Forum konie »

Stajnie w Lublinie

Dzięki  :kwiatek:
A cena pensjonatu i warunki żywieniowe?
Bez wybiegów kiszka...  🤔
wybieg jest - jeden piaskowy
nie wiem dokładnie jak z wypuszczaniem itp
jeszcze niedawno boks kosztował chyba 350 zł
jak żywienie nie mam pojęcia
🙂
pozdrawiam 🙂
Mam koleżankę która trzymała przez pewien czas tam swoja klacz więc powiem to co ona mi o Drwalu mówiła. Sama też tam byłam ze dwa razy( nie licząc codziennego przejeżdżania obok tamtejszej stajni 😉)
Stajnia: boksy i stanowiska drewniane, boks chyba kosztował 350zł a stanowisko 300zł.  Wybiegi...hmm tu jest chyba tylko jeden wybieg i konie chodzą tam na 3 tury wiec nie więcej niż 4 h dziennie (ogólnie z tym kiszka). Podobno dobrze karmią konie nie żałują jedzenia. Atmosfera z tego co słyszałam kiepska ( ale to zależy od tego kto co lubi)  🙄. Ujeżdżalnia duża i chyba z 3 lub 4 przeszkodami. Stajnia zajmuje się rekreacja i małą hodowla. Odsyłam też na pierwsza stronę gdzie jest spis stajni i tam jest strona internatowa podana ale nie wiem czy aktualnie działa.
Nie działa, ale dziękuję za wszystkie informacje  🙂  :kwiatek:

A tak teraz jeszcze cobie myślę na temat żywienia koni w lubelskich stajniach. Na razie byłam na dłużej w dwóch stajniach i w obu była absolutna oszczędność co do siana... Zupełnie do tego nie przywykłam, ponieważ gdy trzymałam swoje konie u siebie w mieście, siana miały do woli, w ciągu dnia na wybiegu, na noc do boksu i rano przed owsem... Co śmieszniejsze, lubelskie pensjonaty życzą sobie po 600zł za takie głodzenie, ponieważ moim zdaniem 2/3 ciuka siana dziennie jest prawie że dawką głodową...
dlatego ja sama sobie bezczelnie dościelam, daję więcej siana itd 😉 😁
U mnie w stajni konie mają wszystkiego full serwis bez ograniczeń....tylko czasami się zastanawiam czy aby im nie za dobrze bo obecnie mój walach wygląda jak by miał się lada dzień oźrebić  😁

A co do karmienia w innych stajniach to byłam tak na dłużej w dwóch. I muszę się zgodzić że oszczędność straszna. Siano jeszcze jako tako (konie wyglądały ok ) ale ze ścieleniem to masakra  🤔 😵  U mnie koń dostaje tyle słomy na boks ile w 5 boksach w jeden z tych stajni, a naprawdę nie ścielę nie wiadomo ile...
Enii ja to odkąd sobie Kanona przypominam to był taki.. hm odrobinę źrebny 😁
[quote author=fruity_jelly link=topic=80.msg236303#msg236303 date=1240431699]
Enii ja to odkąd sobie Kanona przypominam to był taki.. hm odrobinę źrebny 😁
[/quote]

No teraz jest podwójny  😁
Mój i tak wygląda jak klacz źrebna  😁  Ale too niiiic, zgubimy brzucha !
Nie o stajniach jako takich, ale....

http://www.koziolek.lublin.pl/news.php?did=2&idnews=76138&PHPSESSID=58bc0683d7834b6310dca537b47fca68

A miało być tak pięknie. 😉
uuff i całe szczęście... jednak kryzys ma i plusy  😁

w niedziele zawody w pszczelej, kto się wybiera?
A to czemu szczęście? Ja osobiście chętnie widziałabym konną policję w Lublinie.
ja też bardzo chciałabym zobaczyć takie pokazy 😉
zuzz w Pólku też mamy zawody w niedzielę  😉 A jutro konsultacje z p.Pacyńskim.

w niedziele zawody w pszczelej, kto się wybiera?

Ja jadę  😅 w roli obserwatora ma się rozumieć  😎
a mnie sie nie udało :/
ale na następne mam nadzieje sie wybiorę.
już wkrótce w roli zawodnika 😉
a wiecie coś może na temat stajni Kniaziuka w Dąbrowicy k. Lublina??
Wybiera się ktoś na Felin? Podobno ani boksów, ani stanowisk nie ma  😁.
ja się wybieram...pośmiać się.... 😉
No i ja pewnie przybędę, spotkać się z tarkowymi moimi 😉.
jaaaaa się wybieram 🏇
A kiedy? co?  się dzieje na Felinie ? 👀 Chyba jakaś niedoinformowana jestem  😉
16 maja są akademickie mistrzostwa województwa i od razu regionalki🙂
W pierwszym poście można dopisać halę namiotową u nas 💃

Jeszcze nie gotowa w pełni, ale już niedługo 😎

🏇
Ja sobie odpuściła te Felinskie, tylko dziewczyny, nie błądzić, bo te zawody to nie sa na hipodromie tylko na akademikach  😁 
Ale mam nadzieję że na zawody dojadę, bo dzisiaj sobie rozwaliłam kolano  😤 i lekarz kazał mi CAŁY weekend przeleżeć e łóżku, a ja dzisiaj chciałam na konia wsiadać    🤣 
Ale  w roli zawodnika już pojawie się nad zalewem w LBN, kto się wybiera ?
a gdzie nad zalewem i kiedy? 👀
fin ale fajna hala ! jakie ma wymiary 🙂

też się podłączam do pytania o zalew 🙂 kiedy? co? jak? gdzie?  😎

aha no i na felin wybieram się jutro a jakże 😉
O proszę!
Czyli trochę re-voltowiczów się na Felinie zbierze.
Też się pojawię (za fotopstryka będę robić), Zygzaczka również z tego co wiem. 
No to tak, w odpowiedzi na wasze pytania.Te zawody organizuje : Kapriola-Chiony, sj.Bonanza, Wieża Dominów, i nie jestem pewna czy nie jeszcze jedna stajnie która znajduje się nad zalewem(tak mi mówiły dziewczyny ze stajni). Jeszcze sie w niedzielę lub w poniedziałek dowiem gdzie dokładnie, ale to chyba na terenia jakiegoś ośrodka wypoczynkowego. Tyle na razie wiem, a i oczywiście są 31.05.09, ale jeszcze nie ma propozycji.
Nie wiedziałam, że jest jakaś stajnia w okolicy Zalewu. Gdzie dokładnie? 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się