Forum towarzyskie »

ACTA: koniec wolnego internetu 26.01.2012 ?

Szczere!  🤣
Ej, a jak sprawa z ACTA wygląda w telewizji? Bo  w radiach da się usłyszeć jakieś pogłoski o dużym zamieszaniu wokół całej sprawy. A jak z TV? Bo przyznaję się, ale nie oglądam.
Podłaczam się do pytania o Tv 🙂
Śnieg spadając z dachu urwał mi antenę :/
Dziś rano (znaczy rano, po 11) w TV mówili właśnie, że to nadmierne zainteresowanie stronami rządowymi i usterka techniczna  😂. Od wczoraj w wiadomościach na tym dolnym paseczku z informacjami cały czas coś leci na ten temat 😉.
Co do filmów online to na zalukaj.tv na razie działają wszystkie, więc można spokojnie oglądać 🙂
Przecież w całym tym pomysle z kontrolą sieci nie chodzi o jakąkolwiek ochrone praw autorskich, czy ochronę czegokolwiek w tym typie.
Internet jest najpowszechniejszym, najszybszym i najskuteczniejszym z mediów. Przez to stanowi zagrożenie dla wąskiej grupy utrzymującej rzeczywista władze w poszczególnych krajach. Ekonomia i gospodarka w USA i Europie sypie sie w błyskawicznym tempie. Niebawem dojdzie do znacznego wzrostu niezadowolenia społecznego. Przykład Grecji i krajów arabskich świadczy o tym, że przez internet ludzie moga szybko i skutecznie umawiać sie na demonstracje i protesty. Tego rządzący sie boją. Bo jeśli "Oburzeni" staną sie "Wkur*ionymy", zwołaja sie przez internet i siła wyłączą serwery gdzie "wybrańcy świata" trzymają swoje wirtualne bogactwa ( bo przecież złoto i pieniądze nie leżą w sejfach ich domów, a są jedynie cyferkami na ekranach monitorów ), to straca oni swój statut i realna władzę. Internet ( tzn. jego użytkownicy) sa w stanie obalic każdy nieudolny rząd. Polski również. Dlatego rządy staraja sie przejąć kontrole nad internetem, aby im sie niewolnicy nie buntowali i nie mieli jak sie zorganizować. Prawa autorskie to pretekst a nie powód. Na podstawie tak sformułowanych praw, jak w ACTA, można zablokować każdą niewygodna treść i każdego niewygodnego internautę. A potem go wysłać np. na syberię lub pustynie w Nevadzie aby tam resocjalizowac go pracą na rzecz kraju. Orwell wieszczem był!!!
Serio ciśniecie tyle seriali tv online? 🤔wirek: Jak dla mnie to jest marnowanie transferu, ale ok. 😉
chciałabym, ale nie mam na to czasu. ;/ jeżeli serwery znajdują się w krajach które nie podpiszą ACTA, wszystko nadal będzie działać.
strzeszynopitek, Twój avatar kojarzy mi się z moim wczorajszym nastrojem odnoście ACTA  😵 Seryjnie!
Moim zdaniem ludzie nie, lub mało internetowi, jak np. moja mama są dalej bardzo mało poinformowani. Może jakoś by to w TV bardziej nagłośnić? Albo w gazetach. Bo na tym filmiku z YT było też o telefonii, kontroli rozmów itp.  Jeśli takich osób nie interesuje internet, to może to ich RUSZY. Osobiście moja mama jak dowiedziała się, że nie do końca chodzi tylko o internet, to za przeproszeniem miała oczy jak kot, nie powiem co robiący, na pustyni.
Serio ciśniecie tyle seriali tv online? 🤔wirek: Jak dla mnie to jest marnowanie transferu, ale ok. 😉

a jak nie mam telewizora to gdzie mam oglądac? poza tym wersja z lektorem jest dla mnie nie do przyjęcia bo tłumaczą beznadziejnie 🙂
Zabawne - nikogo nie dziwi, że dla TV są to informacje bez znaczenia 🙂
Idiokracja.
Pomysł z przymusem monitorowanie ruchu (i zawartości) przez dostawców internetu - zacny.
Programy do szyfrowania zrobią karierę (i kasę), trzeba będzie znowu kupić mocniejsze komputery, łącza znowu będą musiały być szersze... no raj po prostu. Dla zainteresowanych "rozwojem gospodarczym".
wykop:
strony rządowe padły z nadmiernego ZAINTERESOWANIA internautów, ciekawe czy jak wybuchnie wojna to rząd stwierdzi że to tylko duże zainteresowanie rosyjskich turystów

😂

Graś powiedział, że to było celowe, ale hakerzy nie włamali się do bazy danych 😉 jedynie serwery się przeciążyły
bezkarna manipulacja za to żyje i ma się świetnie:
http://deser.pl/deser/51,111857,11011859.html?i=6
(bezczelny  bogacz, widłami go, patrzcie ile ma aut i jaki gruby? widzicie?)

i komentarz od którego można dostać gęsiej skórki:

Ze strony https://www.facebook.com/komentarzusunietyprzezacta

Czemu marnowanie transferu? A jak inaczej mogę obejrzeć seriale których serie aktualn będą u nas lecieć za rok albo wcale taka cierpliwa nie jestem  😁
Poza tym ja z UPC 25 mega w 3 osoby z czego dwie oglądają seriale w necie jakoś nie zauważyłam spowolnienia internetu.. Wię myśl,ę ,ze to kwestia tego jaki ma się internet.

Chyba będą siedziała do tego 26tego jak na szpilkach ...
strzeszynopitek - jasne, o to chodzi w pierwszej kolejności, bardzo celny komentarz.

http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/551044,stan_wojenny_odpowiedzia_na_atak_hakerow_prezydent_podpisal_ustawe.html
🤔wirek:

Po tej informacji zaczęłam się zastanawiać, czy Ci wszyscy hakerzy, co blokują (?) rządowe witryny, nie dali się sprowokować?
Wiecie co moze i mam bujna wyobraznie, ale czy nie uwazacie, ze cos sie swieci? ja sobie tylko glosno gdybam 👀

Moze dlatego wprowadzaja ACTA nie tylko aby ograniczyc wolnosc slowa, pilnowac nas, ale dlatego by uniknac jakis przeciekow, paniki? tzn moze faktycznie 21 gru 2012 bedzie koniec swiata i wprowadzenie tego ACTA ( nie wiem jak to odmienic) ma spowodowac to, ze zwykli ludzie (nie zajmujacy sie polityka, taki zwykly kowalski) nie zdarza wywolac paniki itd, bo o katastrofie dowiedza sie dopiero w ostatnim momemncie kiedy na wszystko juz bedzie za pozno?
A jedynymi uratowanymi beda najwazniejsi politycy, przedstawiciele panstw i ewentualnie ich rodziny?

😁

kurde bede musiala usunac ten post przed podpisaniem tego, bo mnie kompa zabiora i dopierdla wsadza 😂

ale tak na serio:

Czy wam to cos nie przypomina? historia lubi sie powtarzac. Dla mnie jest to nie pojete poprostu. Na demotach byl taki fajny obrazek a pro po historii i tego co mam na mysli.

http://demotywatory.pl/3655874/Co-pokolenie

edit: dodalam link 🙂
[quote author=nine link=topic=82102.msg1270023#msg1270023 date=1327234746]
wykop:
strony rządowe padły z nadmiernego ZAINTERESOWANIA internautów, ciekawe czy jak wybuchnie wojna to rząd stwierdzi że to tylko duże zainteresowanie rosyjskich turystów

😂

Graś powiedział, że to było celowe, ale hakerzy nie włamali się do bazy danych 😉 jedynie serwery się przeciążyły
[/quote]

'jedynie przeciążenie' ci ludzie próbują nam wcisnąć jakąś zupełną głupotę. mają nas za idiotów chyba 🤔 takie strony jak rządowe są umieszczone na serwerach, które nie ulegają przeciążeniom od tak. przeciążenie tych serwerów było zamierzone od początku. to było celem. i gdyby to było 'jedynie' przeciążenie to już dawno wszystkie by śmigały 🙄 tylko widocznie cwaniaki nie mogą sobie poradzić ze zmianami jakie anonymous wprowadzili.

notarialna, nie każdy ma ograniczony transfer 😉 ja tam cisnę co mi się podoba. czasem nawet po 10 kobylastych plików na raz i nie mam z tym problemu. powiedziałabym wręcz, że wzorowo wykorzystuję transfer i przepustowość mojego łącza 🙂

bezkarna manipulacja za to żyje i ma się świetnie:
http://deser.pl/deser/51,111857,11011859.html?i=6
(bezczelny  bogacz, widłami go, patrzcie ile ma aut i jaki gruby? widzicie?)

nie bardzo rozumiem ten komentarz. mogłabyś mi dempsey, przybliżyć o co chodzi???

Elbus, hakerzy nie dali się sprowokować. przedsięwzięli taką inicjatywę ze względu na ogrom próśb jaki do nich napływał. to polacy poprosili grupę o wsparcie 😉
sei po***ało ich o tej władzy  🙄
Internet ( tzn. jego użytkownicy) sa w stanie obalic każdy nieudolny rząd. Polski również. Dlatego rządy staraja sie przejąć kontrole nad internetem, aby im sie niewolnicy nie buntowali i nie mieli jak sie zorganizować. Prawa autorskie to pretekst a nie powód. Na podstawie tak sformułowanych praw, jak w ACTA, można zablokować każdą niewygodna treść i każdego niewygodnego internautę.

Dla mnie idealne podsumowanie. Pozwoliłam sobie wstawić cytat na fb 😉.
[quote author=strzeszynopitek link=topic=82102.msg1270056#msg1270056 date=1327236587]
Internet ( tzn. jego użytkownicy)........

Dla mnie idealne podsumowanie. Pozwoliłam sobie wstawić cytat na fb 😉.
[/quote]
No to żeby Cie nie zamknęli za kilka dni, Oświadczam, że zrzekam sie praw autorskich do swoich wypowiedzi na forum. 🙂
dempsey, ten "Komentarz usunięty przez ACTA" to nawet na fejsie jest 😉 Komentarz usunięty przez ACTA
Z tymi  prawami autorskimi, to chyba wszędzie trzeba będzie  " ZRZEKAM SIĘ PRAW AUTORSKICH"
strzeszynopitek hahah faktycznie, racja, może się pozbędę tego dla własnego dobra  😂
to w takim razie ja będzie z pracą inżynierską, magisterską.
Teraz prawa autorskie ma autor pracy i promotor (mimo że nic nie pomógł). To wg ACTA tylko twórca pracy?
Ktoś wcześniej pisał o plagiatach - żeby coś w pracy było plagiatem musi znaleźć się 5 identycznych słów obok siebie, tylko jeśli nie jest cytatem (np. zgodnych z jakaś pracą czy książka), jak się zamieni kolejność któregoś z nich, plagiatem nie jest.
zaczerpnięte z neta, wypowiedź jakiegoś anonima

PRZECZYTAJCIE !!! TU NIE CHODZI TYLKO O INTERNET ALE OD INTERNETU SIE ZACZNIE.

Przejrzyj linki na moim blogu, rowniez linki do innych blogow, oraz czesc moich wpisow...  tylko ze ja z grubej rury jeszcze nie walnelam coby nikogo nie szokowac
vampiria, teoria z koncem swiata to chyba lekka przesada 😀 Wiesz, ile tych koncow juz mialo byc?
Ja tam mysle, ze wszystko rozejdzie sie po kosciach i panika na razie jest nieco wyolbrzymiona.
aj tam, aj tam  😁

zarcik taki  😉
Kasija, A no chyba, że masz na myśli właśnie ambitniejsze seriale od tych naszej produkcji. Fakt, zapomniałam że nasza telewizja nie puszcza na bieżąco. 😉 Chociaż muszę przyznać, że ja raczej ściągałam całe sezony niż oglądałam online bo zazwyczaj, bo wkurzało mnie zacinanie się serialu i te reklamy, które już wciskają nawet na yt.
calore, taaa, kolejna próba zablokowania strony/serwera poprzez websites-in. Ktos zalozyl strone makelifeasier.pl (strona Kasi Tusk ma w nazwie makelifeEasier.pl), gdzie wkleil napis "powiedz tacie, ze z nami nie wygra". I zaczelo sie masowe wchodzenie na jej bloga, tak jak na stronę sejmu i serwer padł, strona się zablokowała.

Szczerze wątpie, żeby Anonymous atakowali jej stronę, bo Kasia nie ma najmniejszego wpływu na decyzje, jakie zapadają w tym kraju 😉
w moim linku było o tym, że to inna strona. bardziej wrzuciłam to jako żart, co mogłaby sugerować emotka 🙂
a ja szczerze wątpię, żeby strona sejmu zablokowała się TYLKO od nadmiaru wejść.
a ja stwierdzam z całą stanowczością, że stronę sejmu i inne tego typu NIE zostały zablokowane przez nadmiar wejść 😉 bloga kasi tusk oczywiście nie mają na celowniku. to jakby nie ten lvl i niewłaściwa osoba 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się