Forum konie »

Stajnie w Lublinie

Chodzi mi tylko o samo zajeżdżenie. Koń i tak ma iść na sprzedaż, a jak wiadomo zajeżdżonego konia łatwiej sprzedać. Jeżeli się nie sprzeda, będzie na własny użytek, rekreacyjny 😉.
Aha nie bo jak ja zajeżdzałam moją kobyłkę to odrazu braliśmy ją pod sport żeby ją szybciej sprzedać...
Ale też nigdy nie wiadomo pod jakim kątem konia zajeżdżać, nie wiadomo jacy kupujący się trafią...
I czywiście zależy też od tego jakie koń ma predyspozycje, jeżeli ma ujeżdżeniowe, to po co pchać go w skoki, i na odwrót  🙂
no Grafitkowa ma rację
czasem mi się zdarza  😁
czasem mi się zdarza  😁

pewnie przez przypadek Grafitkowa napisała,bo gdzieś,coś,kiedyś takiego przeczytała i się  teraz chwali,że wie  😂  😁
przez te 6 lat czegoś się nauczyłam  😁 
Kochane Lublinianki 🙂 mam prośbę - popytajcie wśród znajomych "koniarzy" czy nie szukają konia do współdzierżawy 🙂 z góry dzięki  :kwiatek: jakby coś to moje gg 8681606
może i mi uda się wpaść w niedzielę do Bon 😉
Czytałam twoje ogłoszenie, tylko szkoda ze w Pólku, popytam 🙂
Martika ja napewno popytam
Grafitkowa, salucha dzięki :kwiatek:
dlaczego szkoda, że w Pólku? za oknem zima a my mamy taką dużą hale 🙂 jedyny minus to brak dojazdu 🙁 najlepiej jest mieć samochód 🙂
No pólko fajne tylko ten dojazd🙁(
Właśnie, ten dojazd, czy też jego brak ...
Jak coś to ja w sobotę na zawodach w Bon będę około 7  rano, bo w niedzielę jest odznaka, a moja koleżanka która jedzie sreberko prosiła abym poprowadziła jej ten ostatnio trening  😁 Nie wiem czy to mądre robić sobie trening dzień przed odznaką, ale to jej wybór. Z drugiej strony gdyby jej kobyła była tylko  ruszona to by ją rozniosła  👍

martika, salucha Będziecie na zawodach lub odznace w Bonanzie ? 😀

PS. U Was też tyle śniegu ?!
Istny armagedon, wieje niemiłosiernie, drzewa się łamią pod ciężarem śniegu... Siedzę w domu za żadne skarby nie wyjdę dziś na dwór. Brrrrr...

Piękną mamy zimę tej jesieni 😤
Grafitkowa ja jednak nie wiem czy bede na zawodach lub odznace zastanawiam się

no u nas caly czas pada
Mi dopiero prąd podłączyli... Awaria na całe miasto...
Jak wyjrzałam przez okno to myślałam, że zawału dostanę  🤔
A miałam w planach dzisiaj ruszyć 2 konie. Skończyło się, że nie wyjdę z domu w ogóle, bo nawet nie wiem gdzie są moje buty zimowe, a z koniem zdecydowanie nie chcę się zabić...
Ja na całe szczęście żadnej awarii nie miałam ...
Wszyscy są przeciwko abym miała konia od Enii, tzn. że daleko, dojazdy w roku szkolnym, 3 godz. w obie strony, że zimno że brak hali itp. 2 godz. słuchałam tego ze strony moich rodziców+babci  🤔  😤
I co usłyszałam pod koniec tej niekończącej się dyskusji ? Zajdź sobie konia w Bonanzie  😵  🤔

Padłam
Grafitkowa bo ja nie w temacie, miałaś dzierżawić od niej konia czy coś innego?
I teraz nagle rodzice stwierdzili, że nie? Współczuję...  🙁
Tak, miałam, i jak tu się z nimi dogadać  ? 😤

PS. Nigdzie  nie mogę się dodzwonić, jak tylko usiłuję, to od razu " sieć zajęta "  🤔
Nie no naprawde wspolczuje...ale z rodzicami nie da sie zawsze doagadac niestey
ale fajna pogoda, niedługo będzie można jeździć w tereny po śniegu  🙂

jednak dobra stajnia to podstawa- dopiero wróciłam ze szkoły, zaraz korki i do konia dojadę dopiero późnym wieczorem, a wcale się o niego nie martwię  😉 no i hala, ahhh hala 😀 (muszę się nacieszyć, bo nigdy wcześniej nie staliśmy w stajni z halą)
Ja za rok chyba też się przenosze do stajni z halą mimo wszystko hala to hala...Ale jazda po śniegu nie jest zła fajne zdjecia będą
jazda po śniegu jest super, ja osobiście nie lubię jeździć w hali (na hali?) ale niestety polski klimat często do tego zmusza  😉
Ja niestety mam małą hale ale zawsze coś można wymyśleć
lubie jazdy byle by były po śnegu a nie po blocie
salucha gdzie stoicie?
Po zdjęciu mogę przypuszczać ze salucha stoi w Arizonie. Zgadłam ? 😉

Edit: mała poprawka 😉
Enii zgadłas...a wy gdzie stoicie??

Smarcik i ty tez gdzie stoisz
Ja stoje u siebie w stajni przydomowej 😉 Z 4 końmi trudno by mi było utrzymać się w pensjonacie niestety.
A to fajna taka przydomowa stajnia
I jak, kto na 100 będzie jutro?
Ja będę od ok. 9, jednak zmieniam strój  😁.
Zapewne będę ubrana w brązowo-beżowe bryczesy z decathlonu i charakterystyczne, żółte skarpetki  😁.
No i czarna kurtka 😉.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się