Forum konie »

Kącik WKKW

Jan Piasecki na Dobrodzieniu Mistrzem Polski juniorów.

Paweł Spisak na Barycie I w 3*, Koko 5.

To był corner na żywopłocie, bardzo optycznie myląca dla koni przeszkoda. Nie widziały jej i nie wiedziały jak skakać. Nie szwedki, a hiszpanki o ile mnie pamięć nie myli.

Jeśli o panią Brugman, to co do charakteru, wypowiadać się nie będę, ale jeśli o wygląd chodzi, uważam, że wyglądała uroczo. Kolory były stonowane, dograne, fajny pomysł na siebie.

a Asior jak skoki?
strzyguś wstaw jej foto w stroju na kros-ten wielki daszek😀
Brawo Koko!
Asior na czysto, nie widziałam niestety, stałam tyłem do parkur =(
Ogółem 4!

Z krosu dopiero się zabiorę za obrabianie.
Super! brawo Paweł, brawo Koko, brawo asior 🙂!!
Gratulacje dla wszystkich którzy ukończyli, słowa otuchy dla tych którym się nie powiodło.
titina, i po co dorabiasz jakąś ideologię? tym bardziej,że zawodnik zeznawał zupełnie co innego - tradycyjne dla Ciebie bajkopisarstwo,tym razem nawet zawodnika nie stawia w dobrym świetle.... jego wersja jest dla mnie bardziej prawdopodobna i to jemu wierze,a nie twojej relacji...
9 to był szwed,jedna z niewielu przeszkód,do której naprawdę był spory dystans, koń zajrzał do rowu i stanął - MIAŁ PRAWO.BO MŁODY KOŃ MA PRAWO SIĘ ZDZIWIĆ! uczy się przecież! poza tym,sorry titino, ale kto zatrzymuje konia przed szwedem?jak koń wciąga w taką przeszkodę,to nic,tylko się cieszyć...przecież rów jest właśnie po to,by nie było za blisko...tak właśnie rodzą się internetowe legendy...
fajny koń,zagrywkę na MPMK w razie czego przecież ma...a w Kwidzynie i czworoboki i przeszkody krosowe są przecież...

My z kobyły też jesteśmy zadowoleni bardzo... trochę doświadczenia na czworoboku jej zabrakło,2/3 poprawne,a potem wokół pojawił się drugi koń i skutecznie ją rozkojarzył niestety...ale ma czas,nauczy się 🙂
Ancymona wycofaliśmy przed przeglądem,po 2 skuchach na wąskim froncie,zerowy parkur i tak by niczego nie zmieniał..tym bardziej,że rano był lekki obrzęk na prawym przodzie,który na szczęście okazał się obtarcie,

L klasę wygrał olimpijski koń 🙂

a i startowała jeszcze nasza forumowa fabapi, którą zdradził dopiero krosowy outfit  🤣
[quote author=Ktoś link=topic=815.msg1095322#msg1095322 date=1312737900]
titina, i po co dorabiasz jakąś ideologię? tym bardziej,że zawodnik zeznawał zupełnie co innego - tradycyjne dla Ciebie bajkopisarstwo,tym razem nawet zawodnika nie stawia w dobrym świetle.... jego wersja jest dla mnie bardziej prawdopodobna i to jemu wierze,a nie twojej relacji...
9 to był szwed,jedna z niewielu przeszkód,do której naprawdę był spory dystans, koń zajrzał do rowu i stanął - MIAŁ PRAWO.BO MŁODY KOŃ MA PRAWO SIĘ ZDZIWIĆ! uczy się przecież! poza tym,sorry titino, ale kto zatrzymuje konia przed szwedem?jak koń wciąga w taką przeszkodę,to nic,tylko się cieszyć...przecież rów jest właśnie po to,by nie było za blisko...tak właśnie rodzą się internetowe legendy...
:
[/quote]

Ja to tak odebrałam z relacji, napisałam wyżej, że na zawodach nie byłam, a ze swoimi złośliwościami ,to przejdź się do lekarza, bo to u Ciebie już chyba choroba....Jeżeli coś do mnie masz, to prosiła bym o rozmowę w cztery oczy, ale ,widać na forum wolisz, bo jakoś w Rakowcu za rozmowna nie byłaś.Koń? ,czy fajny?, to się okaże, ,,L", to nie jest żaden konkurs.
dla 4-latka podstawowy... to nie chodzi o to,że w 4oczy,tylko o Twoje bajkopisarstwo po raz kolejny ( w Kwiekach też Cię nie było przecież...)...

jaka złośliwość? robisz idiotę z jeźdźca, więc mam prawo wyrazić swoją opinię. A jak koń będzie w ofercie,to daj znać,jeżeli Tobie się nie podoba.
W Racocie w 2009 też Ciebie nie było ,a komentowałaś  jak byś co najmniej w budce sędziowskiej siedziała  🤣  🤣  🤣
I jak tego nie nazwać złośliwościami?
Z tym, że mój komentarz nie był obarczony bzdurą typu "zatrzymywanie konia przed szwedem".
No i dobrze mnie zrozum, ale nie tylko w realu,nie chce mi się z tobą gadać.
Słuchajcie, czy koń, który wygrał L klase to "ten" Marengo ?
Tak ,to ten Marengo.
KtośSzkoda mi na ciebie zdrowia, życie jest zbyt piękne i niestety krótkie ,by zawracać sobie głowę, i przejmować się, kimś takim jak ty.Pozdrawiam.
PS. O jeźdźcu mogę napisać  same dobre słowa, jeżeli coś przeinaczyłam to tylko z roztrzepania, a z wyniku konia się cieszę, biorąc pod uwagę, że był pierwszy raz na czworoboku, i na crossie, a najbardziej z wyniku na skokach.. 💃
Czy koń M.B. bardzo się uszkodził?

Na prawdę wyłączyli ten corner w końcu? Hiszpanka jechała przecież chyba jako 5 na liście, a Magnolia w połowie, więc jeszcze wtedy do skakali. Paskudna jest ta przeszkoda, jak była w 2* też nie raz coś się tam złego stało. Aż poszłam obejrzeć, czy jakoś to przebudowali na 3*, ale nie udało mi się stwierdzić.
Maga w cornerze
fot B. Pruska
O cholera!
Btw titina, co z tym Barytem, który nie ma możliwości fizycznych, a właśnie wygrał 3*?
Strzyga, zwracam honor.  :kwiatek:
ten corner wcale nie jest niebezpieczny. Marcin sam przyznal,ze powinien doczekac. W 2* nigdy nie bylo problemow,poza paroma wylamaniami,ktore moga sie zdarzyc na trudnie technicznych przeszkodach. A wylaczenie jej w trakcie uwazam za niesprawiedliwe dla innych, ktorym ulatwilo zmieszczenie sie w normie.
Crazy - Ty wiesz lepiej, ja tej przeszkody nie skakałam, wiem tylko z tego, co rozmawiałam z ludźmi, że konie nie widzą tego cornera i skaczą w żywopłot, koń hiszpanki skoczył tą przeszkodę dokładnie tak, jak Maga, ale powtarzam, ja jestem teoretykiem, Ty praktykiem =) Wykluczenie jej, było rzeczywiście bardzo nie fair.

Może dramatyzuję te problemy z kornerem w 2*, w sumie pozbierałam przypadki z kilku zawodów na przestrzeni 2 sezonów, może zbieg okoliczności.

Co się stało, że Sundancer wyeliminowany? Widziałam w sumie tylko pierwszą połowę krosu... No i ilość eliminacji w 2* spora. Tak trudno było?
2* latwe nie bylo,ale mysle ze typowe dla 2. Przyzwyczailismy sie, ze Sopot jest latwy,a to sie zmienilo. Tak stawiaja wszedzie. Brak imprez krajowych,na ktorych mozna wprowadzac konie na wyzszy poziom. W kwietniu tez wiele nie skonczylo. Korner z MP 3* byl nie jasny dla koni,i tam wielu zakonczylo. Mysle ze 2* byl normalny. Tylko jak ktos skakal na ukos,badz w tempie 600,badz zdjal,albo dlubal to byly problemy
W tym sezonie w PL nie bylo nigdzie! CNC**, zeby mozna bylo normalnie przygotowac konia do startu w CIC**.
Strzyga masz jakies zdj z L?
Jechałam na siewej klaczy o imieniu Akita R
Możliwe, że ze skoków, ale raczej nie robię zdjęć na L i P.
jakby ktoś miał zdjęcia Persa lub siwego Egona z L, to byłabym bardzo wdzięczna  🙂 :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
_kate, mam takie siwe konie z L:

Może któryś to Egon ;-)
Na ŚK jest już galeria z zawodów =)

http://swiatkoni.pl/gallery-photos/1106.html
Moon,
a skoki są po crosie? bo po crosie Egona już nie było, bo wywrotkę zaliczył  🙁
a Pers jest skarogniady, nie jestem na moim kompie a w necie znalazłam tylko takie koromysło
[[a]]http://www.google.pl/search?q=pers%20ogier%20dorota%20w%C5%82odarska&oe=utf-8&rls=org.mozilla[[a]]:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=pl&tab=wi&biw=1024&bih=557
jakbyś miała coś, to będę bardzo wdzięczna
_kate, ten Pers co na hyrdzie się wywrócił?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się