Ze sztylpów (oficerkowe, Szydłowski) schodzi mi od wewnętrznej strona wierzchnia warstwa, co póki co jeszcze nie wpływa na użytkowanie. Natomiast bardzo wpływa na jasne czapraki - strasznie się od tego brudzą i nie dają potem doprać 🙁 Można jakoś temu zaradzić czy powinnam się już rozglądać za nowymi?
GosiaG, ja również posiadam z hippiki kilkuletnie sztylpy i sztylblety, wiadomo czasami trzeba wymienić zamek czy podkleić gdzieś podeszwę, ale sztylpy mają ok. 4lat i nadal są w super formie, a buty ok. 2 lat i dopiero teraz będę musiała je wymieniać, ale ja to już w ogóle nie dbam o buty. Jeśli miałabym kupować kolejne to tylko Hippica, bo na innych firmach o podobnej cenie się przejechałam.
Potrzebuję małej pomocy. Chcę kupić sztyblety Ariat Heritage Zip Paddock, ale ze Stanów. Jak wygląda rozmiarówka? Wg tabeli dostępnej na stronie Ariat powinnam brać aż 8 (długość wkładki 24-24,5 cm to wg tej tabeli rozmiar 39!), podczas gdy wszystkie buty, które mam w domu mam 5,5 lub 6. Normalnie noszę 37,5.
anai, jakoś tak...coś mi nie gra. Co prawda nie mierzyłam każdego jednego modelu, ale mierzyłam ich kilkanaście (przeróżne fasony, łącznie z kowbojkami) i zawsze najlepiej mi było w 37,5.
Jeśli mi się przypomnisz, to w piątek mogę Ci zmierzyć długość wkładki.
anai, z informacji na pudełku wynika, że to US 7. Długości wkładki Ci teraz nie podam, bo nie ma mnie w pracy (podpytałam tylko koleżankę), ale jestem prawie pewna, że będą dobre na nogę o rozmiarze 37,5 (na 99% je mierzyłam).
szlak mnie trafia, najpierw odrzucili mi reklamację tch sztylp hippiki potem jedna wymiana zamków, trach... tak były kijowe że nie wytrzymaly czyszczenia konia, znowu wymienione, prosiłam o mocne, nie... znowu wsadzone gówniane i tym razem drugi sztylp wytrzymał do wsiadania na konia! Co ciekawe nie sam zamek tylko akurat w tym rozpadała się góra i wtedy otwiera sie cały zamek...
Devotio, będą za duże. Ja też mam ten obwód łydki - 31, i żałuję że wzięłam sztylpy 31 zamiast 30 😉 milkiwaj, mam wrażenie, że metalowy będzie Ci się zacinać, ale czy się rozwali - nie wiem 🤔 gdyby była taka możliwość, mogłabyś odesłać do PBK żeby Ci wymienili na "ichciejszy" zamek - mam drugie sztylpy tej firmy, cioram niesamowicie, a z zamkami nigdy mi się nic nie działo.
Zależy jakie. Ten model, o którym mówisz, jest chyba z niezbyt sztywnej skóry, ale też nie zupełnie miękkiej. moje, z tej samej firmy, nie zauważyłam żeby w ogóle siadły, a mam model S-206 😉 Najlepiej weź na styk - nie za wysokie i nie za niskie
Nie wiem jakim cudem, ale jak teraz mierzyłam wysokość to wychodziło mi 31-32 cm, choć ostatnio taśmą krawiecką wychodziło 36 cm. Czy tak niska łydka jest możliwa przy osobie z 158 cm wzrostu, bo już się gubię.
pewnie jeżeli to jeden z rozmiarów które mają w tabeli (standardowe), to nie powinno być problemu 😉 jeśli dobrze mierzysz, to robisz to tak, jak na obrazku.
no ta długość którą podajesz to nic innego jak długość zamka z tyłu 😉 a że sztylpa kończy się w pół kostki, to od tamtąd mierzysz, a miarka ma przylegać na całej długości do łydki, tak jak i zamek.
Mimo, że czytałam tutaj najróżniejsze opinie o Hippice to zdecydowałam się zamówić sztyblety i sztylpy. Te drugie póki co masakra totalna, bo są ciasne i wysokie, no ale sama chciałam - w końcu rozejdą się i siądą, a wtedy będą idealne 😍 No i mam brąz, który sobie wymarzyłam! Wprawdzie na fotkach na stronie Hippiki kolor lekko się różni od rzeczywistego, ale w tym wypadku akurat na bardzo duży plus dla tego drugiego 💘 Fotki załączam w słoneczku i zwykłym świetle dziennym 🙂