Forum konie »

Stajnie w Lublinie

Jasnowata, napisz do forumowej okwiat 🙂
Dzięki, napiszę 🙂
W Alexandrze nie ma wolnych boksów 🙁
Kochani pomóżcie.
Termin: m.w. ostatni tydzień grudnia do końca stycznia.
HALA, na której podłoże nie zamarza.
Żeby było z kim poskakać.
Aby właściciel był "do pogadania" 😉
Z dobrym dojazdem MZK/PKS, albo miejscem noclegowym(biorę pod uwagę całe nasze województwo).
Ze spisu w pierwszym poście na pewno odpadają: Fidelius, LKJ, Piker, Poniatowa.
Będę wdzięczna za pomoc.
Jeśli nie znajdę czegoś w lubelskim, pojadę do młp, albo maz, ale raz, że drożej, a dwa, że mogłabym tylko na ferie, więc musiałabym się te trzy tygodnie męczyć bez hali = koń by stał.
Bonanza, Dakar ( w Mełgwi), Pszczela Wola (nie wiem czy mają halę). ja osobiście polecam też Stajnię Makoszkę, ale niestety nie mają hali 🙁 Może Wieża Dominów? Ale tam hala mikra, ale da się skakać i większa od Arizonowej. Może Goniec Kaniwola? Nie mam fioletowego pojęcia czy mają halę..

o jaa.. wydłubałam coś ciekawego. Majątek Rogowe Kopce: http://www.rogowekopce.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=32&Itemid=54
Dziękuję Aien za odpowiedź.
Wg naszego spisu Pszczela Wola i Kaniwola hali nie mają.
o jaa.. wydłubałam coś ciekawego. Majątek Rogowe Kopce: http://www.rogowekopce.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=32&Itemid=54
Nie mają w ofercie ani noclegu, ani hali z tego co widzę 🙁

A Dakar halę posiada? I miejsce noclegowe ofc, bo Mełgiew, to troszkę za Lublinem 🙁 O tej stajni w ogóle nie słyszałam.
kaniwola ma hale
a dakar osttanio sie tu oglaszal- ma hale
kaniwola ma hale
a dakar osttanio sie tu oglaszal- ma hale

Oj, źle popatrzyłam.
Jest ktoś na forum z tych stajni?

edit: Kaniwola tez daleko, tak więc musiałabym mieć gdzie spać.
pszczela wola tez hale ma
Pszczela halę ma. Nie za dużą ale jest.
Może Wieża Dominów? Ale tam hala mikra, ale da się skakać i większa od Arizonowej.

Hala w Dominowie ma wymiary 20 x 40, więc taka malutka znowu nie jest 🙂.
To przydałoby się uaktualnić nasz spis w pierwszym poście 😉

Chyba się poddaję. Jeszcze tylko 10m-cy i zaczynam robić prawo jazdy. Trudno, w tym sezonie pomęczę się ze szkółką w Bonanzie i stracę trochę nerwów z panem S. Lepszy rydz niż nic.
Dzięki wszystkim za pomoc.  :kwiatek:
JasnowataPszczela halę ma na 100 % wiem bo mieszkam niedaleko. Ale niestety nie znam nikogo kto trzyma tak konia w pensjonacie i więcej pomóc nie mogę ;/  Ale mogę się czegoś dowiedzieć.
Jasnowata 'pomęczę się ze szkółką w Bonanzie' to raczej mało powiedziane 😉 w ferie są tam dzikie tłumy
suuuper  😵
Ale tam konie chyba jedzą 3 razy dziennie? Mój je tylko 2, więc mogłabym oblegać halę w czasie obiadu.

Będę jeszcze dzwonić do Alexandra, ale z tego co mi Okwiat mówiła, to są marne szanse na wolny boks w tym czasie 🙁

Pszczela odpada, nie mam jak dojeżdżać.
Jasnowata w Pszczelej jest internat dla uczniów. Zadzwoń i zapytaj czy mają wolne pokoje. W ferie zapewne coś się znajdzie, bo uczniowie powyjeżdżają do domów.
[quote author=fruity_jelly link=topic=80.msg766256#msg766256 date=1289496406]
Jasnowata 'pomęczę się ze szkółką w Bonanzie' to raczej mało powiedziane 😉 w ferie są tam dzikie tłumy
[/quote]

nie dobijaj mnie  😵 mam nadzieję, że uda mi się wyjechać gdzieś w ferie...

W Bon będą boksy na zimę? O.o moje źródła są niedoinformowane  😵
Nie wiem czy będą na zimę, ale liczę na to, że jakbym zadzwoniła już pod koniec listopada, to znalazłoby się miejsce. Z resztą w tamtym roku tak dzwoniłam i boks był.

nie wiem już. Coś mi w środku mówi, że Pszczela to nie będzie to i nie mam jakoś przekonania.
Chyba jednak chciałabym przenieść konia na te 5 tyg, a nie na same 2... więc... musi być Lublin.
W przyszłym tyg dzwonię do Alexandra. Jak nic nie wskóram, to dopiero będę płakać i zmniejszać wymagania.
Z tego co wiem to w Pszczelej chyba na ferie organizują jakieś obozy i uczestnicy czy klucbowicze śpią w internacie więc może nie było by problemu. A co do dojazdu to ja mieszkam za kilka km za Pszczelą i jeździ u nas dużo busów po za tym sama do szkoły jeżdżę do Lublina i uważam że dojazd jest naprawdę dobry busy z 2 firm i jeżdżą co 15 min.
ja trzymam 2 konie w Alexandrze i teraz nie ma tam wolnych miejsc, ale ponoć Pan Wierzchowski nie przyjeżdża także słyszałam, że będą miejsca w stajni, w której właśnie miał trzymać konie  😉
Karoll, jeśli to prawda, to  💃 💃 💃
hehe, także dzwoń dzwoń i się dowiaduj ! 🙂
Jasnowata, a kiedy chcesz przyjechać (jaka data konkretnie) i jakie masz cele tego wyjazdu?

Listę postaram się zaktualizować w najbliższym tygodniu.
Chciałabym od ostatniego tygodnia grudnia aż do końca stycznia. Aczkolwiek na razie jedna strona rodzicielska jest na "nie" i pozwala tylko na ferie (17-31.01.), ale może zmieni zdanie.
Moim celem jest przede wszystkim trening skokowy do srebrnej. U siebie nie mam instr do skoków, ani za dużo przeszkód. no i ogólnie trening, bo niestety nam wszystkie ujeżdżalnie zamarzają 🙁
Piker polecam ale nie wiem czy jakiś wolny boks się znajdzie. Musiałabyś zadzwonić tam i popytać.  😉
Pisałam, że Piker odpada 😉 Przede wszystkim nie mam jak dojeżdżać 😉
tak, tak, to prawda, pan Jarek nie wraca na zimę. Cała jedna stajnia jest wolna  🙂
To prawda, że Olgi Michalik nie ma już w LKJcie?
o ile wiem - przeniosła się do jakiejś nowej stajni pod Lbn
Też coś takiego słyszałam - jakieś Kąty, gdzieś po drodze do Łęcznej. Ale co to za stajnia, to nie kojarzę (z tego co słyszałam, to jakiegoś ogrodnika?)
no ja słyszałam że Nowodworu/Nowego Dworu czy coś w ten deseń
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się