Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

tuch wow cudny koń po prostu piękny🙂 napisz coś więcej o nim😉
wątek zamknięty
incognito Dziękujemy  🙂
Pisałam o nim w ZNK odkupiony dzięki zaangażowaniu osób z Rady Starszych.

Tak pan ładny był obfocony 2 dnia po przyjeździe do Mokrego w derce co by ludzi nie wystraszyć  😉
Pochłania ogrom siana. Wdrożyliśmy już musli, wysłodki i makuch słonecznikowy. Mam wrażenie że z dnia na dzień wygląda co raz lepiej.
Bez derki prezentuje się nieco gorzej...  😉

wątek zamknięty
tuch daj sobie trochę czasu  😉 ani sie obejrzysz jak Malachit nabierze ciałka. A jak jeszcze pójdzie po tym do roboty to dopiero Ci się maszynka zrobi 🙂
wątek zamknięty
archeo Mi się absolutnie donikąd nie spieszy bo co nagle to po diable  😀iabeł:
Nie takie konie się odbarmiało. A on młody wiec pewnie tak jak piszesz, lada moment się poprawi.

I z zajazdką tez bez wariacji. Na pewno siodła nie zobaczy dopóki się nie nabuduje.
Dlatego melduję się tutaj jako spacerowicz (z koniem w ręku rzecz jasna)  🤣

Mam pod opieka totalne przeciwieństwo Malachita, który zachowaniem przypomina hucuła  😁

Gorąca głowa Mach xxoo wł. Fazy
LP ekstrawertyk, wszędzie go pełno, charyzmatyczny i pyskaty, zawsze gotowy by się troszkę podroczyć.
15 marca skończy 4 lata. Urodził się tego samego dnia co Malchit.
Obecnie jest na etapie lonżowania w ogłowiu i z pasem.

wątek zamknięty
Kasija bardzo mi przykro trzymaj się kobito, podziwiam Cię za decyzję - to nie tylko Twoja odwaga, ale wyraz największej miłości do Kogi 

tuch Faza - fajny siwek

wątek zamknięty
🤣 żeby Was nie zmylił jego "łagodny" wygląd. Jest to mały  😀iabeł: diabełek.
wątek zamknięty
Kasija, ogromne wyrazy współczucia, trzymaj się dzielnie, podjęłaś słuszną decyzję
to jakiś pechowy rok, to już 4 re-voltowo-kącikowy koń 🙁

zmieniłam nachrapnik na hanowera i co? olśnienie 😀 kobyła chodzi wspaniale, za jakąś godzinkę wsiadam, a potem mam następnego konia do ruszenia
pozdrawiamy słonecznie

wątek zamknięty
tuch- do ZNK nie zaglądam-no rzeczywiscie do odkarmienia, ale troche cierpliwosci i bedzie cudna maszyna😀 powodzenia🙂 zdawaj relacje wraz z postepami😀
Fantazja- cudne kolory🙂 tylko mnie cos te uroki jesieni ominely...szaro buro 🙄
wątek zamknięty
Fantazja, jak dobrze, że są tu twoje foty! Od razu jakoś tak milej i cieplej się robi 🙂 Wrzucaj częściej! Mój koń też świetnie chodzi na hanowerze, nad czym ubolewam, bo nie wygląda najlepiej :/ No ale cóż poradzić, skoro mu pasuje 🙂

tuch, bardzo fajny karusek, niech się pasie i zajeżdża szybko! A co z Lancelotem? Gdzie teraz stoi? Masz farta do naprawdę urodziwych tych koni 🙂

Ja dzisiaj poskakałam (o matko, miałam nawet stanik mokry od potu, a to "tylko" gimnastyka 😀), poplotkowałam z właścicielem stajni, pomiziałam się z koniem... Jakoś tak pozytywnie, mimo błota i deszczu.
wątek zamknięty
Fantazja Podziel się trochę tym słońcem, bo w Warszawie panoszy sie taki 100% rasowy listopad  🤔
Dzionka Lancelot cały czas w Wołominie.
Biega i hula po pastwisku, ze hej. Zasuwa galopem...zupełnie jakby się na hubertusa szykował  😀iabeł:
Najwidoczniej kw. HA trochę pomógł  😉

wątek zamknięty
Dzięki przeogromne dziewczyny!  :kwiatek: Nawet nie wiecie jak mnie pocieszyły Wasze słowa.Pisząc myślałam że  dostanę trochę wsparcia, zamiast tego dostałam nie troche a naprawde ogromnie dużo wparcia od Was. Nie spodziewałam się aż tak wiele, i tak wielu życzliwych słów. Czytając Wasze posty aż łzy mi się w oku kręciły. W końcu teraz poczułam ,że to była odpowiednia decyzja  w odpowiednim momencie. Jeszcze raz ogromnie dziękuje  :kwiatek: Może napisałam trochę nieskładnie czy coś ale to z nadmiaru emocji...

wątek zamknięty
Kasija-ogromnie współczuję, dokładnie wiem jak ciężka jest taka decyzja. Trzymaj się. Dałaś siwej piękne drugie życie  :przytul:
Fantazja-super Ziuta zaczyna wyglądać, a pogody zazdroszczę  😜
tuch-fajny młodziak, zdawaj relację z postępów  🙂

My z Rudym mamy ostatni miesiąc przestój w jeździe  🙄 Chyba się rozleniwiłam warunkami w pracy-super hala, lonżownik, trochę też zmęczenie wzięło górę, no i zmiana czasu-wracam i jest ciemno. Ale tęskni mi się za jazdą na Rudym i dziś wrócił do roboty. Jednak co swój to swój  😉 Postaram się w tygodniu brać go na lonżę a jeździć będziemy w weekendy-i tak byle do wiosny  🍴
A tu taki jeden z moich podopiecznych z pracy
Amanito oo hod i własności SK Janów Podlaski

wątek zamknięty
Kasija, przykra sytuacja. wyrazy szczerego współczucia i podziwu.
Fantazja, ale wy tam macie pięknie. a kobyła wygląda jak gwiazda  😍
milusia, prawdziwa zima chyba was dopadła w tym janowie  😲 ale modelowi dobrze z pyska patrzy 🙂
szkoda tylko, że rude poszło w tryb 'byle do wiosny' 😉
wątek zamknięty
sei-no tak było 2 tygodnie temu  😵 Teraz już jest jesiennie  😉 Ale w sumie w stadninie o każdej porze roku jest pięknie. A młodziak jest przecudny, ogr, ale taki zabawny misiak  🙂
Z Rudym będę próbowała coś rzeźbić, ale ze względu na pogodę i porę roku wszystko będzie uzależnione od podłoża  🙄 Damy radę  😉
wątek zamknięty
milusia, ale przystojniak🙂
wątek zamknięty
Epk, my też wczoraj mieliśmy 3 lata. No proszę, co za zbieg okoliczności, nasze Rude dzieci są dokładnie "z tej samej daty" 😉
Mój nawet różków nie ma- poza tymi fizycznymi, absolutny brak wad 😁
wątek zamknięty
milusia, to teraz Ty pracujesz w Janowie?  🙂
wątek zamknięty
Alice-dziękuję w imieniu Mańka  🙂
Wojenka-masz namyśli, że ja teraz za Tristie? Pracuję w Janowie, ale na zupełnie innym ,,stanowisku"  😉
Ona jeździła na wyścigówkach, ja zajmuję się młodziakami, przygotowuję pod siodło, teraz też mam ogiery na zakład.
wątek zamknięty

Mimo,że była to chyb a słuszna decyzja nie dociera do mnie chyba to jeszcze tak zupełnie. Mam wrażenie ,że pójde spać i rano wstane i będe planować kiedy do niej pojechać... I przeraża mnie to ,że może jednak mogłam coś więćej zrobić a nie umiałam i ją zawiodłam...

Czytając to wszystko, całą notkę się rozbeczałam..
Kassssiiiik! :kwiatek:
wątek zamknięty
milusia, nabiera ciałka, mięśni, pracujemy 5 dni w tygodniu, dziś dostałam wskazówki jak mam z nią pracować, musimy się podnieść trochę i zwolnić tempo
przewieź rudego do Janowa  🤣  wtedy wyskrobiesz trochę czasu dla niego
sei, dzięki, a co u Was?
tuch, u mnie już chyba też koniec słonecznych dni, nadchodzą deszczowe, pochmurne i zimne 🙁
Dzionka, a dlaczego Dzion nie wygląda najlepiej w hanowerze? e tam, ważne jak koń chodzi, jeśli lepiej...
incognito, no to naprawdę Cię ominęły, bo widziałam tyle pięknych jesiennych zdjęć, gdzieś Ty była?  🤣
wątek zamknięty
Wojenka-masz namyśli, że ja teraz za Tristie? Pracuję w Janowie, ale na zupełnie innym ,,stanowisku"  😉
Ona jeździła na wyścigówkach, ja zajmuję się młodziakami, przygotowuję pod siodło, teraz też mam ogiery na zakład.

Znaczy te młodziaki, które pójdą w trening wyścigowy?
Zadowolona jesteś?
wątek zamknięty
Nas to już chyba wieki nie było, więc się przypominamy. Jeżdżę bardzo rzadko, ale na szczęście mam konia na którego mogę wsiąść bez obaw nawet po dłuższej przerwie 🙂

wątek zamknięty
milusia Siwy pięknyyyy  😍
Wstawiaj częściej zdjęcia!!! Może przybędzie nam kolejny arabiarz?  😉
A co do Rudego, nie poddawaj się może niedługo spadnie śnieg i aura się trochę poprawi, ten listopad coś za długo sie ciągnie...szaro buro i ponuro.

Malachit wczoraj pierwszy raz z pasem do lonżowania.
Nawet nie zauważył, ze ma coś na grzbiecie.

wątek zamknięty
Tuch - musze sie przychylic, ladna bestia jak nie wiem, bedziesz miala pocieche 🙂
Milusia czy ty te konie wybierasz pod kryterium 'ladny pyszczek'?😀 bo co jeden to bardziej slodziaczny 😀
wątek zamknięty
tuch, na Małym Hicie 😉 chyba nowe zabawki któe mu wymyślasz nie robię wrażenia, co? serwujesz mu ochraniacze, derke, ogłowie, pas, a on ma to chyba głęboko w poważaniu?  😁
wątek zamknięty
Nirv W poważaniu nie (to nie Lancelot  :hihi🙂 jest ciekawski, wszystko co mu zakładam wącha, przygląda się, jak to młody koń. Ale nie "stroi foszków". Z nim to jest tak, ze skoro człowiek tak robi to znaczy, że jest okey.
Ma mega gilgotki na brzuchu, muszę go kiedyś nagrać  🤣
wątek zamknięty
milusia piękna bestia🙂 wiesz co do pracy z Rudym to dużo samozaparcia, a bedziecie pracowac-jesienny leń jest największym wrogiem jazdy konnej:P
tuch widze, ze na lonzy tez juz smiga 🙂 oby jezdzca tez przyjal tak bezproblemowo jak pas do lonzowania😀
wątek zamknięty
Zbulwesowany Narcyz, bo właśnie przerwałam mu zachwycanie się odbiciem 😀
wątek zamknięty
ash, haha, dobre! A co to za miejsce tak ładnie wymalowane? Chyba nie hala :O?
wątek zamknięty
hala 🙂
Tu widać resztę ściany, jeszcze przed zmianą podłoża
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.