Forum konie »

Stajnie Świętokrzyskie

Ja tez mieszkam w Sku 🙂 a osrodek w Wałsnowie. Za Szydłowcem jakieś 10 km zjazd z "siódemki". Jest już duza hala ze stajniami

Szydłowiec to już nie świętokrzyskie
Ja trzymam konia w Suchedniowie. Jeśli chodzi o weta to do nas przyjeżdża, tak jak napisała już akzzi, dr Lis z Kielc. Ale jeśli chodzi o takiego od nóg, to mogę popytać znajomych z Radomia. Może oni kogoś znają.

A ten konik w awatarku to Łasuch, koń znajomego spod Skarżyska(Bliżyn). Można go zobaczyć czasami na pokazach Kieleckich Ułanów 😉 Btw. konik jest super  😍

hehe właśnie miałam pytać czy ten konik z avatara to Łasuszek 🙂
A ta stajnia gdzie teraz jeździsz to tam u tej koleżanki co highlandy ma?
Dziewczyna Szamana - czy w Suchedniowie stoi gdzieś Syryjka (bądź stała)??
marysia550 niestety nie kojarzę tego konia. No chyba, żeby stała w Meblo dexie. Niestety nie znam koni z tej stajni. Wiem tylko, że tam były małopolskie klacze i ogier Hurmak

Tak właśnie 😉 Obecnie ma 2 klacze i 3 młode ogierki highland pony 🙂
Dziewczyno Szamana stajnia nie w Swietokrzyskim, ale ja jak najbardziej i jakoś większy sentyment do Kielc mam niż do Radomia 🙂
a vet juz był, na szczęście zgodził sie przyjechac'moj' poprzedni mimo że miał kawał drogi

Marysia a Ty skąd znasz Syryjkę? to mój pierwszy ulubiony konik  😍
tez jestem ciekawa gdzie ona jest i jak sie miewa

a Hurmak z tej samej stajni co Syryjka 🙂 oczywiście przed sprzedażą
Ostatnie info jakie w necie znalazłam o Syryjce to ta fotka. i gdzieś czytałam, ze jest w okolicy suchedniowa i jest kryta og. Hurmak. I jak wnioskuję z Waszych wypowiedzi już jej tam nie ma.
Z Syryjką zetknęłam się 11 lat temu, kiedy jako trzylatka przywieziona była do Borkowa z Udorza. Po dwóch sezonach była sprzedana w okolice Małogoszcza i tyle wiem. Zachwyciła mnie jej budowa, z której prawdę mówiąc nic nie zostało.
[quote author=Dziewczyna Szamana link=topic=829.msg486792#msg486792 date=1266266716]

Tak właśnie 😉 Obecnie ma 2 klacze i 3 młode ogierki highland pony 🙂
[/quote]

Aż dziw, że mamy tylu wspólnych znajomych a sami się nie znamy. Skąd Ty właściwie jesteś?

marysia550 Ze zdjęcia kojarzę kobyłkę. Jeśli ona pochodzi z tej samej stajni co Hurmak, to sprubuję się dowiedzieć gdzie teraz jest. Możliwe, że nie została sprzedana 🙂

Savannah To fajnie, że "Twój" vet zgodził się przyjechać. Jeśli chodzi o Kielce, to Lis jest chyba takim jdynym, który przyjeżdża w nasze strony jest Lis. Jak chcesz, to mogę podać tel na priv

Ja nawet nie mogę polecić zadnego weta, nawet tych spoza województwa, którzy tu dojeżdżają. Jedynie co wet z Udorza u nas była, ale to do usg klaczy na źrebność i nie wiem w jakim stopniu zajmuje się innymi schorzeniami.

Dziewczyna Szamana- a skąd jest Lis?? Jak możesz to cyknij mi nr na PW, a nuż widelec się kiedyś przyda.
Aż dziw, że mamy tylu wspólnych znajomych a sami się nie znamy. Skąd Ty właściwie jesteś?

Na pewno ktoś by się jeszcze znalazł 😉 A mieszkam w Zagnańsku 🙂 
marysia550 Dr ma w Kielcach gabinet. Msza pw 😉

grzesiek.1993 Fajnie 🙂 Jak będziesz kiedyś u Stasiów, to zgarnijcie się do nas do stajni 🙂
a osrodek w Wałsnowie. Za Szydłowcem jakieś 10 km zjazd z "siódemki". Jest już duza hala ze stajniami

Wybudowali juz hale?? musze sie kiedys wybrac zobaczyc jak to teraz wyglada...
grzesiek.1993 jak jesteś z zagnańska to czemu nie jeździsz w stajni Kasztanka to chyba gdzies na Dudkowie. Fajne sa tam koniki i stajnia też superowa
Jesli chodzi o Syryjke to udalo mi sie dowiedziec (cytuje):
"stoi teraz pod Starachowicami u Pana Gawędzkiego kupiła ją od pana D. J. taka dziewczyna ale nie widuję się z nią wiem tylko że Syryjka ma chorobę płuc (RAO) "
Akzzi czy to znaczy , ze znasz ta stajnie?
Dziewczyna Szamana jak tam rajd?  😎
Akzzi czy to znaczy , ze znasz ta stajnie?

Nie znam stajni, kobyle ze 2 razy widzialam na oczy, ale znam osobe, ktora jezdzila w stajni gdzie kobylka stala. Stad udalo mi sie dowiedziec co sie z nia dzieje...
W okolicy Ostrowca Św. działają dwie stajnie/ośrodki: www.equitus.pl w Sudole i http://www.kraina-koni.pl/ w Bałtowie.
Wszystkim zainteresowanym ogłaszam, że klub KJ Amazonka jest już oficjalnie zarejestrowany w PZJ i można już się do niego zapisywać, w celu reprezentowania jego barw 🙂
croopie wow, czyli w amazonce jednak będzie się coś działo! super!
croopie wow, czyli w amazonce jednak będzie się coś działo! super!

będzie coś się działo ? :>
masz chyba baardzo nieaktualne informacje :> no i dawno u nas nie byłeś, bo dzieeeeje się, dzieje 😉
[b]Croopie[b] a jak wyglądają opłaty;> i jakie macie barwy?:P
Właśnie z opłatami sprawa jest dziwna, ale płacę duuuużo mniej niż w poprzednim klubie (wiesz gdzie😉) natomiast jeśli chodzi o barwy....
coś wymyślę :>
No nie byłem dawno. Ale chyba wartałoby wpaść, skoro tak mówisz 😉 A jak wygląda sprawa rekreacji? Coś nowego?
croopie- może taniej, bo w LZS sie łapiecie (czy się teraz nie łapiecie)??
grzesiek.1993, owszem, trzy nowe konie :p i dwoje nowych instruktorów ;p

marysia550, niezupełnie :p
croopie- aż trzy? które? to się faktycznie cały czas zmienia, bo w niedziele nie było aż tyle 🙂 to jesteście LKJ czy nie?
Siwka, Amira i Kuba 😉

Jesteśmy KJ Amazonka 😉
hmm Siwka,ta co myślę?
Siwka Czujna vel. Sara 🙂
ja też ze świętokrzyskiego, Miedziana Góra konkretnie, ale stajnia prywatna - przydomowa 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się