Czy ktoś z was wie, w którym sklepie jeździeckim istnieje możliwość wypożyczenia Wintec'a 500 Dressage WIDE na jazdę testową po wcześniejszym wpłaceniu kaucji?
Łeeee... myślałam, że trud koleżanki się jej opłacił, bo tak wydzwaniała do jednej z firm, żeby dołożyć do jednej z dostaw taki "brakujący element". A tu "tylko" Eskadron, który w jajo poleciał :P Ale cieszymy się z miłego zaskoczenia 🙂
PumCass, tak, ja dopiero cośtam kupowałam - wystarczy spojrzeć na post półstrony wyżej... Kontakt bez problemu, przesyłka z dnia na dzień. Jesli kiedykolwiek miałam wątpliwości ws jakiegośzamówienia - dzwoniłam...
_Gaga, nie przyuważyłam, wybacz 😉 cóż...ja mogę jedynie dać im jednego wielkiego czerwonego minusa - za "cudowną" obsługę klienta, która albo nie czyta maila, albo nie wie jak wybrnąć z problemu. Pieniądze za zamówienie dostali, towaru ani widu-ani słychu, ba! nawet nie posiadają go na stanie, o czym łaskawie poinformowali mnie w pierwszym, a zarazem ostatnim mailu od siebie. (Chociaż na stronie dany towar widniał jako dostępny).... Teraz pewnie nie pozostanie mi nic innego jak użerać się z nimi telefonicznie...magia internetowych zakupów 🙄
PumCass, nie pomyślałaś, że czasami mail potrafi trafić so SPAMu? i się na niego wówczas nie odpowie... Ja uważam, że warto najpierw zadzwonić potem psy wieszać...
_Gaga a co to za tłumaczenie? mail ze spamu można przenieść i wówczas spokojnie można na niego odpisać... a jeśli faktycznie tak było i nic z tym nie zrobili to tylko kolejny dowód na ich "profesjonalizm". Jako klient wymagam - a skoro w "pierwszym, a zarazem ostatnim mailu" proszą mnie o szybki kontakt w sprawie zamówienia (a raczej jego braku na stanie) to chyba powinni być bardziej czujni, nie uważasz? Ja odpowiedziałam jeszcze tego samego dnia; oni nie odpisali do tej pory, czyli przez tydzień czasu! Przez tydzień nie zainteresowali się zamówieniem, które jest opłacone, a nie zrealizowane. Ktoś powinien im przyznać order za spostrzegawczość. 😵 Wybacz, że wieszam psy w tej chwili, ale witki opadają mi na samą myśl i nawet jeśli sprawa rozwiąże się pomyślnie po interwencji telefonicznej to firma Amigo dla mnie jest skreślona.