taggi Dziękuję :kwiatek: to kobyła 😁 ze zdjęć jestem mega zadowolona, muszę sobie kilka wywołać na ścianę 😜 forumowa Elena sprawiła mi nimi wielką frajdę, bo mimo że przy ok 36 stopniach koń chodził średnio to nie sądziłam, że będą takie efekty 🙂
Martuha wbrew pozorom ślisko nie było, no może na ścieżkach, ale i po niej spokojny galop nie sprawiał problemów 😉 bez kasku, bo skoki nie były zaplanowane. Nie rozumiem tylko co przeszkadza to, że nie miałam siodła... 🚫 Owijki od Aguares ?
taaak 😀 tylko kupione wieki temu, leżały w szafie i się kurzyły. Jakoś szkoda mi je zakładać 😁 a sprzedać też szkoda. I tak mam 2 "pary" owijek, które zakładam raz na rok do zdjeć, a sprzedać szkoda... 😁 😁
ekuss mam jakąś słabość do kucyków ! 💘 💘 💘 harja Kurde, ale CIACHO ! 😍
Ja dziś cykam mojemu fotki, a on sam z siebie robi ukłony... 🏇 Wszystko dla żarcia ! 🏇 😁 [s]http://www.kopyciak.pl/galeriakonkursowa/ tutaj można zagłosować na mojego Pampusia :kwiatek:[/s]
Dodofon on jest w rzeczywistości większy-ona teraz stoi w najmniejszym w stajni,który jest wielkości stanowiska w PL :/ Niestety w innych stajniach brak miejsc,a w tej właściciel wyznaje zasadę: ,,ile koni wejdzie, na tyle jest boks",a ten najmniejszy jest na jednego (moim zdaniem reszta też,a ten to dla źrebaka,no ale cóż),a już z dwojga złego wolę ją samą w małym niż żeby była z drugim w nieco większym (tym co w zeszłym roku). Islandzka rzeczywistość :/ Chociaż z tym,że od czerwca była non stop na ogromnym pastwisku,więc chociaż 12 miesięcy w stajni nie stoi.
ekuss - haha, fryzura swietna 😀 harja - przepiekne to Twoje konisko! Naprawde robi wrazenie 😉 pampera - uwielbiam Twojego hucka 🙂 Ale z tymi "sztuczkami", ktore robi sam z siebie dla zarcia - 👍
anai,pampera,ekuss,Angeel, dziękuję :kwiatek: ekuss, ja za to uwielbiam Frigg, nawet po kryjomu od dłuższego czasu śledzę twojego garnka 😉 więcej fotek Frigg proszę 🙂
Angeel, tak, mój prywatny. Po prostu jakoś nie wyobrażałam sobie i nie brałam pod uwagę by mieć innego konia niż zimnokrwistego 🙂 Nigdy nie miałam ambicji do jakiejś poważnej i wielkiej pracy z koniem, a do lekkiej jazdy i spacerów taki koń jest idealny, zk to moja miłość 🙂 Mają moc :P gryglodor, śliczne twoje koniska, szkoda, że mały "zgubił" jedną skarpetkę 😉
niestety nie ma możliwości by długo stała na dworze...ale w sezonie dużo pracuje i o ile ja jestem w stajni to jest na wybiegu. Teraz mamy ok.3-5 stopni,a najniżej dochodzą do -10 (a by się wydawało,że Islandia).
niestety nie ma możliwości by długo stała na dworze...ale w sezonie dużo pracuje i o ile ja jestem w stajni to jest na wybiegu. Teraz mamy ok.3-5 stopni,a najniżej dochodzą do -10 (a by się wydawało,że Islandia).
Wow! 😲 Ależ mnie oswiecilaś! Myślałam, ze u Was z -30 stopni od grudnia do marca! A tu takie zdziwko!
ekuss, Frig ma fryzurę jak ja rano 😎 - tez się spodziewałam, że u Ciebie wieczorem jest przynajmniej -20'C 😉 harja siwy jest jak spełnienie mojego marzenia z dzieciństwa o wielkim, białym koniu... pampera doskonałość 👍, szkoda, że moja nie jest tak łasa na żarcie 😁 domcia406 bardzo elegancko te owijki z podkładkami, uwielbiam brązy na gniadych 😍
Ja się załamałam...koń wraca powoli do pracy,a mnie ręce opadają 😵 sztywna, łeb jak lama, zapieprza do przodu i ma gdzieś moje półparady, jakieś próby zwolnienia, rozluźnienia, ustępowania robi strasznie w bok (to jakoś da się ogarnąć), zwroty w tempie nitro... ja nie wiem już co mam robić.
ekuss - nie przejmuj sie, ja mam tak na co dzien :P Nawet, jak moj kon w miare regularnie pracuje. Tylko zamiast zapieprzania do przodu mam niechec do ruchu naprzod i jakiejkolwiek pracy ;]
Frigg znowu ma czasem tak,że łeb do góry i przed siebie-co tam,że ja się męczę... a wiem,że ona naprawdę potrafi świetnie pracować, rozluźniona,zebrana, przepuszczalna. Jeszcze teraz jest taka gruba,że tak oszukuje,że zamiast kłusować to toltuje,bo jej lepiej brzuch toczyć...