A ja mam głupie może pytanie ale muszę je zadać : D mam siodło Isabel Werth , już tu kiedyś pisałam że okropnie mi puśliska wytarły część tybinki gdzie kończy sie zamsz. Nie wiem z jakiego materiału jest robiona ta część ale zastanawia mnie czy dałoby sie jakoś "zatuszować" obtarcia , jak nie na własną rękę to czy dałby rade jakiś rymarz ; D ? Ze skórą byłoby ciężko , ale być może taki syntetyk jest łatwiejszy w "odświeżaniu" może jest coś czym dałoby sie pomalować zewnętrzną cz. siodła aby zatrzeć przetarcia ?
Spokojnie nie chce sprzedać tego siodła i wcisnąć komuś "prowizorycznie naprawione" , zastanawia mnie po prostu czy da sie coś z tym zrobić bo wygląda okropnie ; D
Witam, mam pytanie, czy jeżdził ktoś w siodle rajdowym ROC(model Indurance). Może ktoś wie jak się w nim siedzi, może ktoś potrafiłby porównać je do syntetycznych siodeł rajdowych Podiuma? pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi🙂
Nigna, moim zdaniem nie ma sensu tego przymalowywać, już lepiej naszyć 'łatki' na całą powierzchnię - najlepiej ze skóry. Nawet porządny kaletnik sobie z tym poradzi, o rymarzu nie wspominając 😉
Orzeszkowa: dobry pomysł 😉 Będę musiała pogadać z okolicznym rymarzem , no i przede wszystkim zmienić puśliska na takie co mi siodła wycierać nie będą ; / Dzięki za odpowiedz ; d !
miał ktoś do czynienia z tym siodłem http://www.okser.pl/hh-siodlo-syntetyczne-ujezdzeniowe-p-1937.html stałam się jego posiadaczką, ogółem mi sie podoba wykonanie itd. (kupiłam je w stanie idealnym za "grosze"😉, ale nie wiem jak z wytrzymałością. Zastanawiam się czy dać puśliska pod spód czy zostawić na wierzchu. Jak sądzicie? Istnieją wymienne łęki HH, czy pasują do niego jakieś inne np. wintec?
Według opisu siodła, ma system wymiennych łęków- musiałabyś porównać łęki różnych siodeł na żywo, inaczej lepiej nie pakować innej firmy łęku do siodła. . Ale to siodło jakoś nie zachwyca- patrząc na zdjęcia w sklepie.
Widziałam, ze wg opisu siodła istniaje taka mozliwosc niestety nie moge nigdzie znaleźć łęków tej firmy. Ja jak kupowałam te siodło to w sumie nie wiedziałam co kupuje 🤣 , ale spodobało mi sie i wziełam, a zapłaciłam 400zł także majątku nie wydałam. Szkoda, że nie mam żadnych ciekawych zdj. tu jest zdj. na siwej jak przymierzałam zaraz po kupnie prezentuje się i tak lepiej jak na zdj w sklepie 😉 .
może ktoś jeszcze pamięta jak pisałam o problemach z pękniętym Wintec'iem 🤣 pan Kostrzewa przyjął go do reklamacji, siodło zostało zszyte podobno w Niemczech (taa... trwało to 2 miesiące) ale nie byłam z tego zadowolona więc zobowiązał się, że wyśle mi w ciągu 2 tygodni nowe i tak od początku stycznia, jak już uda mi się do pana Kostrzewy dodzwonić, słyszę "'w całej Europie nie ma siodeł, czekamy na dostawę od producenta" Mi niestety już brakuje cierpliwości.. poprosiłam o zwrot pieniędzy, zostałam dyskretnie wyśmiana. Powiedzcie mi, co to za różnica dla sprzedawcy, czy wyśle mi nowe siodło, czy jego równowartość? Przynajmniej będzie miał problem z głowy 🤔wirek: No i mój ulubiony tekst "sprawdzę coś i za chwilkę do pani oddzwonię" - cisza przez tydzień. Super, zostałam z beznadziejnie zszytym siodłem kupionym w październiku, w listopadzie wysłanym do reklamacji, odzyskanym w styczniu. Wartym w tym momencie bardzo niewiele. 😵
ae o kurcze, no to się nieźle bujasz z tym siodłem. Po takich perypetiach miałabym siodła Dość 😤 Ja bym się pozbyła go jak najszybciej, no ale moze ja zbyt łatwo ide na łatwiznę i po prostu nie chce sobie psuć dłużej nerwów 😲
Palemka, najchętniej bym tak zrobiła, gdyby nie to, że jeśli w ogóle znajdę kupca na pęknięte siodło, to za jakąś śmieszną kasę. A muszę też mieć skądś pieniądze, żeby kupić sobie nowe 🙁 marysia550, wątpię, że dostanę w ogóle odpowiedź, ale spróbuję. dzięki :kwiatek:
ae- spakuj to siodło i mu wyślij, skontaktuj się z Rzecznikiem Praw Konsumenta powie Ci jakie masz prawa i jak sklecić pismo. Pismo wyślij za potwierdzeniem odbioru i czekaj co zrobią. Bo tak telefonicznie to Cię może zwodzić aż gwarancja minie.
dokładnie tak jak pisze marysia550 pan K. leci w kulki bo zwyczajnie mu się nie opłaca nic robić z tym siodłem. Co do jego 'napraw' i 'poprawiania' siodeł to nie tylko Tobie taka akcje urządził. Znajoma dała mu Kieffera po to żeby załatwił odpowiednie dopchnięcie paneli tak żeby siodło przyzwoicie leżało. W zeszłym roku w trakcie wizyty forumowego Bogdana okazało się że są dwie punktowe buły które uciskają plecy. 🤔
Ja czekam od 2 lat na dowód zakupu siodła (paragon/kp/whatever) i gwarancje... Niestety pan K się jakoś nie spieszy z wydaniem mi tego...
ae wejdź na stronę Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, w zakładkę Konsumenci-tam masz wiele ciekawych pytań z odpowiedziami i wzory pism. Aktalną Ustawe moge ci wysłać na maila jeśli chcesz.
ae- w poniedziałek smaruj jeszcze raz maila do nich, przypomnij się. Zrób fotki siodła. Co do p. Kostrzewy- masz jakieś maile, konto w sklepie itp- to też dowody, ze siodło kupiłaś od niego.
czy jest ktoś w stanie potwierdzić mi rozmiar łęku z mojego wintec'a wide? zgaduję, że jest to 2XW /jasnoróżowy, zaraz po białym/ potrzebuję o rozmiar szerszy więc chciałam się upewnić czy dobrze określiłam ten co mam załączam zdjęcie: