Forum towarzyskie »

Czy cos Ci to movie? [Dla filmoznawców i nie tylko]

No to tanecznie.. tylko nie podglądać.. 

w rytmie hip-hopu?
Nie
do głowy przychodzi mi jeszcze 'step up 2'
Raczej nie, bo to się nie działo na ringu...
a może to ten taki nowy, co właśnie wszedł do kin? just dance chyba się nazywa...
kurcze, dla mnie te wszystkie te filmy to jedno i to samo  😡
jest jeszcze 'rewanż' ale nie wiem czy to sie działo na ringu...
Dokładnie tak Edytka, .  Rewanż 🙂
ale fart. wahałam się miedzy 'honey' i 'rewanżem', w koncu celowałam w ten drugi  🙂

niebianska plaza?
tak
Yupi! raz mi sie udalo  😁

To teraz banał.
I kilka słow podpowiedzi (a raczej mala reklama)
absolutnie najlepszy, najwiekszy, najwspanialszy, poruszajacy dusze i cialo film. To nie jest film, to jest arcydzielo.

Ja tego na bank nie widziałam..
kazdy to widział!
Odyseja kosmiczna Kubricka
Querido!!!! OBEJRZYJ koniecznie!
Ja juz wszystkich moich znajomych i znajomych znajomych zmolestowalam, zeby obejrzeli Odyseje. Sa oczywiscie tacy, ktorzy twierdza, ze film jest nudny jak flaki z olejem, ale widac wielka sztuka do nich nie dociera  😁
W zasadzie jednyna scena, ktora jest tam faktycznie przeciagnieta, to kiedy Bowman naprawia antene w kosmosie. Moglby naprawiac krocej, ale poza tym to czysta poezja jest.... ochy i achy w nieskoczonosc. Zreszta tam duzo jest o nieskonczonosci :P

Jesli wstep z ta niesmiertelna muzyka Cie zainspiruje, to daj sie poniesc dalej 🙂
cos znanego:
Noc na ziemi
bingo!
Niezapomniane 🙂
A teraz:

'Kobieta z sąsiedztwa'? Tylko nie wiem czy aktor na zdjęciu to Gérard Depardieu. wyglada podobnie...
Aktor się zgadza, film nie 🙂

edit: Ta sama pani, trochę wcześniej...

Fort Saganne?
Nie.
Taki bardziej znany kadr:

Pani ta sama, pan jeszcze inny.
Napis na zdjęciu jest od czapy! Ale tylko takie znalazłam w rozsądnym rozmiarze i bez tytułu filmu 😉
To może inny film? Tyle, że aktor się powtórzy:
Strzał w ciemno: Hrabia Monte Christo?
Cyrano de bergerac?
Bogdan podała dobrą odpowiedź 🙂
Zagadka nierozwiązana to była "Księga Diny".

a to??
Wielki Błękit
Jeden z moich ulubionych...własnie synuś uczy mnie wstawiac grafike....i hihihihh wrzuciłam pierwsze zdjecie z podpowiedzią hahaha
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się