Vanila - przxyjedź zapoznac się z nami, dajemy fest jeść, kawałek pastwiska na wybiegu jest- może nie za wiele ale jest, jedyny minus to kamienie na wybiegu, konie od 9.00 do 18.00 na wybiegu, hala stoi, ujezdżalnia- tylko trzeba przyjechać.
Vanilka, Alexander? Ja Ci powiem, ze Fmg, to jedyna lubelska stajni, w ktorej nie balabym sie zistawic konia nawet na caly miesiac samego. Wiem, ze dostanie jesc tyle ile kazalam, wyjdzie na dwor, a jak poprosze, to i ktos ogarniety mi go porusza. 🙂
ojej to u nas jest 550, a boksy sprzątane codziennie, pościelone, konie nakarmione do syta, wypadokowane...dziwna jest ta nasza stajnia nie Jasnowata ?? 🤔wirek: 😀iabeł:
Ja tam swojego zostawiłam na 3,5 miesiąca jak byłam w dojczlandii i dostawałam fotorelację z życia "porzuconego konia" xD
To jak już się o FMG rozpisujemy to ja się wetnę ze zdjęciem z dzisiaj: W rolach głównych: P. Maria Soroko, dzielna grupa słuchaczy i chudy tyłek mojego konia 🙂
dziwna jest ta nasza stajnia nie Jasnowata ?? 🤔wirek: 😀iabeł:
Koola, ale my mamy na mysli wszystko na raz. Lacznie z hala, pidlozem, trenerami, terenami, atmosfera, dodatkowymi qtrakcjami i wyposazeniem stajni. 🙂 po prostu pensjonat idealny. Niczego nie brakuje. 🙂
kortina w potędze doszli do 130 cm 🙂 razem Ola Szpatuśko na Gali GB i Ania Jachymek na Brzózce GB 🙂 zdecydowali rodzice zgodnie żeby wyżej nie iść, skoro to miało być głównie pokazowe, ale nagrodę ktoś musiał dostać 🙂 losowali wszyscy a wylosowała Ola Szpatuśko 🙂 dzielne maleństwo na równie dzielnym kucyku 🙂 (dodam że Ola ma lat 12 a Gala ma 135 cm w kłębie 😉 )
Jasnowata, odniosłam się tylko do zacytowanego fragmentu a nie do całej stajni, bo nigdy u Was nie byłam, więc nie wiem jak to tam wygląda 🙂 Macie komplet pensjonariuszy?
a nie mówiłam jakiś czas temu, że ta para jest super? 😉 hehe macie zdjęcia z pokazu?
Jasnowata, odniosłam się tylko do zacytowanego fragmentu a nie do całej stajni, bo nigdy u Was nie byłam, więc nie wiem jak to tam wygląda 🙂 Macie komplet pensjonariuszy?
Nie, są wolne boksy 😉 FaMaGusta ma jakieś magiczne moce chyba, mój koń "nie dotykaj mnie! Ugryzę Cię!" za ucho nie, po brzuchu nie, boję się obcych itd. dzisiaj robił pół dnia, za konia pokazowego na kursie, wszyscy chodzili za nim, przed nim, między nogami nawet, wszyscy go macali i po nim rysowali, a on nic 🏇
Jasnowata też widziałam, ale nie zauważyłam siebie powiem Ci 😁 ale może to z przemęczenia, bo już ledwo na oczy patrzyłam jak wyjeżdżałam ze stajni po tym całym cyrku 😉
Czy wszyscy członkowie FMG muszą powtarzać swoją sekciarską mantre coś w stylu "FaMaGusta to raj na ziemi" "FaMaGusta ma magiczne moce" "W FaMaGuście niepowtarzalny klimat, wszyscy są przyjaźni i przyjmą Cie z otwartymi rękami" "Takie rzeczy to tylko w FaMaGuście"? Może załóżcie sobie oddzielny temat do powtarzania mantry i szukania nowych wiernych, bo ten wątek powoli zmienia temat na "Oh i ah, czyli FaMaGusta koło Lublina". [quote author=krysiex213 link=topic=80.msg1433340#msg1433340 date=1339959546] ojej to u nas boksy sprzątane codziennie, pościelone, konie nakarmione do syta, wypadokowane...dziwna jest ta nasza stajnia ?? 🤔wirek: 😀iabeł:
dziewczyny uwierzcie, że są takie stajnie i to wcale nie 25 km od Lublina 😉 no okej jedyna różnica hali brak, ale to już zależy od potrzeb 😉 [/quote] Nie możliwe! Bluźnisz! Takie rzeczy to tylko w FaMaGuście!!
Wiesz zazwyczaj jak się coś organizuje i ktoś o to zapyta to kultura nakazuje odpowiedzi udzielić... i zauważyłam że to na ostatnich stronach jedynie widnieje, lub to że ktoś od nas deklaruje się wziąć udział w imprezie organizowanej przez innych.
Jak chcesz możesz FMG-ustowych wyznawców poignorować i Twoje życie stanie się piękniejsze 😉
puki co spadam na naszą czarną mszę (pier*** silversunów) 😀iabeł:
Ale jeżeli na prawdę jest fajnie, to czemu o tym nie mówić? W lubelskim w końcu zaczyna się coś dziać, coś ruszać, coś idzie do przodu w błyskawicznym tempie. Właściciele zapracowali sobie na takie słowa i taką reklamę. Ale zawsze znajdzie się ktoś, komu nie spodoba się to, że komuś innemu coś się w życiu udało 😉. Moim zdaniem ta stajnia to idealny przykład tego, w jakim kierunku powinno iść jeździectwo w naszym województwie. Inni powinni brać z tej stajni przykład i robić wszystko, żeby im dorównać. Ale zawsze znajdzie się ktoś, kto takie coś skrytykuje, czyżby zazdrość? 😉
edit. p.s. Krystyno, muszę Was w końcu odwiedzić. Niech mi się tylko skończy sesja... 😀iabeł:
Jasnowata, co jeszcze telewizory pokazały? Oczywiście nie zdążyłam dotrzeć do domu na Panoramę. 😉 W ogóle jestem umarta zupełnie, mruganie powiekami jest wyczynem, ale impreza chyba całkiem udana.
Ascaia, akurat trafilam na wypowiedz pana K. o feliniakach 😉 Az zaczelam zastanawiac sie, czy moj J, to nie jest Kf skoro ta rasa zostala uznana dopiero w 2010 😉