Forum towarzyskie »

Listy, liściki ...

W czasach liceum to z facetem pisaliśmy do siebie listy (chodziliśmy do różnych szkół). Podczas spotkań je wymienialiśmy 😉 
W czasach liceum to z facetem pisaliśmy do siebie listy (chodziliśmy do różnych szkół). Podczas spotkań je wymienialiśmy 😉 

Miłosne ohhy i ahhy? :P
Mhm 😉 nie powiem, nie były głupie, ale strasznie przesłodzone 😉

biorę długopis i przeglądam kartek stertę
znajduje czystą pośród nich, i gdzieś kopertę
w to szare popołudnie miedzy grudniem a styczniem
chcę pisać ten list nawet hipotetycznie
nawet, gdy miejsce zamieszkania adresata
to adres mój, mojej siostry i adres brata
to strata czasu, wiem, ale odtworzenie zdarzeń w głowie
może dać mi to co daje spowiedź

Czyjego autorstwa ? Muszę to gdzieś sobie zapisać !

biorę długopis i przeglądam kartek stertę
znajduje czystą pośród nich, i gdzieś kopertę
w to szare popołudnie miedzy grudniem a styczniem
chcę pisać ten list nawet hipotetycznie
nawet, gdy miejsce zamieszkania adresata
to adres mój, mojej siostry i adres brata
to strata czasu, wiem, ale odtworzenie zdarzeń w głowie
może dać mi to co daje spowiedź

Czyjego autorstwa ? Muszę to gdzieś sobie zapisać !

Flexxip - List
Napisałam już list do trupki i, o rety, któraś z Was miała rację ... to działa jak terapia ! trupka, strzeż się  😉

Ja już napisałam list do kupido 😀
Wilejka niestety dostane go pewnie za 10 dni, wtedy wracam z wakacji
Tak samo działa pisanie pamiętnika 😉
JARA, ja akurat preferuję ekshibicjonizm i prowadzę bloga  😉
Na bloga bym się nie zdecydowała mimo to, że posiadam takiego, ale służy mi jako przechowalnia linków 🙂 Po prostu mój pamiętnik zawiera dużo przykrych słów na parę osób i nie było by na miejscu umieszczać tego publicznie 😀
I to jest minus ... a ja np. przywykłam do komentarzy pod notką i jak na razie nie chciałabym zakładać na bloga hasło 🙂
List do kupido napisany, rozkręcam się ... aż za bardzo ! Na dziś koniec 😀 Ale z tym znaczkiem to rzeczywiście problem, specjalnie muszę się ubrać i iść na Pocztę- siedzę jeszcze w piżamie 😉 Ale w sumie co się odwlecze to nie uciecze ... może ktoś z domowników będzie szedł na zakupy ? Hihi
Ooo super! Ja również do Robaczka napisałam, wieczorem wrzucę do skrzynki  🏇
Ja też bym sobie czasem popisała 😉 Tylko to nie tak łatwo znaleźć kogoś do korespondencji.
Ze znajomymi mam kontakt przez telefon i internet. Większość zabiegana, nie miałabym chyba sumienia zmuszać ich do odpowiadania na listy. Poza tym jeśli miałabym pisać, to tak od siebie, z głębi serca. A przecież nie do każdego tak można...
Ha! A ja właśnie x lat temu zamieściłam ogłoszenie w KP i odpowiedziała na nie jedna z teraźniejszych voltowiczek 🙂 Dzieli nas pół Polski, jednak od czterech lat dzielnie piszemy do siebie regularnie listy🙂 Ba! Nawet udało nam się dwukrotnie spotkać podczas wakacji. 🙂
Powysyłajcie adresy (te które chcą ofc 😉 ) na pw to Wam poprzysyłam pocztówki z Mazur 😁
Będę tam za półtora tygodnia więc okazja d tego będzie  😉
Zbankrutujesz na znaczki 😀 ale adres podeślę 😀
Ważne, ze pocztówki na poczcie nie drogie 😉
Jakoś pójdzie 😀
A ja już wszystkie listy wrzuciłam do skrzynki i aaaa ! Nie mogę doczekać się na odpowiedź =D
Co jest takiego ekscytującego i wspaniałego w napisaniu listu do nieznanego użytkownika z re-volty? Czytam, czytam i nie jestem w stanie tego pojąć.
Chodzi o samo pisanie listu i poznawanie nowych ludzi, przynajmniej w moim wypadku.
5 lat temu poznalam Wloszke na lotnisku w Wenecji, ktora mnie podwozila 100km dalej, bo host family o mnie zapomniala... do niedawna jeszcze wysylalysmy do siebie listy, bo jak sie poznalysmy to ona nie miala internetu w domu, wiec maile odpadaly 😉 chyba po przeczytaniu tego watku znow do niej napisze...

mam tez przyjaciolke Finke, z ktora sobie wysylamy paczki na swieta 🙂

a nie dalej jak wczoraj dostalam paczke z radiowej Trojki, o ktorej kompletnie zapomnialam 😉 jaka to radosc wielka 😀

listy sa fajne !
ja sie nie wymienie ale listy pisze i czytam z najwieksza przyjemnoscia 🙂
....wątek umarł.... a ja piszę listy od kilkunastu lat 🙂 niech żyje Koń Polski 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się