Ogromny MINUS dla Grene -obecnie mija 27 dzień oczekiwania na zwrot pieniędzy na konto. Najpierw tydzień zamawiali kuriera, żeby po paczkę przyjechał (wysłali inny model sztybletów niz zamawiałam, a tamtego juz nie mieli), potem odsyłali mnie do działów księgowych, do sekretariatów itp, potem cisza. Dziś wysłałam im dłuugiego maila i zobaczymy.
PLUSIK dla EQUI-POINT. Co prawda dopiero w dniu wysyłki towaru poinformowali mnie, że zamiast 2 par ochraniaczy wysyłają jedną, no ale zwrot dostałam bardzo szybko, także nie ma tragedii. :kwiatek: Inna sprawa, że skontaktować się z tym sklepem to masakra - ani telefonicznie ani e-mailowo nie dałam rady. 🤔
to ja mam chyba farta, dzis na zapytanie o dostępność towaru (o ktory trulam juz dawno - ale nie zabralam sie za finalizacje), wymiary i inne marudzenia, dostalam odp w 5 minut - wprawdzie,ze dostane ją jutro bo już zamykają - ale zawsze 😉 no i tak jest zwykle. ale fakt - wpadało do spamu wczesniej - trzeba sprawdzić i zmienic sobie ustawienia i te zniżki dla stalych klientów...
Balajlama - odsetki sobie darowałam, ale przytoczyłam odpowiedni art. i zagroziłam zgłoszeniem sprawy do sądu, jeśli do jutra nie będę miała kasy na koncie, zobaczymy czy to cos da.
ogromny plus dla yard-equites, ekspresowa wysyłka, zamówiłam olej,na którym musiałabym czekać, to bez problemu zamieniony na inny, trochę droższy bez dopłat i wysyłka następnego dnia była już u mnie