hej🙂 chciałabym dowiedzieć sie czy ktos z tutaj obecnych zetknął się z lubelskim akj?? zastanawiam się nad zapisaniem się na kurs. co prawda jakieś umiejętności już posiadam, ale chętnie nauczę się teorii i przypomnę wszystko od początku 🙂 jaka panuje tam atmosfera i na czym polega egzamin?? 🙂
Właściwe chciałabym wiedzieć takie ogólne sprawy, jak frekwencja, ile ludzi na brąz ile na srebro, organizacja, jak czasowo wszystko było no i czy zmieniło się troszkę podłoże na pikerowskiej hali?
Karmelek, może trochę Ci pomogę opisując co działo się na egzaminach w lipcu. Było około dwudziestu osób, na srebro zdawały chyba dwie. I z tego co kojarzę obie nie zdały, ale nie jestem pewna 😉. Wszystko przesunęło się o pół godziny. Atmosfera była całkiem sympatyczna. Jeśli chodzi o podłoże na hali to nie wiem, ale jako na co dzień bezhalowemu jeźdźcowi i tak mi się podobało 😎.
Karmelek1700, było chyba 15 os. na brąz i 15 na srebro, rozprężenie na hali (brąz jechało się na mini czworoboku z połowy hali, srebro normalnie) i na wybiegu przed stajnią, organizacja w miarę ok., jednak wszystko długo trwało ( ja z teorii wyszłam ok. 17, a byłam jakoś na początku). Mieliśmy boksy, więc nie było źle. Wyniki z ujeżdżenia były omawiane na hali, wymieniane błędy itd., skoki ew. już podczas teorii. Ogólnie nie było źle, stres na pewno mniejszy, niż przy Profesorze 🙂. Podłoże porównywalne do tego, które było na zawodach w zimie. Jak dla mnie było fajne ;P.
Arroch, panna wita w lublinie co tydzień, ale te moje wizyty są tak rozplanowane czasowo, że nie mam czasu nawet do Mcdriva podjechać mimo, że po drodze jest 😉 Niezły zapiernicz mam teraz. ALE też myślę czy by nie pojechać do Famagusty w roli widza 🙂 Zabrałybyście mnie? <ładnieprosi>
Arroch, panna wita w lublinie co tydzień, ale te moje wizyty są tak rozplanowane czasowo, że nie mam czasu nawet do Mcdriva podjechać mimo, że po drodze jest 😉 Niezły zapiernicz mam teraz. ALE też myślę czy by nie pojechać do Famagusty w roli widza 🙂 Zabrałybyście mnie? <ładnieprosi>
Pewnie! I bym Ci płytę dostarczyła wtedy, same korzyści 💃
ryśkowa ja odradzam no chyba, że coś się pozmieniało w AKJ od moich czasów albo lubisz "studencką atmosferę" z jeździectwem ma/miało to mniej wspólnego niż z zabawą
czesc 🙂 Jakie polecicie stadniny dla początkującej osoby oczywiscie w Lublinie (ewentualnie pod, ale dojazd mpk)? wybaczcie, pewnie pojawiało się to pytanie nie raz, ale ciężko jest przebić się przez prawie 150 stron 😡 😀 A co do tego hubertusa, to czy można przyjść tak o sobie popatrzeć, nie ' będąc w jeździeckim srodowisku' i nie znając nikogo? 🤣
Tylko starajmy się rozgraniczyć "ogłoszenia" o charakterze informacyjnym od stricte ogłoszeń typu: wolne boksy, koń na sprzedaż,szukam męża itp. 😀iabeł:
U nas dziś odbył się Hubertus i nagle zjechała się masa ludzi nikomu nie znanych, którzy zasiedli na widowni. Bardzo miłe uczucie 🙂 Nie mogę się doczekać przyszłej soboty, kiedy to będę oglądać swe przyszłe lokum 😉