W Alexandrze nie ma wolnych boksów 🙁 Kochani pomóżcie. Termin: m.w. ostatni tydzień grudnia do końca stycznia. HALA, na której podłoże nie zamarza. Żeby było z kim poskakać. Aby właściciel był "do pogadania" 😉 Z dobrym dojazdem MZK/PKS, albo miejscem noclegowym(biorę pod uwagę całe nasze województwo). Ze spisu w pierwszym poście na pewno odpadają: Fidelius, LKJ, Piker, Poniatowa. Będę wdzięczna za pomoc. Jeśli nie znajdę czegoś w lubelskim, pojadę do młp, albo maz, ale raz, że drożej, a dwa, że mogłabym tylko na ferie, więc musiałabym się te trzy tygodnie męczyć bez hali = koń by stał.
Bonanza, Dakar ( w Mełgwi), Pszczela Wola (nie wiem czy mają halę). ja osobiście polecam też Stajnię Makoszkę, ale niestety nie mają hali 🙁 Może Wieża Dominów? Ale tam hala mikra, ale da się skakać i większa od Arizonowej. Może Goniec Kaniwola? Nie mam fioletowego pojęcia czy mają halę..
To przydałoby się uaktualnić nasz spis w pierwszym poście 😉
Chyba się poddaję. Jeszcze tylko 10m-cy i zaczynam robić prawo jazdy. Trudno, w tym sezonie pomęczę się ze szkółką w Bonanzie i stracę trochę nerwów z panem S. Lepszy rydz niż nic. Dzięki wszystkim za pomoc. :kwiatek:
JasnowataPszczela halę ma na 100 % wiem bo mieszkam niedaleko. Ale niestety nie znam nikogo kto trzyma tak konia w pensjonacie i więcej pomóc nie mogę ;/ Ale mogę się czegoś dowiedzieć.
Jasnowata w Pszczelej jest internat dla uczniów. Zadzwoń i zapytaj czy mają wolne pokoje. W ferie zapewne coś się znajdzie, bo uczniowie powyjeżdżają do domów.
[quote author=fruity_jelly link=topic=80.msg766256#msg766256 date=1289496406] Jasnowata 'pomęczę się ze szkółką w Bonanzie' to raczej mało powiedziane 😉 w ferie są tam dzikie tłumy [/quote]
nie dobijaj mnie 😵 mam nadzieję, że uda mi się wyjechać gdzieś w ferie...
W Bon będą boksy na zimę? O.o moje źródła są niedoinformowane 😵
Nie wiem czy będą na zimę, ale liczę na to, że jakbym zadzwoniła już pod koniec listopada, to znalazłoby się miejsce. Z resztą w tamtym roku tak dzwoniłam i boks był.
nie wiem już. Coś mi w środku mówi, że Pszczela to nie będzie to i nie mam jakoś przekonania. Chyba jednak chciałabym przenieść konia na te 5 tyg, a nie na same 2... więc... musi być Lublin. W przyszłym tyg dzwonię do Alexandra. Jak nic nie wskóram, to dopiero będę płakać i zmniejszać wymagania.
Z tego co wiem to w Pszczelej chyba na ferie organizują jakieś obozy i uczestnicy czy klucbowicze śpią w internacie więc może nie było by problemu. A co do dojazdu to ja mieszkam za kilka km za Pszczelą i jeździ u nas dużo busów po za tym sama do szkoły jeżdżę do Lublina i uważam że dojazd jest naprawdę dobry busy z 2 firm i jeżdżą co 15 min.
ja trzymam 2 konie w Alexandrze i teraz nie ma tam wolnych miejsc, ale ponoć Pan Wierzchowski nie przyjeżdża także słyszałam, że będą miejsca w stajni, w której właśnie miał trzymać konie 😉
Chciałabym od ostatniego tygodnia grudnia aż do końca stycznia. Aczkolwiek na razie jedna strona rodzicielska jest na "nie" i pozwala tylko na ferie (17-31.01.), ale może zmieni zdanie. Moim celem jest przede wszystkim trening skokowy do srebrnej. U siebie nie mam instr do skoków, ani za dużo przeszkód. no i ogólnie trening, bo niestety nam wszystkie ujeżdżalnie zamarzają 🙁
Też coś takiego słyszałam - jakieś Kąty, gdzieś po drodze do Łęcznej. Ale co to za stajnia, to nie kojarzę (z tego co słyszałam, to jakiegoś ogrodnika?)