Potrzebuje napisać wzór biznes planu na otwarcie ośrodka jeździeckiego. Info: otwarty ma być na wyścigach konnych, wyścigi chcą korzystać z ośrodkowych kucy, land, bryczek przy okazji różnych imprez, teren ma być otwarty dla ludzi z zewnątrz - czyli rekreacja, ma zawierać info co do potrzebnych dla działalności pomieszczeń i innych rzeczy które powinny znaleźć się na terenie ośrodka, koni stajennych jest około 15 + niewielki pensjonat, mniej więcej muszę zawrzeć w nim kwoty jakie są potrzebne na utrzymanie takie ośrodka + jego dochody z działalności, i oczywiście inne rzeczy które powinny znaleźć się w takim od biznes planie. Niestety nigdy nie pisałam i nie wiem jak się za to wziąść.
pisałam biznes plan dla ośrodka jezdzieckiego (pensjonat, szkółka, sport i wszystko od podstaw łacznie z budową), ale nie mogę tego rozsyłać ponieważ obowiązuje mnie umowa.
Pegasuska jesli potrzebujesz stworzyć biznes plan do szkoły to najlepiej faktycznie poszukaj jakiegoś wzoru na necie i wg niego pisz... jeśli masz jakieś pytania to pisz na pw, postaram sie pomoc, tylko odrazu mowię ze całości za ciebie nie napisze😉 ale pojedyncze pomysły podsunąc moge i problemy porozwiazywac tez moge😉
Ja pisałam ostatnio biznesplan ośrodka(kaktus :kwiatek🙂 1.Tytuł 2.opis przedsięwzięcia 3.Koszty inwestycji 4.Przychody,amortyzacja,za ile lat się nam zwróci,koszty utrzymania pracowników,zakupu koni,paszy... 5.Podsumowanie
odkopuję wątek dziewczyny czy macie jeszcze swoje biznesplany czy mogłybyście wysłać mi je na maila kimberlay@wp.pl potrzebuję pilnie jedynie do porównania ze swoim