Forum konie »

Stajnie w Lublinie

oja, 2700 to chyba duzo?
może i dużo ale w cenie masz już egzamin, wiadomo wyżywienie i codziennie jazdy
Ascaia, ze 2 lata temu z tego co pamiętam to wlasnie skonczyło się na hali... ja za kurs w lbn płąciłam chyba 2300... dość dużo porónując do Toporzyska, gdzie masz w tym wyżywienie i CODZIENNĄ jazdę... tak jak patrzyłam to w Waw też gdzie-niegdzie były niższe ceny..
A jak się mają październikowe zawody w Bonanzie, czyli Memoriał A.K.? W propozycjach jest, że to skoki i ujeżdżenie, ale jak to wychodzi w praktyce? Mam je w ogóle brać pod uwagę? Pytam, bo miałabym możliwość wyjazdu na inne, sprawdzone zawody, ale chciałabym też pokazać się w końcu w naszym województwie 😉

edit: Łaaaaał, jestem pod wrażeniem, na stronie lkj jest info o zmianie terminu. No, ale też tak myślę, że się nie odbędą.
czy gdzieś u nas istnieje możliwość wypożyczenia koni i np pojechania w teren ?
Raxa, ja słyszałam, że w Baranie jest, tam gdzie jeździ forumowa Aien 🙂

Nikt nie pamięta czy to ujeżdżenie w Bonanzie się odbywa?
Też mi się zdaje że aien mówiła że tam tak można ale chyba na zimniokach.
a gdzie to jest ?  🤔
Baran koło Firleja, już gdzieś w jakimś temacie Aien opisywała jak dokładnie dojechać i tak sa to konie zimnokrwiste, tu macie str: http://amazonka.strefa.pl/

a ile koni Cię interesuje? I chodzi o wzięcie koni w teren bez żadnej osoby z poza waszego grona?
bo w teren to i do siebie zapraszam 🙂 bardzo fajna okolica, możliwość pojechania całodniowego rajdu z przystankiem gdzieś po drodze np. w leśniczówce w Rudkach, konie w formie chodzące regularnie, tyle tylko że konisk jest 5 więc większą grupą nie pojedzie...
tzn sprawa wygląda tak że chce pojechać z koleżanką czyli rozchodzi się o 2 konie , ona jest średnio zaawansowana ja mam papiery instr
Jak masz papiery to myślę, że nawet w takiej Arizonie pozwolą Ci jechać z koleżanką  😉
Jestem jestem jak coś.
zuzz dzięki za odpowiedź za mnie, ale już się nie pochwaliłaś, że u nas był wczoraj hubertus i jechałaś na kobyle bite 800kilowej? :P
kasia-pala cóż z tego, że na zimniokach?  koń to koń, grubasy wcale nie są gorsze, mam nadzieję, że to było tylko informowanie a nie odradzanie  😁 bo wiesz, ja mam takie dwa, i jak ktoś mi mówi, że to gorsze konie, to mi się nóż w kieszeni otwiera. A, i tak w ogóle to jak ten kolega do Ciebie dotrze po siodło, to pokaż mu co tam jeszcze masz na zbyciu.
e tam wszędzie nie dadzą koni, u nas byśmy nie dali bez osoby prowadzącej ze stajni choćby przyjechał sam Edward Gal... ktoś spoza nie zna terenu, nie zna koni, nie wie jak na co reagują. Do mnie zapraszam ale ze mną gratis  :emota2006092:

a zimnusy cacy i wygodne (jak na wielkiej kanapie), a Twoje Aien w kondycji to dają czadu jak małopolaczki 🙂
W LKJ też nie dają koni, nawet jak ktoś jest instr, ale niezatrudnionym w klubie... wczoraj byłam z koleżankami, które wstawiły konie do pensjonatu, ale jedna ma niezajeżdżonego, wiec chciała na klubowym. Z tym, że w LKJ trzeba w sumie ze 40 min stępa żeby dojechać do lasu i z niego wrócic... no ale mimo wszystko jestem pod wrażeniem bądź co bądź klub jest prawie w centrum miasta, a można zaznać trochę przyrody 🙂. Las na porębie jest niesłychanie urokliwy on tej porze roku 🙂
aien jasne że informacyjnie, po prostu niektórzy woleli by na nie zimniokach 😉
odnośnie gorszych koni to ja tez tak mam - w końcu u mnie w stajni jeno kucyki to tez nie podskoczę za wysoko  😁
odbiegając od tematu .. orientuje się ktoś czy są wolne boksy w Bystrzejowicach i Ostrodze ? z góry dziękuję za jakieś info (;
Dzisiaj słyszałam od faszki, że w Ostrodze nie ma.
w bystrze nie ma ale chyba mozna sie wpisac do kolejki;p
hmm w ostrodze nie ma? aż jak pojadę w przyszłym tygodniu to sie przejde po całej stajni. widocznie naprawde jestem ślepa, bo dałabym sobie rękę uciąć, że ze 2 wolne boksy widziałam 🤣
Na chwilę obecną w Ostrodze są dwa wolne małe boksy z czego jeden jest zarezerwowany, bo ktoś ma się lada dzień wprowadzać 🙂
Fruity_jelly mogłabyś wreszcie zawitać, bo wieki Cie nie widziałam!!!!  🤬
no ja witam ostatnio byłam w środe bodajże, myślałam że będziesz a Ciebie nie było 🤬 w weekendy kobył zwykle gdzieś jeździ więc nie mam po co przyjeżdżać.. 🙁 ale teraz mam nadzieję się to zmieni. Mam tak plan ustawiony że da rade się potem przemieścić do stajni 🙂 na halę się z czołgiem raczej nie zmieszczę więc liczęna to, że niedługo lonżownik będzie udostępniony żeby móc uskuteczniać jakąś pracę jak już cimno na dworze będzie 🏇
http://www.tvp.pl/lublin/reportaze/zdarzenia-magazyn-reporterow/wideo/11-pazdziernika-2010/2976810

miłego oglądania 🙂, dodam, że widać mnie momentami jak jeżdżę i myję kopytka zaprzyjaźnionemu koniowi, no i moje autko ze 2 razy się załąpało :P
hahaha Kornelia widzialam widzialam, najbardziej rozwalila mnie pani mowiac 'bla bla bla nie do ogarniecia nawet przez konia, ktory jak wiadomo glowe ma duza'  😵 😉
też mnie to rozbroiło 🤣
Najlepsze jest to, że "pani z telewizji" to mama mojego kolegi 🙂 hahaha
a jak tam z hubertusami w naszych stajniach ? ;]
w LKJ już był ? ;]
tajfunowaa, off ale śliczny avatar, co to za konik 🙂 ?
W LKJ już był, w Bystrz też. Nieskromnie powiem, że złapaliśmy z Gajuszą lisa 🙂.
z tego co wiem w tę sobotę jest u Drwala 🙂
W sobotę PODOBNO w Elizówce też ma być  😉 Ale ja się i tak nie łapię, bo jadę na weekend odwiedzić rodzicielkę  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się