Przygotowujemy do egzaminów, konie mamy gotowe. Wszystkie chodzą na wypinaczach pod dziećmi, więc nie są sztywne i poszarpane. O współdzierżawie trzeba porozmawiać. Tak, ja też prowadzę tu jazdy 🙂
Hej Czy nie miałby ktoś w Lublinie siodła siodlarz model Konrad lęk 33-34 do przymiarki? Bądź innego z prostymi panelami o tej wielkości... mam konia pogrubianego, 30 km od Lublina, i wpakowałam się w daw maga, który nie pasuje ;/ i boję się kupić kolejne siodło a potem bujać się że sprzedaza... Sonika ja jezdzilam kilka lat temu w bonanzie i mi się nie podobało -jak ktoś należał do sekcji sportowej to był ktoś, rekreacja nie była godna po ich koniach gnoju sprzątać... . Ja mam osobiście źle doświadczenia z Bonanza.
wilann właśnie kilka lat temu także jeździłam, ale wiem że troche sie pozmienialo i szukam świeżych informacji Jutro chyba będę w stajni, kiedyś mieliśmy dużo różnych siodeł poszukam coś w takich rozmiarach i dam znać czy coś znalazłam
wilann ja mam ujeżdżeniówkę rozstaw 36 Massimo Dressage II w razie co. Okolice Lubartowa. Mam konia pogrubionego również, przerobiłam wiele siodeł niestety i nie będzie to łatwe...
Sonika, w Dakarze są dobre konie. Nasz "rodzynek" aktualnie rozpoczął starty w P klasie i dobrze pokazał się na eliminacjach do OOM.
Jasnowata a Wasz rodzynek trenuje na koniu z Dakaru czy na swoim prywatnym, tylko pod okiem instruktora/trenera (nie wiem kogo macie :icon_redface🙂 z Dakaru? 🙂
Kochani, pomocy.. Chcę się z moim 6 latkiem wybrać na 5, 7 dni pod opiekę dobrego trenera/ instruktora, który pomoże nam ogarniać podstawy (popracować z moim dosiadem) i treningowo z koniem. Ideałem jest stajnia w miarę blisko Lublina, gdzie istnieje możliwość zakwaterowania. Chcę popracować nad rozluźnieniem, ustępowania itp. Może słyszeliście o jakimś ciekawym obozie dla dorosłych? NA raze na liście jest JAminum, ale czy możecie polecić jeszcze jakieś miejsce??
Ale co ma do tego stajnia? Czy to ma wielkie znaczenie ile osób tam startuje w zawodach? Nie rozumiem.. Nawet w prywatnej stajni możesz sobie uprawiać ambitny sport jeśli masz możliwości. Masz swojego konia, ściągasz instruktora. W stajni to chyba tylko podłoże i parkur musi być.. No i hala by się przydała, w Lublinie kilka takich stajni znajdziesz 😉
Stajnia ma dużo do tego 😉 Szukam czegoś gdzie wiecej ludzi jezdzi, biorą udział w zawodach, jakies dalsze wyjazdy, konsultacje, pożadny trener mający swoich zawodników, samemu może być ciężko. U nas w Toruniu jest kilka ośrodków rozwijajacych sie własnie pod kątem typowo skokowym, i własnie o czymś takim myśle. Z tego co się orientowałam, słabo jest z tym sportem w lubelskim, mało zawodów. Ponawiam pytanie o Elizówkę, czy ta stajnia wgl funkcjonuje? 👀
aronka w Elizówce nie stoję, ale czasem jeżdżę na treningi. Jest hala, robią plac zewnętrzny, dużo skoczków. Dojeżdża też kilka trenerów, w bliskiej okolicy masz Piker'a i Pólko - jakbym miała stać w Lublinie i się rozwijać skokowo, to bym stała w jednej z tych trzech stajni, najczęściej zawody są organizowane właśnie w tych ostatnich dwóch, więc niedaleko siebie, na dodatek obie mają hale i super zewnętrzny plac, więc i halówki są. Zaznaczam, że moja opinie bierze się z obserwacji tych trzech stajni, nie stoję i nie stałam w żadnej, nie mam pojęcia jak warunki dla konia, pasze, atmosfera w stajni itp.
Elizówka jak najbardziej, chyba nie ma większego "skupiska" skaczących (i nie tylko) masz tam do wyboru kilka osób które ze skoczkami pracują, osobiście mogę polecić Ewę Mirosław.
W Pikerze masz Pana Niewiadomskiego. Osoby z pod jego trenerskiej ręki fajnie jeżdżą, przynajmniej większość z nich. Warunki na pierwszy rzut oka dobe i zawody bardzo często. Stajnia głównie skokowa.
Także pisze z czystej obserwacji. Gdybym miała wybierać ( bez względu na finanse) to albo Piker albo Elizówka.