Forum konie »

czapsy i buty

silly mogłabyś mi wysłać stronę z tymi czapsami?

Mi chodzi o coś takiego.. dużo nie widać 🤔 ale chyba wiadomo o jaki rodzaj chodzi (skóra)

są na amigo ; )
Tunrida Wierz co Ja myślę o tym kompleciku  😉 brzydki jak kupa  😂

Ja dzisiaj zastanawiałam się jaki prezent sobie zażyczyć, w tym roku mam mega dylemat ponieważ mam wszystko  😁
zastanawiam się nad zakupem nowych sztybletów moje stare są juz na wykończeniu.
podobają mi się trzy pary i może doradzicie które waszym zdaniem będą najlepsze i wyglądać najładniej

1. euroriding Bristol Backzip

2. euroriding Bristol Frontzip

3. hippica elite
wg mnie najladniejsze pierwsze-sznurowane, przesliczne 🙂 sama mam podobne i wygladaja bardzo ladnie ze sztylpami
tez mi sie najbardziej podobają zastanawiam sie tylko czy sznurowanie jest praktyczne w sensie czyszczecia bo buty maja zamek z tyłu.
co do jakości mam nadzieje ze buty za 360zł powinny spełniać swoją role i długo słuzyć?
dla mnie 2 najlepsza 🙂 1 wyglądają brzydko z boku bardzo. a te hippici to w ogóle na nie jakoś.
Solina bierz 1 🙂
sznurowanie bardzo się przydaje, szczególnie kiedy ma się drobne kostki- łatwiej wszystko dopasować.
z czyszczeniem nie ma żadnych problemów- mówię z doświadczenia 😉
ja tez z czyszczeniem problemu nie mam i jak wspomniala Edytka dzieki sznurowaniu mozna je perfekcyjnie dopasowac do nogi, mi wiekszosc innych latala w kostce, a tak but sie trzyma na miejscu i nie obciera 🙂
dla mnie 2 najlepsza 🙂 1 wyglądają brzydko z boku bardzo. a te hippici to w ogóle na nie jakoś.

hpici mają jedną wielką wadę jak dla mnie. Są strasznie twarde? cienkie? od spodu bo gdy się chodzi to jest zero amortyzacji. Już nie mówię o schodzeniu z wysokiego konia ;/ ała 😉
tunrida to czekam na zdjęcia jak Ci przyjdzie ten kopmet ciekawa jestem jak na zywo wygladac bedzie🙂

A ja powiem Wam, że lubiłam sztyblety hippici, owszem lubiŁAM bo od dzisiaj kocham sztyblety Mountain Horse! Doszły do mnie Zip Paddock i już wiem o co xxagaxx ma na myśli mówiąc o twardej podeszwie w hippicach, jejku ja nie wiem jak w tym mogłam chodzić, są twarde cienkie i takie nieprzyjemne, a te Mountain Horse sa tak mięciutkie, że aż nie chce się ich ściągać z nóg🙂😉 Od spodu mają takie 'poduszeczki' amortyzujące do tego wkładka jest wyprofilowana, skórka od wewnątrz też nie jest 'goła' a pokryta takim bardzo przyjemnym (chyba oddychającym) materiałem mięciutkim🙂 Odrobinkę są luźne dla mnie w kostce, ale myślę, że jak sie założy czapsy to nie będzie problemu.

I co jeszcze dla mnie ważne - są baaardzo zgrabne! Noski mają zaokrąglone i moja noga wygląda w nich naprawdę na niewielką jak w większości innych butów, ostatnie sztyblety hippici to w ogóle miałam z jakimiś długimi nosami i wyglądały na 2 razy większe niż były w rzeczywistości.

Edit: no to może kilka zdjęć:

hehe ja wycięłam ten materiałowy pasek, strasznie mnie wkurzał 😉
moich jeszcze nie ma. ale jestem dzielna i czekam... ponieważ nie zamawiałam tylko butów to tak wygląda. ale dzięki wam dziewczyny kocham je coraz bardziej  💘 i już podskakuje w miejscu na samą myśl!
chyba zostanę fanką tej firmy, na pierwszy rzut oka skóra też wydaje mi się miękksza i lepszej jakości niż w hippice🙂 hm.. teraz mam problem bo marza mi się do kompletu czapsy tej samej firmy, ale są koszmarnie drogie jak dla mnie...🙁

podobają mi się te: http://www.okser.pl/mountain-horse-czapsy-silhouette-leggings-p-3180.html
lub te: http://www.okser.pl/mountain-horse-czapsy-xcellsior-nowa-kolekcja-p-3181.html (ciekawe jakie wymiary mają juniorskie rozmiary :icon_rolleyes🙂
Magdzior, znam Twój ból :P
O tyle dobrze, że ja musiałabym na miarę sobie takowe sprawić MH, a to deko mission impossible ;-)
Ale miałam ich sztylpy, nie ze skóry tylko z eko-shitu i jeździło mi się w nich ba-je-cznie! Mimo, że do moich chudych przeszczepów były przykrótkie, to świetnie się dopasowywały do nogi w zasadzie nie było czuć że się ma je na nogach. No i wieeeelki ich plus - miały bombowe, porządne zamki. A z technicznych uwag to nie miały fazy opadania czy rozciągania się. W sumie gdyby nie to, że owa eko-skórka zaczęła mi po prostu odpadać i się marszczyć brzydko to nie zamieniłabym ich na żadne inne.
Dlatego, jeśli komuś pasuje klasyczna rozmiarówka  MH - szczerze polecam bo warto.
(Teraz ludzie tabunami zaczną mnie nie lubić 🤣 )

edit:
Co do juniorskich rozmiarów, to mają (okser nie posiada w ogóle?) ogólnie - Ja miałam juniorskie, ale sprowadzane przez funfele ze Szwecji.
I juniorskie, są... no po prostu juniorskie :P - wąskie, ale krótkawe.

i foto wygrzebałam (prosze nie komentować chudości nóg mych :P)
po lewej - nowe, po prawej - ledwo żywe 😉
Moon o nie faktycznie juz cie nie lubie.... znalazłam tabelki z rozmiarami i o ile na szerokosc moooze bym sie wcisnela w juniorskie to wysokosc 38 czy 40 to stanowczo za mało... ja musze miec min 42 wysokosci i lydke 33-35 (czyli wg standartowej rozmiarowki Mka powinna mi pasowac)

znalazłam jeszcze take Elite Rider Leggins tansze od tamtych:
http://www.okser.pl/mountain-horse-elite-rider-leggings-p-965.html i zastanwiam sie czy też będą takie fajne🙂

Edit: dopiero teaz widze rozmiarówkę i przy wys 42 maja 36-37 szerokosci wiec pewnie beda za szerokie...🙁
Jak dla mnie wyglądają na dość szerokie w okolicach kostki - czyli dla mnie totalnie by odpadały. ;-)
Ja mam MH (kilka stron wcześniej zdjecia) wyglądają na takie szmatki ale są super. I wzięłam Lkę ze względu na długość, bałam się ze będą za szerokie. A okazało się że mają fajną gumową wstawkę którą musiałam na poczatku mega mocno naciągać żeby mi w ogóle na łydkę weszło. Więc jak dla mnie to wypadają nawet ciut węższe.
ja akurat potrzebuję czapsy oficerkowe bo musze miec komplet na zawody bo obecny juz sie nie nadaje do tego, ale te twoje xxagaxx widzialam i na nodze lepiej wygladaja niz na zdjeciu katalogowym🙂
dziekuje dziewczyny za rady🙂
skóro sznurowane sie łatwo czyści to chyba na te pierwsze sie zdecyduje 🙂

Magdzior, bardzo ładne buty
Magdzior, wyczesane buciory, wyglądają na bardzo wygodne.
Gillian tak są baaardzo wygodne😉 aż szkoda mi ich do stajni zabierac🙂
A do mnie doszły sztyblety sznurowane od p. Pawła.  💃 Są świetne! Szczerze polecam.
Jak myślicie, czy czapsy, o których była mowa na poprzedniej stronie () będą pasowały do zwykłych sztybletów? (w sensie kolorem itp.) 😡

Wybaczcie, że post pod postem, ale nieco się przeraziłam, bo powiem szczerze, że nigdy nie zamawiałam w sklepie internetowym.  😡 W Hourse House wysłałam zamówienie i co dalej? Przesłać na ich numer konta przelew z imieniem i nazwiskiem oraz nazwą produktu? Tylko proszę, nie śmiejcie się...  😡

EDIT: Problem już rozwiązany  😡
edytuj posty moja droga 😉

Ehhh ja już nigdy innych butów nie kupię.. Po prostu kocham MH!!!!!!
Właśnie się zastanawiałam nad sztybletami z MH (zamówiłam czapsy), ale jeszcze muszę kupić dwa czapraki, skrzynkę na szczotki i jakiś psik psik do rozczesywania grzywy, a jak na razie mój budżet jest ograniczony.  😵
xxagaxx ja też! może założymy fanklub MH!🙂 tak sobie patrzę  i stwierdzam, że marzą mi się kiedyś oficerki MH🙂
xxagaxx ja też! może założymy fanklub MH!🙂 tak sobie patrzę  i stwierdzam, że marzą mi się kiedyś oficerki MH🙂

Ich oficerki są suuuuper  😎
Ponia zlituj się i nie kuś...  😁
super to mało powiedziane!

mi się udało moje zciurać paskudnie i teraz czas ciułać na nowe, bo innych nawet nie chcę przymierzać 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się