ja początkowo szczerze mówiąc podchodziłam do tego sceptycznie ale teraz, kiedy się trochę nad tym zastanowiłam ma to ręce i nogi. bo cały ten ośrodek miałby być nastawiony przede wszystkim na hodowle i ma to sens. ponieważ gość pochodzi z niemiec ma wiec dostęp do dobrych ogierów a lublin jest jakby nie patrzeć blisko wschodniej granicy tak więc ma praktycznie otwarty tamtejszy rynek. poza tym wszystko ma być przygotowane pod większe zawody m in powiększony i zdarty hipodrom. miastu by się to opłaciło bo i tak zysków z lkj nie ma a tak przynajmniej ludzie na zawody by się zjechali ... tyle co się dowiedziałam z własnych domysłów to pewnie szkółki już tam nie będzie... no i pewnie jeżeli on to wszystko wykupi to wszystkie konie przynajmniej na czas budowy będą musiały się wynieść a trochę tych koni jest ... reasumując sama nie wiem co na ten temat myśleć. dostałam takie plany :

są to tylko hala/stajnia i 2 stajnia nie wiem tylko czy plany te są pod jakiś konkretny teren czy tylko ogólnie to ma jak wyglądać
edit: nie ładowały się zdjęcia