Ja na co dzień noszę rozmiar 38, a conversów noszę 37,5. Warto spojrzeć na długość wkładki. Bo akurat w moim przypadku jest to tylko połówka rozmiaru, ale nie mam pojęcia jak to wygląda przy innej długości stopy.
Ojej, to już zgłupiałam 🤣 Bo miałam wrażenie, że nosząc 39-40 powinnam mieć przynajmniej 40, jeśli nie 40,5. Nic, chyba w takim razie daruję sobie zakupy online :/
Dokładnie Lotnaa, olej numerację - zmierz stopę (przy ścianie, od pięty do najdalej wysuniętego palca) i dobieraj sobie buty po długości wkładki :kwiatek:
Ojej, to już zgłupiałam 🤣 Bo miałam wrażenie, że nosząc 39-40 powinnam mieć przynajmniej 40, jeśli nie 40,5. Nic, chyba w takim razie daruję sobie zakupy online :/
Ze zwykłych 38.5, z Dainty 40, z tych na koturnie 39. Mam identyczny rozmiar, dopiero co kupowałam także mam wszystko obcykane 😀
Ehh, oczywiście re-volta ma zawsze rację 🤣 39,5 byłoby ok, ale 40 za duże. Odsyłam z prośbą o wymianę, a potencjalnie 39 będzie za małe 🤣 (39,5 nie mają).
JARA dziękuję! :kwiatek: Przy okazji, znowu mam pytanie. 😡 Szukam jasnych (biały, jasny szary głównie, ewentualnie pastele), wąskich i "drobnych" butów tzw. lifestyle, jak to nazywają na stronach. Do tej pory miałam Conversy, ale szukam czegoś nowego. Mierzyłam Nike Air Max Thea, ale na stopie bez szału. Na jakie firmy mogę zerknąć oprócz Nike, Adidasa, New Balance? Nic w ofercie tych marek mnie nie urzekło, oczywiście z tych modeli, które widziałam.
jest tu posiadaczka juniorskich reebok'ów? Normalnie rebboki mam 37,5 wkładka 24 a w juniorach taką wkładkę ma rozmiar 37, one naprawdę wypadają większe?