Forum konie »

Stajnie w Lublinie

Ascaia - czytasz mi w myślach 🙂 Dokładnie o to mi chodziło. Dlatego napisałam "😁"
zuzz, Hoga - w lkjocie byłam, a nawet niestety stacjonowałam tam przez 10 dni ubiegłego roku i doskonale wiem jak wygląda "halunia". Małe boksy, to również chodziło mi o to co napisała Ascaia, a i generalnie jakbym była koniem i stała w takim boksie jakie są w Pikerze (blizej hali, nie te ogromne na początku), to nie czułabym się dobrze, ale to moje osobiste odczucia i przemyślenia. Nie chciałam absolutnie oczerniać p. Marka N, bo nawet nigdy nie poznałam go osobiście, a podczas mojej wizyty dowiedziałam się, że był nieobecny od jakiegoś czasu. Pooglądałam (ba, nawet zrzucałam słomę i pomagałam ścielić), wyrobiłam swoją początkową opinię, wyraziłam ją w sposób kulturalny na forum i myślę, że nie należy z tego robić afery 😉
Wiadomo, że każdy będzie bronił swego.
Tak więc dziewczęta :jogin:

Przeczytajcie proszę cały wątek a zobaczycie, że na temat każdej ze stajni znadziecie coś negatywnego.
O mojej nic nie ma  😅

EDIT: A to z tyłu w Pikerze, to nowa hala? Hmmm, fajnie wiedzieć 🙂 Też będzie murowana?
o mojej też nie ma.

Jasnowata z tym Twoim postem to się trochę nie zgodzę bo pisałaś trochę inaczej niż teraz, nagle z braku innych boksów od małych pojawiły się i duże, ale widzę chcesz załagodzić sprawę, dobrze.

Ascaia już się biorę za PW 🙂
dobrze, o mojje tez nie😉 chodziło o to, że nie jest tak, że nagle każdy się uwziął na Pikera i oczernia.
w Ostrodze?
nie dopisywałam cen, są w tabelce, wystarczy otworzyć 

tak, w Ostrodze, ucięło mi wyraz  😵
Z góry przepraszam za off topic!  😉
Ale czy mogłabym prosic o kontakt na pw z osobą, która studiuje w Lublinie.
Chciałabym zadac kilka pytań dot studiów i stajni w Lublinie.
Jasnowata z tym Twoim postem to się trochę nie zgodzę bo pisałaś trochę inaczej niż teraz, nagle z braku innych boksów od małych pojawiły się i duże, ale widzę chcesz załagodzić sprawę, dobrze.

ehhh, czyli źle się wyraziłam. Bo właśnie chodziło mi tylko o to, że niektóre większe konie stoją w boksach "przyhalowych" i porównując je do koni stojących z przodu, po prostu mi ich troszkę szkoda 😉 A z brakiem wolnych miejsc, oczywiście miałam na myśli, że wszystkie wielgachne są już pozajmowane. Rzeczywiście mogłam to inaczej napisać, bo wyszło niejasno. 🙂
W Pólku jak już coś stalo za mojej kadencji w jednym boksie to kucyk z 2latką w boksie wielkości 2óch normalnych lub nawet większym... z resztą jestem dość wymagającym pensjonariuszem, co zapewne potwierdziłyby "władze nie jednej stajni" i tak naprawdę do stoję w Pólku juz 3,5 mies i jest to jedna z niewielu (oprócz Bystrzejowic, które również polecam) stania, w której nic mnie nie wk.ia... wiadomo - jak każda ma swoje mankamanty, ale są one takie śmieszne jak np "brak kółka do wiązania w myjce", więc właściwie gówniane... 🙂 poza tym jestem bardzo zadowolona 🙂
.
Toteż nie każe Ci przecież 🙂
Ale się żrecie pięknie.
Racja jest jak dupa - każdy ma swoją.
To ja mogę napisać, że w Lublinie nigdzie bym konia nie postawiła, bo nigdzie nie jest tak zajefajnie jak u mnie...?  🏇
Ale po co...?
Będzie mi potrzebny pensjonat, to poszukam takiego, który będzie mi odpowiadał.
Ale pisanie, że tu to syf, a tam to cacy trąci wojenkami nastoletnich dziewczynek stajennych.

Obciach i tyle.
Co powiecie na temat Stajni W Krupcu? 😀 i na temat Pana Waldka Wysockiego? 🏇
marta-kara, a co ma studiować ta osoba w Lublinie? Bo tu trochę kierunków do wyboru jest 😉
Ale się żrecie pięknie.
Racja jest jak dupa - każdy ma swoją.
To ja mogę napisać, że w Lublinie nigdzie bym konia nie postawiła, bo nigdzie nie jest tak zajefajnie jak u mnie...?  🏇
Ale po co...?
Będzie mi potrzebny pensjonat, to poszukam takiego, który będzie mi odpowiadał.
Ale pisanie, że tu to syf, a tam to cacy trąci wojenkami nastoletnich dziewczynek stajennych.

Obciach i tyle.

Ja też się Ciesze ze mam swoją i nie muszę wybierać gdzie konia postawić  😉...niestety już niedługo  🙄
marta-kara, a co mastudiować ta osoba w Lublinie? Bo ty trochę kierunków do wyboru jest 😉

Zootechnikę, HKiJ.
Pisałam już z kilkoma osobami i mnej więcej wiem to co chciałam wiedziec.
Co powiecie na temat Stajni W Krupcu? 😀 i na temat Pana Waldka Wysockiego? 🏇

Stajnie moze obejrze w przyszlym tyg. - a Pan Wysocki..... Hmmm........
ja w Krupcu byłam latem przy okazji oglądania konia celem ewentualnego jego kupna. Może nie jest super-pięknie, bo w byłym PGR zdaje sie, ale upiększone w miarę możliwości i całkiem nieźle to wyglądało, nie jakoś odrażająco w każdym razie. Stajnia fajna, przestronna, z dużą siodlarnia i socjalem, ujeżdżalnia też calkiem OK, przeszkody są. W hali nie byłam, a konie wyglądały nieźle w sensie konsycji itp. Więc ogolne wrażenie moje jako osoby przyjezdnej było na +, w stajni czysto, nie było syfu jak się czasem gdzie-niegdzie widzi. Natomiast nie znam atmosfery i ludzi, więc w tym względzie sie nie wypowiem, natomiast dla kogoś mieszkającego w Lbn ciut daleko, ale jak ktoś mieszka np w Krasnym czy w Chełmie, to why not... 🙂
cos nam wątek gaśnie  🤬 kto bedzie w Bonanzie na zawodach? 😎 🏇
najprawdopodobniej my  😉
Z Dominowa będzie ok. 10 koni 🙂.

Ja może wpadnę poluzakować albo jakieś fotki porobić 😉.
my się pojawimy 😉
ja się wybieram z "moim" młodym, tym byłanym 🙂

jego pierwsze zawody, moje od jakichś 2-3 lat pierwsze - będzie masakra  🤣
jak wyjadęna parkur to zamknijcie oczy  😂
jak chcecie żeby Was anginą pozarażać to ja bardzo chętnie wpadnę 😀
Zygzaku - z Grahamem?  😁
haha ! ja wpadnę ;D może na dwóch pojadę? ;D zobaczymy ;D
Sisisa wpadaj ;D
tak Mati z Bułeczką Grahamką 😉
Kaś Ty startujesz czy oglądasz? bo ja się pogubiłam 😵
startujęę 🙂 już wszystko z nami w porządku xd
ja moze wpadne pooglądac
Sorry, że nie na temat, ale to pilne.
Potrzebuje nr. tel. to stajni "Ostroga" w kalinówce...
Jeśli ktoś z Was posiada, czekam na PW.
Pozdrawiam. :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się