Forum konie »

Kącik WKKW

Dziękuję bardzo  🙂
Gdzie znajdę listy na Racot?
Dzięki!
Wyników po uj jeszcze nigdzie nie ma?
Już są wyniki z dzisiaj klik
Magdzior, jesteś nieoceniona :-).
Nie ma sprawy, warto śledzić cheval-tech.pl bo tam najszybciej będą wyniki z dzisiaj pewnie też🙂

Ps. O  dzisiaj są wyniki online na żywo🙂😉 klik
Super strona, zapamiętam!
Moja trenerka czwarta w L! Na crossie druga, sooo proud!
Racot zawsze jest przez cheval-tech obsługiwany więc warto zapamiętać🙂

Od nas też wszyscy wracają zadowoleni, z czworobokami wypadło różnie, ale wszystkie 5 koni krosy na czysto, a 4 również parkury🙂
Kto był w Racocie osobiście i wie czemu Paweł Spisak na Brennusie w "L" miał eliminację na skokach?
Będę bardzo wdzięczna za każdą wiadomość :kwiatek:
Bo parkur w Racocie jest bardzo trudny ... hahahha 🙂
Duzy... i duzo rzeczy na nim jest
Czyli co? pomylili trasę?
a jak oceniasz samego konia?
Raczej nie udalo mu sie ukonczyc.
Patrzac po moim mlodym , gdzie zebralam ponad 40pkt z parkuru, bo wiecej jechlam w tyl i w bok niz w przod, Pawel musial miec to samo, tylko jemu sie nie udalo dobic do celownikow. Ja  jakos po czasie dobilam do finiszu. Tak samo na krosie  do 2 jechalam stepem i zostalam zatrzymana, pozniej i ja i Pawel skaklismy na nich i moj dosc szybko sie przekonal ze latwiej skacze sie z galopu, Pawla dlugo walczyl, bo wszystko bylo nowe i straszne.... i napewno gryzlo... Ale tak to jest z mlodymi konmi na pierwszych zawodach. Nawet jak w domu jest wszystko fajnie na zawodach moze byc zupelnie inaczej
To koń hodowli mojego dobrego znajomego, więc mocno mu kibicuje 🙂
Przepraszam,że tutaj ale mam pytanko 😉
Jestem zarejestrowana w Wojewódzkim ( okręgowym) związku jezdzieckim ( licencja zawodnika i konia),  mogę startować w krajowych zawodach wkkw LL? 😉
Tak
na regionalnej licencji możesz startować do klasy P włącznie 🙂
Od kiedy w WKKW są przyznawane punkty karne za zbyt szybką jazdę na crossie?
DeJotka, odkąd się WKKW interesuje, czyli już parę dobrych lat.
Jak sie przyjedzie o ponad 30sek za szybko.
Ok, dzięki 😉
Nie siedzę dokładnie w WKKW więc dość mocno się dziś zdziwiłam słysząc o tym.
DeJotka, to jest nazwane "niebezpieczną jazdą" i jest stworzone w trosce o zawodników i konie.
No właśnie to słyszałam gdy spiker podawał wyniki. Z tym, że do tej pory zawody oglądałam głównie w tv, a na transmitowanym zazwyczaj poziomie problem z czasem jest odwrotny 😉
DeJotka, zależy od trudności krosu =) Czasem kros jest trudny, techniczny i nie musi być super długi, żeby było dużo spóźnień.
To była niska klasa? L? P?
od LL do *, siedziałam dziś cały dzień w Facimiechu 😉
Punkty karne mogą być za niebezpieczną jazdę (zbyt szybko, zbyt wolno, utratę panowania nad koniem), a w klasie LL i L za przyjechanie 30 s przed normą czasu, w klasie P - 20 s.
TV raczej nie pokazuje niskich klas - stąd może to być zaskakujące dla kibica na zawodach.
Obowiązuje z 10 lat na pewno.
Przepis ten dotyczy tylko zawodow krajowych,  i został wprowadzony w czasach p.  Wierzchowieckiego jako trenera kadry w okolicach 2004 r
Możecie polecić jakiś sensowny nocleg w miarę blisko hipodromu w Sopocie? Chciałabym się wybrać w sierpniu na zawody, ale ceny noclegów odstraszają.
DA szukaj pokoiku na osiedlach tuż obok hipo, ja dwa lata temu znalazłam za 35zł u jakiejś Pani  300m od bramy hipo
D+A my też będziemy szukać- w ub. roku sensowne kwatery były i pewnie w czerwcu będziemy chcieli coś dla naszej ekipy rezerwować - dam Ci znac jak uda się coś fajnego wyhaczyć 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się