Forum towarzyskie »

Buty - "nic nie poprawia nam humoru tak jak nowa para butów"

Dzięki, ale problem w tym, że:

1. Buty już odesłałam.
2. Farbuje wnętrze cholewki, takie futerko jakby, którym jest wyścielona, nie wkładka. Wątpię więc, żeby dało się coś z tym zrobić oprócz noszenia czarnych skarpetek do połowy łydki. 🤣
4. Nie chce mi się użerać i kombinować z czymś, co powinno mi być zagwarantowane od początku - czyli możliwość normalnego użytkowania butów.
3. Kupiłam już inne buty tego typu. Które nie farbują. 🤣 Dwie pary są mi więc absolutnie niepotrzebne. 😉
Pursat Ja bym nie odpuszczała i jak nie chcą przyjąć reklamacji/zwrotu to podałabym ich do rzecznika praw konsumenta. Trochę się trzeba nachodzić ale zazwyczaj rzecznik rozgrywa wszystko na korzyść kupującego w takich przypadkach.
Też bym celowała w rzecznika, czasami wystarczy postraszyć i pokazać że zna się przepisy/czytało regulamin sklepu 🙂

długo szukałam czegoś w stylu workerów lub martensów, najlepiej z ćwiekami, Lasocki mnie urzekł i z miejsca kupiłam te cudeńka (kupione w CCC):

niestety zdjęcie nie oddaje w całości ich uroku, chociaż z fasonu dość ciężkie, to mega zgrabne i wygodne  😍
Nie odpuszczę. Grzecznie, ale stanowczo postraszyłam rzecznikiem, jeśli się nie dogadamy. Nie odpisali jeszcze. Wszystko, co mają napisane w regulaminie działa na razie na moją korzyść, a pewnie szukają jelenia, któremu nie będzie się chciało walczyć o swoje. Tak czy siak, oby się udało. Nawet nie chodzi mi o pieniądze, ale o traktowanie klienta poważnie.

MissTake, bardzo fajne. 🙂
dziewczyny, widziala/mierzyla moze ktoras z Was ponizsze szpilki w mng?

kajula wyglądają obłędnie, ale sądzę, że nie da sie w nich chodzic. wysoki obcas najwygodniejszy jest pod środkiem pięty, inaczej jest mega niewygodny.

Diakon'ka ale on wcale nie jest az taki wysoki, ma 10cm. Zawsze to lepiej niz 14cm  😁 Mam jedne kozaki z takim obcasem i w sumie jakiejs drastycznej roznicy nie widze w chodzeniu, ale szpilki to tez cos innego, musze przymierzyc 🙂
10cm bez platformy to sporo, ale daj znać jak przymierzysz🙂
Babeczki, a wiecie gdzie mogę dostać zwykłe czarne muszkieterki na szpilce i platformie? najlepiej za kolano?
Coś w tym stylu:

Byleby nie skórzane.

(Allegro przejrzane, w rozmiarze 36 nic nie ma)
yga Kochanie, idealne są w Prima Modzie, niestety w rozmiarze 36 już ich dawno nie ma, a 37 wzięłam ostatnie ja wczoraj - sprowadzane specjalnie z krakowa 🙁
Ale musisz się dopytywać, może gdzieś się coś pojawi jeszcze: http://primamoda.com.pl/produkt/368/1/176/4430/Jesienzima/5X-007-CAMELNERO.html

Szukam prostych, skórzanych oficerek w kolorze czarnym. Szukam i nic ciekawego nie widzę, oprócz Pursatowych z Zary ale cena mnie przerasta. Ktoś coś ciekawego widział?
Dzięki Kajula, jednak szukam czegoś do 200zł  :kwiatek:
Pursat co do bycia upierdliwym przy reklamacji to popłaca, miałam podobną sytuację, kupiłam sandałki z okuciem na bazarku (normalnie działająca firma), okucie raz się oderwało, dałam do reklamacji , dostałam nową parę, z którą stało się to samo, oddałam znów żądając zwrotu pieniędzy, po czym dostałam NAPRAWIONE buty. W sumie czekanie na reklamacje zajęły 2 miesiące wakacji, czyli okresu, w których mogłam chodzić w tych butach. Naprawione buty oddałam razem z pismem o odstąpieniu od kupna z wypisanymi kilkoma paragrafami i po tygodniu odzyskałam pieniądze.
Zakładam, że chcieli mnie zbyć, bo na rozpatrzenie drugiej reklamacji czekałam 3 tygodnie i 2 tygodnie na rozpatrzenie pisma. Chyba myśleli, że odpuszczę.
Po moim szczegółowym meilu odpisali, że rzeczoznawca raczej nie uzna farbowania jako powodu do reklamacji (przeczą sami sobie), ale oczywiście zgłosić sobie mogę i do Rzecznika również. Bezczelni ludzie. Nie odpuszczę im tego. Rozpatrują do 14 dni, więc pozostaje czekać.
yga masz stopę w rozmiarze 36 przy Twoim wzroście?  😲 Maleńka  😉
Szukam prostych, skórzanych oficerek w kolorze czarnym. Szukam i nic ciekawego nie widzę, oprócz Pursatowych z Zary ale cena mnie przerasta. Ktoś coś ciekawego widział?

Może takie z Zary, dział dziecięcy (o ile masz max rozmiar 38)?

Pull&Bear 😍

Bershka

smarcik- łaaaa ile bym dała, aby mieć taką filigranową stópkę, a nie moje kopyto w rozmiarze 39.. Butów szukam na prezent dla mojej mamuchny.
Pursat, dzięki. Te z Pull&Bear podobają mi się. Jutro pojadę przymierzyć.
Niestety nie łapie się na dział dziecięcy w Zarze :/
ash - ja ostatnio widziałam pełno w Lasockim zwykłych czarnych, brązowych oficerkowych kozaków. Sama na jedne się czaję 😉
yga a takie? 250zł 🙂

edit.
dopiero doczytałam, że byle nie skórzane 🙂
Teraz taki boom na te kozaki. Ja jakoś nie mogę się przemóc, za bardzo zdzirowate dla mnie są. 😜

Dostałam dzisiaj paczkę z panterkami. Miękkie, wygodne, śliczne. Czego chcieć więcej. 😍
Pursat przez to, ze są zdzirowate trzeba uważać z resztą ubrania, żeby przełamać ich zdzirowatośc😉
Kajula gdzie te buty?

Mi się one bardzo podobają i chętnie bym je sobie kupila, ale wszystkie mają wysoki bardzo obcas, a ja obiecałam sobie ograniczać buty na wysokim obcasie. No zobaczymy. Na razie sie jaram moimi 3 parami nowych botków
Czy któraś z Was zamawiała buty z tej strony? http://www.retrobut.pl/buty-damskie/new-balance.html bo widzę nieciekawe opinie a ceny kuszące...
Diakon'ka te skórzane czy zamszowe? Zamszowe z prima mody, skórzane znalazłam gdzieś na necie, nie pamiętam gdzie.. musiałabym poszukać jeszcze raz 🙂

Pursat nie zawsze wyglądają ździrowato 🙂 Tu np. chyba nie jest zdzirowato, co? 🙂
A ja zakupiłam dzisiaj w sklepie Bershka nowe botki  😍

Jak myślicie, które buty lepsze? 🙂
ja bym brała pierwsze  😉
Niewidzialna, pierwsze!
A miałam kupić te drugie...  😀 Dzięki wielkie za radę 🙂
Niewidzialna, a skąd te pierwsze?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się