Forum towarzyskie »

Biznes Plan

Potrzebuje napisać wzór biznes planu na otwarcie ośrodka jeździeckiego. Info: otwarty ma być na wyścigach konnych, wyścigi chcą korzystać z ośrodkowych kucy, land, bryczek przy okazji różnych imprez, teren ma być otwarty dla ludzi z zewnątrz - czyli rekreacja, ma zawierać info co do potrzebnych dla działalności pomieszczeń i innych rzeczy które powinny znaleźć się na terenie ośrodka, koni stajennych jest około 15 + niewielki pensjonat, mniej więcej muszę zawrzeć w nim kwoty jakie są potrzebne na utrzymanie takie ośrodka + jego dochody z działalności, i oczywiście inne rzeczy które powinny znaleźć się w takim od biznes planie. Niestety nigdy nie pisałam i nie wiem jak się za to wziąść.
Biznesplan - przykład

SPIS TREŚCI

Streszczenie

Część I - Opis przedsięwzięcia

I - Dane przedsiębiorstwa

II - Podstawowe cele działalności

III - Oferowane usługi

Część II - Analiza rynku i plan marketingowy

I - Obecni konkurencji

II - Potencjalni klienci

III - Przybliżone ceny oferowanych produktów i usług

IV - Promocja

Część III - analiza SWOT

I - Szanse

II - Zagrożenia

III - Mocne strony

IV - Słabe strony

Część IV - Plan techniczny

I - Struktura organizacyjna

II - Struktura zatrudnienia i wynagrodzenie brutto

Część V - Plan finansowy

tu jest spis tresci sadze ze wedlug tego mozesz zrobic fajny bp ja tak wlasnie zrobilam i gosciu z ekonomii sie nie czepial
pisałam biznes plan dla ośrodka jezdzieckiego (pensjonat, szkółka, sport i wszystko od podstaw łacznie z budową), ale nie mogę tego rozsyłać ponieważ obowiązuje mnie umowa.

Pegasuska jesli potrzebujesz stworzyć biznes plan do szkoły to najlepiej faktycznie poszukaj jakiegoś wzoru na necie i wg niego pisz...
jeśli masz jakieś pytania to pisz na pw, postaram sie pomoc, tylko odrazu mowię ze całości za ciebie nie napisze😉 ale pojedyncze pomysły podsunąc moge i problemy porozwiazywac tez moge😉
Ja pisałam ostatnio biznesplan ośrodka(kaktus :kwiatek🙂
1.Tytuł
2.opis przedsięwzięcia
3.Koszty inwestycji
4.Przychody,amortyzacja,za ile lat się nam zwróci,koszty utrzymania pracowników,zakupu koni,paszy...
5.Podsumowanie

Gdybyś chciała to pisz,poskanuję albo przepiszę.
Ja pisałam i dostałam 5, przesyłałam też Deksterowi i po małych poprawkach też dostała 5, więc służymy pomocą 😉

edit rok 2013- prosze wszyskich o niepisanie do mnie o ten biznesplan, bo juz go nie mam.
Dzięki wielkie dodam, że to wcale nie do szkoły...to tak na poważnie ma być.
Dekster była bym wdzięczna za jakiś skanik mój mail : cola113@wp.pl
przenosze na towarzyskie.
Dzięki wielkie dodam, że to wcale nie do szkoły...to tak na poważnie ma być.
Dekster była bym wdzięczna za jakiś skanik mój mail : cola113@wp.pl

Pegasuska- jak to ma byc na POWAZNIE to radze udac sie do SPECJALISTY. Bo to z twojej strony mało powazne 😉
Na poważnie ale nie na tyle żeby specjalista był potrzebny, ma być to ogólny zarys i od tego nie zależy niczyje być lub nie być.
Sory,że dopiero teraz,ale rzadko zaglądam.Do wieczora przepiszę 😉
dzięki Dekster ja już zarys stworzyłam. mam wszystko wypunktowane tak, że z miłą chęcią porównam z twoim🙂
Hej, słuchajcie:

potrzebuję na zajęcia PP biznes plan, czegokolwiek.

Kaktus, Dekster mogłabym się do Was zgłosić po wzór?
odkopuję wątek dziewczyny czy macie jeszcze swoje biznesplany czy mogłybyście wysłać mi je na maila kimberlay@wp.pl potrzebuję pilnie jedynie do porównania ze swoim

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się