Raczej nie udalo mu sie ukonczyc. Patrzac po moim mlodym , gdzie zebralam ponad 40pkt z parkuru, bo wiecej jechlam w tyl i w bok niz w przod, Pawel musial miec to samo, tylko jemu sie nie udalo dobic do celownikow. Ja jakos po czasie dobilam do finiszu. Tak samo na krosie do 2 jechalam stepem i zostalam zatrzymana, pozniej i ja i Pawel skaklismy na nich i moj dosc szybko sie przekonal ze latwiej skacze sie z galopu, Pawla dlugo walczyl, bo wszystko bylo nowe i straszne.... i napewno gryzlo... Ale tak to jest z mlodymi konmi na pierwszych zawodach. Nawet jak w domu jest wszystko fajnie na zawodach moze byc zupelnie inaczej
Przepraszam,że tutaj ale mam pytanko 😉 Jestem zarejestrowana w Wojewódzkim ( okręgowym) związku jezdzieckim ( licencja zawodnika i konia), mogę startować w krajowych zawodach wkkw LL? 😉
No właśnie to słyszałam gdy spiker podawał wyniki. Z tym, że do tej pory zawody oglądałam głównie w tv, a na transmitowanym zazwyczaj poziomie problem z czasem jest odwrotny 😉
DeJotka, zależy od trudności krosu =) Czasem kros jest trudny, techniczny i nie musi być super długi, żeby było dużo spóźnień. To była niska klasa? L? P?
Punkty karne mogą być za niebezpieczną jazdę (zbyt szybko, zbyt wolno, utratę panowania nad koniem), a w klasie LL i L za przyjechanie 30 s przed normą czasu, w klasie P - 20 s. TV raczej nie pokazuje niskich klas - stąd może to być zaskakujące dla kibica na zawodach. Obowiązuje z 10 lat na pewno.
D+A my też będziemy szukać- w ub. roku sensowne kwatery były i pewnie w czerwcu będziemy chcieli coś dla naszej ekipy rezerwować - dam Ci znac jak uda się coś fajnego wyhaczyć 😉