joanna_kwiat89 na nic z Jarpola nie czeka się długo 😉 chociaż w środku sezonu derkowego na specjalne zamówienia trzeba sobie min tydzień rezerwować. Proponuję o owijki podpytać telefonicznie (nie zawsze mają czas odpowiadać na maile).
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 29 stycznia 2014 16:15
joanna_kwiat89, z caballa o owijki pytałam na fb- nie wszystkie kolory mają. Zamówiłam przez stronę pad i w uwagach pisałam o owijkach, a przy płatności doliczyłam odpowiednią kwotę
Złożyłam wczoraj około południa zamówienie na dobry-kon, zapłaciłam od razu (przelewem), a w statusie zamówienia wciąż mam, że zamówienie jest nieopłacone. Czy to u nich normalne, czy powinnam się kontaktować?
Fatalita, ja przy niektórych zamówieniach złożonych dwa lata temu nadal mam napisane, że są nieopłacone, a otrzymałam je już dawno. Raczej nie ma co się martwić. 😉
sklep Cavallo nigdy nie był pod stroną cavallo.pl bo to sklep stacjonarny w Częstochowie i tą "strone" mają od bardzo dawna. "Stronę" bo tylko godz otwarcia 😉
kolejny OGROMNY plus dla Bergo - mimo tego, że 2 tyg. temu złożyłam duże zamówienie, a po 3 dniach zmieniłam je na dwa mniejsze (pierwsza część przyszła po 3 dniach), to przy drugim zamówieniu (które kontynuuowałam 3 lutego a przyszło przed chwilą) dostałam gratisy.
Bergo górą, pokonał nawet mojego ulubionego pasi-konika! 😀iabeł:
Znowu zawiodłam się na horsepolu. Z racji nagłej potrzeby musiałam tam znowu zrobić zakupy i serdecznie odradzam! Niekompetentna obsługa, w internecie zupelnie inny asortyment niż w sklepie stacjonarnym i do tego ceny o 30% większe niż w innych sklepach.