Na UP ma być 16-18 kwietnia, cena z tego co wiem to 200zł, dyscypliny A i B. A prof. Pietrzak organizuje podobno drugi kurs w innym terminie i w cenie 50zł za dyscyplinę. Ale ten kurs nie został jeszcze oficjalnie ogłoszony.
Chciałabym się na któryś wybrać, ale wszystko zależy od terminów. Ten na UP mi stanowczo nie pasuje, poczekam na info o tym u profa.
Ascaia- mówię o tym organizowanym na up przez Stachurską, ja się na niego właśnie wybieram🙂 O tym, który organizuje prof też słyszałam, ale tutaj będzie podobno Markowski więc już się zdecydowałam.
Tak, p. Markowski wiadomo od ujeżdżenia. Od skoków na stronie PZJ napisany p. Zaleski, ale slyszałam, że być może zastąpi do p.Tomaszewski. Kusząca obsada, ale niestety w tym terminie mam bardzo ważną imprezę w pracy i nie ma najmniejszej opcji, żebym zdołała być chociaż na 30 minut wykładu.
heh może poszłabym za ciosem i po instruktorskim zrobiłabym też sedziowski 🙂, tylko nie wiem czy funduszy wystarczy... Pony sa gdzies jakieś dokładne informacje?
mam pytanie, jako, że w lublinie nie byłam, po stronach stajni też nie wiele widać, a planuje się z koniem od października na studia stawić, co polecacie z pensjonatów ? Mamy trochę wymagań i nie chciałabym wędrować od stajni do stajni. Najbardziej zależy mi na fachowości, w miarę normalnej atmosferze, trenerach, najlepiej ujeżdżenia, hala. Koń ma następujące warunki 😀 : padoki, a najlepiej pastwiska, czyste boksy, możliwość indywidualnego żywienia. Coś polecacie ?
equi.dream ja polecam Pikera. dla mnie fajna atmosfera i w ogole to co wymagasz raczej zapewnione 😀 ale jesli nie masz samochodu albo kogos kto cie bedzie wozil to troche lipa bo dojazdu w sumie tam zerowego nie ma...
Tak, to stajnia prof. Pietrzaka. On sam prowadzi treningi, ale raczej skokowo, uj też, ale hmmm... jakby to powiedzieć... czułam duży niedosyt jeżeli o to chodzi. W domu z instruktorką robię więcej i intensywniej 😉 nie mniej jednak stajnia i hala są cudne, konie mają super warunki.
Pensjonat - 600zł/msc. nie wiem czy można odrabiać. to już trzeba się zapytać, ale nie widziałam tam nikogo takiego, a pan stajenny zawsze sam wszystko szybko robił 🙂
codziennie ścielone w boksach po całej kostce 😉 Jak z wywożeniem gnoju, to nie wiem, ale nie sądzę, żeby jakoś rzadko wybierali. Karmienie w porządku, owies wg ustaleń i konie dostają jeszcze warzywa raz dziennie. Oczywiście siano też.
Oj dawno mnie nie było, ale już nadrobiłam. Dzwoniłam dziś do profesora. Hala wciąż zatopiona, o terminie zawodów nic nie wiadomo. Kurs sędziowski faktycznie będzie. Wybieram się z kolegą. WSTĘPNY termin to 9-11, ale jeszcze można go zmienić. Profesor kazał zadzwonić za tydzień, bo dopiero wtedy będzie wiedział wszystko na 100%.
jeszcze odnośnie kursu 😉 ja również się wybieram tylko jeszcze nie jestem zdecydowana na który 😉 do profa są już wstępne zapisy i trochę osób się już zapisało z tego co wiem 😉 jak przypuszczam kurs kończy się egzaminem? wie ktoś może w jakiej formie?