Moniaa! jasne! jak tylko dotrę do domu zrobie foty czapsa nowego i starego- zobaczysz jaka różnica w łuku. Nic dodatkowo nie płaciłam. Pan Paweł zadzwonił, posłuchał jaki jest mój pomysł, podpowiedział co i jak, skorygował wymiar i czapsy są idealne. Hippika odpada w przedbiegach.
Czy ktoś może mi przesłać zdjęcia w realu tych czapsów? Te są chyba Pana Pawła Krzyśka. Głównie chodzi mi o zamek i ogólne wrażenia (z poprzednich postów dowiedziałam się tylko, że są super 😉)
help! jaką podajecie długość przy kupowaniu czapsów? właśnie dzwoniłam do pana Pawła Krzyśka, ale odebrała jego córka i tak średnio się orientowała 😉 tzn. konkretnie od ziemi do tego zgięcia z tyłu pod kolanem mam 49cm. jaka powinna być długość czapsa, żeby mi było wygodnie? 😡
Edytka - znalazłam zdjęcie Paa, twoich niestety nie 🙁. Ale to nic, mam przynajmniej fotki poglądowe 😉 edit: znalazłam! wyglądają super już nie zaśmiecam 🙂
MoniaaA mierzyłam długość łydki od podłogi do tego zgięcia pod kolanem- wyszło 49cm. Zadzwoniłam, córka poradziła wziąć 46 cm, dzisiaj zadzwonił do mnie pan Paweł Krzysiek i powiedział, że robi mi 45.. to dobrze? 🙄
Dziewczyny, czy ktoś ma/miał te czapsy: http://www.piaffallo.com.pl/product_info.php/info/p59_FAIR-PLAY-Sztylpy-sk--rzane-Standard.html Jak z jakością, wytrzymałością? Wyglądają porządnie (tak za miesiąc/dwa będę miała okazję przymierzyć dopiero, ale na czasie mi nie zależy a na kasie i jakości) i wydają się dobrze dopasowywać do łydki. Nie chcę typowych dopasowanych, eleganckich sztylpów.
Czy sztyblety Norton (z horsepolu) są w całości ze skóry? Coś kojarzę tą firmę bardziej od wyrobów skóropodobnych, a cena sztybletów raczej wskazuje na to , że są skórzane.. Brać?
Dziewczyny mogłybyście poleci mi jakiś porządne sztyblety z zamkiem z boku?? Mam takie USG ale nigdzie w sklepie już takich nie widzę... Koniecznie szukam właśnie z zamkiem z boku, a tu same wciągane, zamek z tyłu, z przodu... ehh chyba szukać nie umiem
Karla ja też byłabym bardzo wdzięczna za fotki . Ogólnie jestem zadowolona ze sztybletów i sztylp tylko nad piętą trochę mało przylegają i zamek się rozjeżdża ale to chyba przez to ,że są przyciasne . Tylko właśnie jakby były wyższe i bardziej wyprofilowane 🙂 więc Hipiki mi się bardziej podobały. Choć na fotkach nie wyglądają tragicznie (można zobaczyć w KRM)
xxagaxx kapitalnie wyglądają i jakości super są ponoć czapsy TREDSTEP kiedyś ikarina lub ktoś inny oferował do sprzedaży w miłej cenie nie zaatakowałam ich niestety bo były zamszowe a ja chciałabym takie tylko z licowej skóry http://www.tredstep.com/deluxe/index.htm
[quote author=ms_konik link=topic=84.msg537339#msg537339 date=1270039528] xxagaxx kapitalnie wyglądają i jakości super są ponoć czapsy TREDSTEP kiedyś ikarina lub ktoś inny oferował do sprzedaży w miłej cenie nie zaatakowałam ich niestety bo były zamszowe a ja chciałabym takie tylko z licowej skóry http://www.tredstep.com/deluxe/index.htm [/quote]
łaaał 😀 Boskie są 😍 wiesz gdzie je możńa dostać w polskim sklepie??
Czy ktoś ma porównanie czapsów Hippica i Paweł Krzysiek i może mi napisać, które są węższe w kostce, bardziej profilowane w tym miejscu ? Bardzo bym prosiła o informacje :kwiatek:
To ja mam sztyblety i sztylpy PBK. Buty mam już z 3-4 lata 🙂 Ale już podeszwa starta mocno i dziurkę ostatnio zrobiłam 😁 Ale na początku musiałam je rozchodzić bo obcierały mnie strasznie. Czapsy fajne ale zeszły na dół sporo. Mam je jakieś półtora roku i tylko się pościerały od strony konia.
Chciałabym kupić jakieś czapsy z cienkiej skóry - dopasowujące się do nogi i buty - wygodne i ładnie wyglądające z jakąś efektowną podeszwą ale bez żadnych przeszyć i ozdóbek. Cena w miarę rozsądna. Widziałam na poprzedniej stronie MH z oksera. Ma ktoś je? Proszę o jakieś propozycje... i żeby tworzyły jednolitą całość. Na oficerki raczej się nie zdecyduje.
Teraz opadły niestety nie mogę załadować zdjęcia jak były nowe 🤔