No warto przejzec niemiecki sklep internetowy 🙂 do srody mam czas bo w sr wyjad....przeklenstwa to po angielsku i po polsku znam a niemieckie same przyjda 🙂 jezeli mial by ktos z was wiesci na temat pracy w stajni skokowej tak za okolo miesiac to dajcie znac 😉
Hej 🙂 i ja wlaśnie zawitalam tutaj 🙂 Oficjalnie chciałabym się zaciągnąć do wątku 🙂 mieszkam w Niemczech od niedawna 🙂 Jeszcze nie pracuje ale szukam 🙂 Z mizernym skutkiem ale jestem dobrej myśli. 🙂 Przy okazji jak coś wiecie o pracy w okolicach dortmundu to jestem otwarta :P Pozdrawiam wszystkich cieplutko 🙂
dzisiaj w nocy mam busa. Ile to ja obdzwoniła tych busów żeby mieć na jutro...po x razie się udało. Ciekawe ile mi wypłacą. no cóż zarobię na dwa bilety chyba xd
Jutro powrót do UK... troszkę się denerwuję ale musi być dobrze. Na szczęście wracam w to samo miejsce co rok temu - tylko podopieczni się troszkę pozmieniali 🙂
to stajnia profilowo fajna... ja jadę do typowo ujeżdżeniowej :/ może wytrzymam 2 tygodnie chociaż. Męczą mnie koreczki, bandazowanie, lonżowanie na wypinaczach i język... może być ciężko.
nasicc 100e za 4 dni???, ja dziś dostałam 100funtów za wsadzenie studentów na konie i rozebranie 12 koni- godzinka. Postarali się;/ oby następnym razem się udało....
betkali, trzymaj sie, na poczatku wszystko jest inne, trudne, ale jak sie juz nabierze rutyny, to zanim obejrzysz sie - rach, ciach wszystko bedziesz robila na perfekt 😉
Jestem. Melduję się dojechałam 10min temu i już mną wszystko trzęsie. Dokładnie 4dni,100euro.jeszcze usłyszałam,że mam przepracowane 3 dni a ja,że 4 były...szkoda gadać. A teraz chyba wyjadę się odstresować na kwiatki. 8euro na czysto na godzinę. Na prawdę źle się czuję i jeszcze się wypakować...
nasicc, ty mialas balange im zrobic, no! 🤬 Trzeba bylo klocka lego do buta wrzucic, albo Ludwika wlac do pasty do zebow - jaja sobie z nich zrobic, a nie brac wszystko do siebie i nerwy psuc 😉 Ciesze sie, ze tak szybko zareagowalas, nie ma sensu sie cieregielic z wariatami 😀 Posiedz w kwiatkach na spokojnie i powolutku ogladaj ogloszenia pracy z konmi (o ile jeszcze masz motywacje do pracy w tej branzy)
No dokładnie 😀 mam motywacje mam 😀 Ale posiedzę tak z dwa miesiące na kwiatkach <odreaguję i będę szukać powoli na wakacje czegoś> i na pewno teraz porządniej. Nawet śmiem stwierdzić,że w poprzedniej stajni już było lepiej... Rodzice jeszcze zdążyli mnie zdenerwować..ah czas się wypakować a w pon aplikacja dokumentów na kwiatki ^ ^ A propo wie ktoś ,gdzie są jakieś stajnie w okolicach Amsterdamu?
Tak tak 😀 chociaż zobaczę w poniedziałek. mama mowi,że mam się wstrzymać z holandią i poszukać pracy przy koniach,przy czym jestem w miarę dobra i lubię to robić. Bo w Holandii muszę i mieszkanie opłacić i też się wyżywić , więc tak zaczynam też myśleć czy jest to w miarę opłacalne. Wychodzi,że będzie to 6-7 euro na rękę po odciągnięciu podatku , więc jeszcze tu wielki ?. Chociaż z chęcią bym pojechała to jednak już dylematuje. Wszystko rozwiąże się w poniedziałek.
Dziewczyny, jakie są stawki w UK? Zastanawiam się nad wyjazdem na wakacje - koniec czerwca do końca września. Pracowałam przez jedne wakacje u Niemki - stajnia wkkw, drugie w Polsce - skokowa, mam srebrną odznakę PZJ. Na yardandgroom widzę głównie oferty 150-200£/tydzień, co wydaje mi się mało, bo po przeliczeniu na dzień, a potem godzinę, to wychodzi poniżej 4£ (przy 150 - 3,15). Gdzie szukać ofert? Macie jakieś rady? :kwiatek:
nasicc Byłam ciekawa i przeczytałam o Twoich losach, masakra :/ A Twoi rodzice nie gadają Ci, że raz się sparzyłaś i że masz drugi raz nie jechać. Bo ja raz byłam, sparzyłam się i teraz jak chce wyjechać to mi trują, że mam nie wyjeżdzać, bo na lodzie zostanę....
Pogadają sobie,ale wiedzą,że ich słuchać nie będę. Bo mam swoją kasę i za swoje wyjeżdżam. Wiedzą,że ja z tych buntowników co mnie w domu utrzymać nie mogą.