Ascaia - czytasz mi w myślach 🙂 Dokładnie o to mi chodziło. Dlatego napisałam "😁" zuzz, Hoga - w lkjocie byłam, a nawet niestety stacjonowałam tam przez 10 dni ubiegłego roku i doskonale wiem jak wygląda "halunia". Małe boksy, to również chodziło mi o to co napisała Ascaia, a i generalnie jakbym była koniem i stała w takim boksie jakie są w Pikerze (blizej hali, nie te ogromne na początku), to nie czułabym się dobrze, ale to moje osobiste odczucia i przemyślenia. Nie chciałam absolutnie oczerniać p. Marka N, bo nawet nigdy nie poznałam go osobiście, a podczas mojej wizyty dowiedziałam się, że był nieobecny od jakiegoś czasu. Pooglądałam (ba, nawet zrzucałam słomę i pomagałam ścielić), wyrobiłam swoją początkową opinię, wyraziłam ją w sposób kulturalny na forum i myślę, że nie należy z tego robić afery 😉 Wiadomo, że każdy będzie bronił swego. Tak więc dziewczęta :jogin:
Przeczytajcie proszę cały wątek a zobaczycie, że na temat każdej ze stajni znadziecie coś negatywnego. O mojej nic nie ma 😅
EDIT: A to z tyłu w Pikerze, to nowa hala? Hmmm, fajnie wiedzieć 🙂 Też będzie murowana?
Jasnowata z tym Twoim postem to się trochę nie zgodzę bo pisałaś trochę inaczej niż teraz, nagle z braku innych boksów od małych pojawiły się i duże, ale widzę chcesz załagodzić sprawę, dobrze.
Z góry przepraszam za off topic! 😉 Ale czy mogłabym prosic o kontakt na pw z osobą, która studiuje w Lublinie. Chciałabym zadac kilka pytań dot studiów i stajni w Lublinie.
Jasnowata z tym Twoim postem to się trochę nie zgodzę bo pisałaś trochę inaczej niż teraz, nagle z braku innych boksów od małych pojawiły się i duże, ale widzę chcesz załagodzić sprawę, dobrze.
ehhh, czyli źle się wyraziłam. Bo właśnie chodziło mi tylko o to, że niektóre większe konie stoją w boksach "przyhalowych" i porównując je do koni stojących z przodu, po prostu mi ich troszkę szkoda 😉 A z brakiem wolnych miejsc, oczywiście miałam na myśli, że wszystkie wielgachne są już pozajmowane. Rzeczywiście mogłam to inaczej napisać, bo wyszło niejasno. 🙂
W Pólku jak już coś stalo za mojej kadencji w jednym boksie to kucyk z 2latką w boksie wielkości 2óch normalnych lub nawet większym... z resztą jestem dość wymagającym pensjonariuszem, co zapewne potwierdziłyby "władze nie jednej stajni" i tak naprawdę do stoję w Pólku juz 3,5 mies i jest to jedna z niewielu (oprócz Bystrzejowic, które również polecam) stania, w której nic mnie nie wk.ia... wiadomo - jak każda ma swoje mankamanty, ale są one takie śmieszne jak np "brak kółka do wiązania w myjce", więc właściwie gówniane... 🙂 poza tym jestem bardzo zadowolona 🙂
Ale się żrecie pięknie. Racja jest jak dupa - każdy ma swoją. To ja mogę napisać, że w Lublinie nigdzie bym konia nie postawiła, bo nigdzie nie jest tak zajefajnie jak u mnie...? 🏇 Ale po co...? Będzie mi potrzebny pensjonat, to poszukam takiego, który będzie mi odpowiadał. Ale pisanie, że tu to syf, a tam to cacy trąci wojenkami nastoletnich dziewczynek stajennych.
Ale się żrecie pięknie. Racja jest jak dupa - każdy ma swoją. To ja mogę napisać, że w Lublinie nigdzie bym konia nie postawiła, bo nigdzie nie jest tak zajefajnie jak u mnie...? 🏇 Ale po co...? Będzie mi potrzebny pensjonat, to poszukam takiego, który będzie mi odpowiadał. Ale pisanie, że tu to syf, a tam to cacy trąci wojenkami nastoletnich dziewczynek stajennych.
Obciach i tyle.
Ja też się Ciesze ze mam swoją i nie muszę wybierać gdzie konia postawić 😉...niestety już niedługo 🙄
ja w Krupcu byłam latem przy okazji oglądania konia celem ewentualnego jego kupna. Może nie jest super-pięknie, bo w byłym PGR zdaje sie, ale upiększone w miarę możliwości i całkiem nieźle to wyglądało, nie jakoś odrażająco w każdym razie. Stajnia fajna, przestronna, z dużą siodlarnia i socjalem, ujeżdżalnia też calkiem OK, przeszkody są. W hali nie byłam, a konie wyglądały nieźle w sensie konsycji itp. Więc ogolne wrażenie moje jako osoby przyjezdnej było na +, w stajni czysto, nie było syfu jak się czasem gdzie-niegdzie widzi. Natomiast nie znam atmosfery i ludzi, więc w tym względzie sie nie wypowiem, natomiast dla kogoś mieszkającego w Lbn ciut daleko, ale jak ktoś mieszka np w Krasnym czy w Chełmie, to why not... 🙂
Sorry, że nie na temat, ale to pilne. Potrzebuje nr. tel. to stajni "Ostroga" w kalinówce... Jeśli ktoś z Was posiada, czekam na PW. Pozdrawiam. :kwiatek: