_lepszy_niz_pasta_do_obuwia_73_kolory.html
asds, mistrzowskie wykończenie prawda?

Okazuje się że jak zamawiałam buty od Pana Pawła to córka ich była w szpitalu, dlatego trochę dłużej czekałam. Teraz trochę żałuje że czapsy kupiłam na allegro a nie bezpośrednio od P. Pawła..
ms_konik

Tarrago już zamówione...NAwet 2 opakowania. dzięki za linka  :kwiatek:
No to po Waszych zachwytach zamówiłam sztyblety+sztylpy P. Pawła. Brązowe. Jasne. Oby nie okazały się sraczkowate 😉
A ja sobie kupiłam w Go Sporcie skórzane sztyblety jacsona, wąziutkie, dobrze trzymają kostkę, ocieplane, w śmiesznej cenie. 🙂 Może ich "image" nie każdemu by się spodobał, są trochę pstrokate, na pewno nie na zawody. W każdym razie czasem nawet w marketach może się trafić coś okazjonalnego, czasem trzeba tylko dobrze się rozejrzeć.
Czasem komfort jest ważnieszy niż wygląda 😉 Ja wszystko założe na stopy zimą aby tylko nie marzły i noga mieściła się w strzemie  😁

"Może ich "image" nie każdemu by się spodobał, są trochę pstrokate, na pewno nie na zawody. "
denahill, wszędzie można trafić okazje, a w Go Sporcie to już naprawdę często.
Mają dużo wyprzedaży.

Ja nadal zastanawiam się nad tymi cavallo.
Chyba już w tym miesiącu nie wyrobię z funduszami.
Ada, jeźdiłam w nich dopiero kilka razy,ale myślę, że jest to zakup na kilka lat
korsik, no właśnie u mnie jest kwestia taka że buty ze mną lekko nie mają.
Ale co jak co buty muszę mieć wygodne więc napewno taniego chińskiego szajsu nie kupię.

Zastanawiam się jeszcze nad Kieffer'ami tyle że one są z tego materiału SECU.
I nie wiem co lepsze w moim przypadku biorąc pod uwagę to iż o buty zbytnio nie dbam.
Teraz latem codziennie moczą się na mycje, łaże po błocie, zimą po glinie na hali lub śniegu.
A moje czyszczenie sprowadza się do zlania butów wodą czy czasami przetarcia gąbką od smaru.

A jak wiemy skóra wody nie lubie więc może ten materiał SECU będzie lepiej znosił wodę.

I dlatego właśnie mam wątpliwości.
Tak czy inaczej w tym miesiącu już mnie nie stać, więc mam czas do namysłu do sierpnia.

A te Kieffer'y wyglądają tak:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się