II Regionalne Zawody Konne w Skokach przez Przeszkody o szablę 24 Pułku Ułanów Kraśnickich
Patronat nad zawodami objął Burmistrza Miasta Kraśnika
Organizator : Centrum Kultury i Promocji w Kraśniku, Urząd Miasta Krasnika, Ośrodek Jeździecki Stajnia FaMaGusta Ostrów Kolonia koło Kraśnika
Miejsce zawodów: Kraśnik – Stadion Tęcza Kraśnik ulica Oboźna . Hipodrom i rozprężalnia – podłoże trawiaste. Termin zawodów: 25 lipca 2010r. Uczestnicy: Kluby i Sekcje zarejestrowane w WZJ i PZJ oraz zawodnicy niezrzeszeni Termin zgłoszeń: Ostateczny do dnia 23 lipca do godz. 20.00 Fax: 081 744 07 69 lub e-mail: ecacho@interia.pl wyłącznie na drukach PZJ / zgłoszenia po terminie i zmiany na listach startowych – opłata 20 zł. / Informacje dodatkowe pod nr tel. 0-606 736 761 KOMISJA SĘDZIOWSKA: Sędzia główny: - Andrzej Dąbrowski Biuro zawodów: - Przemysław Jankowski Gospodarz toru: - Krzysztof Bocian Program zawodów (Niedziela 25 lipca) Sprawdzanie dokumentów w dniu 25 lipca.od godz 9😲0 w biurze zawodów Rozpoczęcie zawodów o godz 10😲0
Konkurs nr 1 kl. LL 70 cm – dokładności bez rozgrywki – Art.238 pkt. 1.1, (towarzyski z trafieniem w normę czasu) Za miejsca 1-5 nagrody rzeczowe
Konkurs nr 2 kl. LL 80 cm – dokładności bez rozgrywki – Art.238 pkt. 1.1, (towarzyski z trafieniem w normę czasu) Za miejsca 1-5 nagrody rzeczowe
Konkurs nr 3 kl. LL 90 cm – dokładności – Art.238 pkt. 1 Za miejsca 1-5 nagrody rzeczowe
Konkurs nr 4 kl. L 100 cm – dokładności z rozgrywką Art.238 pkt. 1 I 150 zł II 100 zł III 50 zł IV i V nagrody rzeczowe
Konkurs nr 5 kl. P 110 cm – o wzrastającym stopniu trudności /z Jokerem/ - Art. 269 pkt. 1.5, I 400 zł, II 200 zł III 50 zł IV i V nagrody rzeczowe
Konkurs nr 6 kl. N 120 cm – dwufazowy Art. 274 pkt. 5.3 I 600 zł II 300 zł III 100 zł miejsca IV i V nagrody rzeczowe
Konkurs nr 7 kl. C 130 cm – zwykły - Art. 238 pkt 1. I 1000 zł i szabla 24 Pułku Ułanów II 650 zł III 400 zł IV 200 zł V 150 zł miejsca VI 100 i VII 50 zł
Konkurs nr 8 specjalny skok na wysokość - potęgi skoku – jeżeli zgłosi się min. 3 zawodników I 900 zł II 400 zł III 200 zł ( jeżeli nie zgłosi się odpowiednia liczba zawodników pula nagród zostanie podzielona na konkursy 4,5,6 i 7)
Wyścig włościański trasa dookoła płyty boiska – jeżeli głosi się min, 4 startujących.
W czasie trwania zawodów przejażdżki bryczką i na kucykach, przejazdy samochodami terenowymi, wesołe miasteczko i inne zabawki dla dzieci.
Sprawy organizacyjne: Informacji udziela Fabian Plapis 606 736 761 fabian@onet.pl
Stanowiska dla koni przy koniowiązach – bez zadaszenia – bezpłatne.
Opłata organizacyjna 70 zł za jeden dzień Dla zwycięzców przewidziane są : puchary, nagrody finansowe i rzeczowe oraz flot’s dla koni. Pula nagród łącznej wartości 10000 zł z możliwością zwiększenia: Podczas zawodów obowiązują przepisy PZJ i LZJ. Organizatorzy zastrzegają sobie możliwość zmian w programie zawodów. Organizator nie odpowiada za ewentualne wypadki kradzieże zaistniałe w czasie transportu i trwania zawodów.
Kojarzy ktoś pana o nazwisku Marzec, który sprzedaje używane siodła w okolicach Zamościa? Czy ktoś wie czy prowadzi sklep stacjonarny i zna jego adres?
O bryczesach też słyszałam. Mam do niego numer, ale nie chcę jeszcze dzwonić, bo muszę sprzedać najpierw swoje siodło. Po za tym wolałabym do niego pojechać i pomacać siodełka 😉
Jasnowata - forumowa Nerunia ma do tego pana numer i możliwe, że więcej informacji 😉 Jestem w identycznej sytuacji jak Ty i zastanawiam się czy dałoby radę ściągnąć tego pana do Lublina, żeby ewentualnie przymierzyć siodła 😉
Ascaia - pan jest z Zamościa. Ponoć sprowadza siodła np z Niemiec i ma spory wybór w atrakcyjnych cenach. A czy przyjechałby do Lublina ciężko powiedzieć, chociaż po cichu na to liczę 😉
Numer dostała od znajomej, która kupiła od niego kilka siodeł. Kiedyś jeździł po różnych imprezach jeździeckich z bryczesami (stąd go pamiętam). Ma mnóstwo rozmaitych siodeł, więc zapewne dysponuje jakimś sklepem stacjonarnym. Jeśli nie ma aktualnie siodła jakie nas interesuje można sprecyzować swoje życzenia a on będzie przy najbliższej dostawie zwracał uwagę na takie siodełko. W tym wypadku trzeba trochę poczekać. Podobno można u niego ubrać się "od stóp do głów". No i te ceny. Piszę "podobno", bo sama jeszcze u niego nie byłam. Widziałam tylko kupione u niego rzeczy, a kiedyś bardzo dawno temu kupiłam u niego bryczesy Pikeur'a za 50 zł ( zresztą wszystkie bryczesy miał w okolicach 50-100 zł)
Ja znam p. Marca, wybór ma całkiem spory. Przywoził nam czasem kilka siodeł do Tarki na jazdy próbne. Sama kupowałam od niego siodło i kilka innych rzeczy. Mogę podpytać o adres sklepu stacjonarnego 😉. W Lublinie był jeszcze w zimie na jakichś zawodach regionalnych w Pólku, brałam wtedy od niego siodło do przymiarki pod Lubartów 😉.
hej 🙂 udało mi się dostać na studia do Lublina i chciałabym zabrać ze sobą swojego konia. dlatego jeśli ktoś mógłby mi doradzić w sprawie wyboru stajni to byłabym bardzo wdzięczna 🙂 dzisiaj byłam w Lublinie i odwiedziłam LKJ, który skusił mnie ze względu na dobry dojazd. jednak wolałabym stajnię, w której byłyby trochę lepsze warunki 😉 zależy mi na tym żeby był dojazd komunikacją miejską, konie były wypuszczane na padoki, niekoniecznie hala, wystarczy mi oświetlona ujeżdżalnia.
Arabeczka, z wybiegami w Lublinie jest ciężko. Ja swoją huckę trzymam w Ostrodze w Kalinówce. Jest mini hala i lonżownik kryty - oświetlone. Ujeżdżalnia duża, ale bez oświetlenia. Konie są na wybiegu CODZIENNIE od porannego karmienia do 14 ( czyli pół dnia). Karmione 3 razy dziennie owsem. Pasze dodatkowe kupowane we własnym zakresie, ale rzetelnie dawane. Dojazd wszystkimi liniami jadącymi na Świdnik, spod KULu linią 88 ( średnio co 20 minut, od 15 do 16 co 10 minut). Dojazd trwa ok 20-30 minut. Jest gdzie pojechać w teren. Fajna atmosfera, dużo młodych ludzi. Cena za miesiąc to 380 zł.
A dlaczego nie możesz napisać namiarów jawnie w temacie? Toż to tylko reklama dla tego człowieka. Bardzo dobra, bepłatna internetowa reklama. I zawsze za kilka tygodni też będzie mógł ktoś znaleźć.
W sumie racja. Nie wiedziałam czy to wypada czyjś numer na forum podawać... Pan Marzec : 608 371 851. Adresu dokładnego nie mam, ale zapewne jeśli się zadzwoni to p. Marzec go poda 👀