Tak Olga jest w Nowogrodzie (jadąc na Łęczną trzeba skręcić w lewo - jest drogowskaz, i potem znowu w lewo) koles tworzy tam stajnię nową, ma duuużo niemieckich koni, nowo powstałą stajnię i halę 20x60 (jeszcze bez band) generalnie jak się to juz wykreuje to wygląda że będzie kulturka, a pensjonat mówił coś 500 zł, z tym że tam ciągle prace trwają.
Hej... ja dopiero zaczynam "profesjonalnie" jeździć tzn. mam własnego konie, niewychowanego(był do pracy w polu) i jeżdżę na nim od dzieciństwa, na oklep bo tak mi najwygodniej.W przyszłości chciałabym być instruktorka jazdy konnej lub trenerem i teraz do was moje pytanie: w jakiej stajnie zaczynać(mieszkam w Rudce Kozłowieckiej- mała miejscowość pod Lublinem) gdzieś niedaleko i w miarę tanio, i do jakiej szkoły mam iść? co polecacie? będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi.
Jasnowata W Pólku podejrzewam, że różnica może jest w okolicach 5zł w porównaniu z LKJ-tem chociażby. A dziewczyna będzie musiała jechać albo jakieś 25km do LKJ samochodem albo autobusem z przesiadką co generuje dużo wyższe koszta.
Ja za to do stajni dojeżdżam 17km mając 500metrów od domu Fideliusa. 😵
Pan Grzesio Klimek,który pracuje na klinikach wet. ma super podejście przy załadunku koni,jest nie drogi,i dyspozycyjny,świadczy usługi transportowe,mi woził ze30 razy konie,jest super,jego tel to 501195363.
To nawet mówiąc o cenie pensjonatu to różnica jest ile? 100zł czy 150? Rodzic wożąc ją bądź jeżdżąc sama wyda dużo więcej niż płacąc w Pólku. Mnie paliwo na uczelnię pod LKJ miesięcznie kosztuje 400zł a mam bliżej do LBN niż xxjusti15. Nie ma się co oszukiwać bo dziewczyna ma szkołę, dojazd w godzinach szczytu, korki. Do tego LKJ nie ma hali i na tygodniu zbyt wiele się po ciemku nie zrobi z koniem, a niestety teraz o 16 jest już ciemno.
Chociaż może jeśli o pensjonat chodzi to w sumie Elizówka? Z tego co też pamiętam to w Rudce jest jakaś stajnia, lecz czy jest tam instruktor to nie mam pojęcia. Jest też stajnia za 400zł bodajże w Pólku bliżej dysa. Bez hali i żadnych luksusów ale nie wiem czy są wolne miejsca.
LKJ podałam chociażby jako przykład. 😉 Dziewczyna chce niedaleko i tanio. Czyli stajnie jak Kapriola, Drwal, LKJ i inne w Lublinie nie pasują jeśli chodzi o jej kryteria. Może pensjonaty tańsze niż Piker, Elizówka czy Pólko ale dojazdy oraz zmarnowany czas...