Forum konie »

Końska rewia mody cz.VI (2012)

Altiria choruje na nią już dłuższy czas. ZAZDROCHA!
wątek zamknięty
było?

klik
wątek zamknięty
Altiria ja też derki zazdraszczam. cudna jest.
wątek zamknięty
Altiria to niech mi ktoś wytłumaczy po co mi 7 derek, 47 szmat i 11 kantarów  na jednego konia xD  😵
no i dera  suuper 🙂
wątek zamknięty
zalcia derki mogę wytłumaczyć, że koniowi na pewno zimno nie będzie  🤣
wątek zamknięty
zalcia97, u mnie w stajni skłoniłabyś wiele osób do popukania się w głowę oraz do odesłania ciebie do jakiegoś świetnego psychiatry...  😁  Ale jesteśmy na r-v, a tu, jak widać, nie ma rzeczy niemożliwych  😀iabeł:  🤣
wątek zamknięty
Pacia taaa, to na pewno xD
Nekanowa u mnie już się przyzwyczaili ...ale jak widzą nową szmatę albo coś, to nie mogą się powstrzymać od komentarzy.  😀iabeł: Już mnie wysyłali do psychiatryka wiele razy,ale ja nadal utrzymuję pozycję,że jestem normalna  🏇
wątek zamknięty
zalcia, ja zawsze, gdy założę jakiś bardziej jaskrawy kolor typu Maize, muszę wszystkich przekonywać, że nie nadaję się na terapię  😁  A te spojrzenia pt: "Aahaa  😲" - bezcenne xD
wątek zamknięty
Nekanowa u mnie,to każdy kolor przejdzie poza różem. Wtedy jest ' ty głuuupia jesteś, JAK MOŻNA UBRAĆ WAŁACHA W RÓŻ ?!'  ja swojego nigdy nie ubrałam,ale naturalsi i owszem  😁
wątek zamknięty
zalcia, u nas w stajni królują klasyki - czerń, braz, granat itd. Najgorzej jak ktoś się odważy na limonkę, pomarańcz, żółć, a niebieski - ło matko!  😁 no ale w moim odczuciu chyba lepszy niebieski na szport wałacha niż róż, ale mój stajenny K O L E G A uważa inaczej, bo ubrał swojego poważnego wałaszona w dere fuksje z blooma  😵 😂 
wątek zamknięty
Posiada ktoś kantar ESKADRON NAVY-BURGUNDY dokładnie taki http://equishop.pl/zobacz,1312,kat,218,kantar-bronze-podwojna-regulacja ? I może wrzucić zdjęcie na żywca? Chcę kupić dla Blondyna i nie wiem czy się z nim nie zleje uśmiech Z góry dziękuje!
wątek zamknięty
Altiria wiem, wiem, ja zawsze jestem diabełkiem😀 I dla tego leci do mnie właśnie drugie zamówienie z equishopu w tym miesiącu 😀
A derka na żywo jest piękna, oglądałam taką ale się nie zdecydowałam.
wątek zamknięty
zalcia97 , ja jak kupilam autko to wyroslam ze szmatek  😎
wątek zamknięty
Naciau, popieram - odkąd mam na głowie auto, rachunki i ogólnie koszty życia, to jakoś szalone ilości szmatek same odeszły w siną dal  😎
wątek zamknięty
bo w ogole jak sie prowadzi dorosle zycie i trzeba sie skupic na wydatkach typu no nie wiem.. jedzenie :P rachunki, ubrania na zime itd, to nie dosc ze na te szmaty juz nie starcza za duzo, to jeszcze nie za bardzo sie chce, bo zawsze moznaby kupic cos co czlowiekowi zycie ulatwi...
no chyba ze kogos do konca zycia rodzice utrzymuja 😉
wątek zamknięty
Jak byłam jeszcze w stajni z której kupiłam mojego konia to też krzyczeli, że robię z Niego pedała bo ubieram w fuchsiowy pad. Nie było czapraka, żeby instruktorka nie skomentowała jakoś tylko zazwyczaj to były komentarze ' o jezu jaki brzydki czaprak'  😁 a jak zobaczyła Nadżafa w kantarze z Pinki-Surf to prawie zawału dostała 😎 W następnej stajni były tylko komentarze ile kasy wydaje a w obecnej ludzie dziwnie się na mnie patrzą jak jeżdżę w derce limegreen i nici kiwi  😁

A tak Btw. to znalazłam pasujące owijki do ANKY Fuchsia, są to ESy Chilli.
wątek zamknięty
Ale wy macie problemy 🙂
wątek zamknięty
emptyline, nie masz problemów bo kucyk i tak chodzi w brązach tak, że się nie wyróżnia:P
wątek zamknięty
Mi się ta derka od samego początku podobała, widziałam ją na żywo na targach w P-naniu, ale stwierdziłam, że nie jest mi ona potrzebna na teraz, a może gdzieś się uda złapać na przecenie.  😉  Ale teraz tak do mnie krzyczała, że musiałam!
zalcia, omg, 47 szmat?  😲  Mi w stajni mówią, że jestem nienormalna, bo mam 7.  🤔wirek:  Mam więcej sprzętu niż ludzie z prywatnymi końmi, no ale kurczę, koń musi być ładnie ubrany. Nie rozumiem, jak można jeździć na ogólnopolskie zawody na koniu za 40 tysięcy w jakiejś starej szmacie. Ja kupuję to wszystko dla rekreacyjnej szkapy (która ewentualnie będzie moja, jak w przyszłym roku pójdę do jakiejś pracy i będę w stanie ją utrzymać) i nie wyobrażam sobie jeździć inaczej. Może jestem nienormalna, ale imho 'mój' koń wygląda zupełnie inaczej w rzeczach szkółkowych, a inaczej w moich. Porównanie:
Klubowe:
Moje:

wątek zamknięty
zalcia 47?  niezle 😀

ja od kiedy mam swój samochód to mam więcej sprzętu - bo jest gdzie trzymać 😀😀

obecnie tez mam już 43 czapraki(w tym pady) i 33 derki (ale w tym stajenne) 😀 a koń został już tylko jeden  😂
i koledzy ze stajni niestety nie rozumieją moich ciągłych zakupów 😀 rodzice też nie xD
no ale żadnego różowego nie mamy obecnie 😀

Altiria zgadzam się, jakoś tak w ładnym dopasowanym sprzęcie koń lepiej wygląda, a jak dopasowany to i na pewno lepiej sie czuje
wątek zamknięty
[quote author=Nadżafowa link=topic=79630.msg1299952#msg1299952 date=1329043802]
Jak byłam jeszcze w stajni z której kupiłam mojego konia to też krzyczeli, że robię z Niego pedała bo ubieram w fuchsiowy pad. Nie było czapraka, żeby instruktorka nie skomentowała jakoś tylko zazwyczaj to były komentarze ' o jezu jaki brzydki czaprak'  😁 a jak zobaczyła Nadżafa w kantarze z Pinki-Surf to prawie zawału dostała 😎 W następnej stajni były tylko komentarze ile kasy wydaje a w obecnej ludzie dziwnie się na mnie patrzą jak jeżdżę w derce limegreen i nici kiwi  😁
[/quote]

Haaa u mnie w stajni nie ma takich problemów 😉 Jestem bardzo tolerancyjnym instruktorem jeżeli chodzi o szmaty 😁 Nawet moje rekreanty chodza pod kolor 🙂
wątek zamknięty
zalcia, a 47 to nie jest przegięcie? Rozumiem 15, 20, każdy ma jakiegoś fioła, ale aż tyle? Swoją drogą, czy istnieje tyle różniących się od siebie (w sensie nie błękitny, bardzo jasno niebieski, śrendio jasno niebieski, jasny niebieski, niebieski, ciemny niebieski, bardzo ciemno niebieski, granatowy, itd. tylko wyraźnie różniących się) kolorów czapraków?
wątek zamknięty
fin, a dlaczego przegięcie? Jedni zbierają znaczki, inni czapraki. I mogą się różnić tylko odcieniem, pikowaniem, lamówką czy emblematem. Jak ktoś ma możliwość, proszę bardzo. 🙂
wątek zamknięty
agata* my Cię rozumiemy 😉
wątek zamknięty
emptyline, w sumie racja, może mnie to dziwi dlatego, że nie widzę sensu w posiadaniu kilku czapraków w tym samym kolorze różniących się metką, lamówką lub emblematem. Ale faktycznie, jak ktoś lubi, to czemu nie :kwiatek:

zalcia, agata*, macie zbiorowe zdjęcia takiej kolekcji czapraków? Ciekawi mnie jak to wygląda...
wątek zamknięty
Sivens  wiem, że tu można liczyć na zrozumienie 😀

fin musiałabym zrobić aktualne 🙂 sama chętnie bym zobaczyła jak wygląda tak razem zebrane wszystko 🙂 w tygodniu postaram się zrobić 🙂
a co do ilości, duża część moich to np Nici i choć jestem trochę stara to mam z tymi czaprakami różne wspomnienia i lubię je, potem część jest do ujeżdzeniówki i część do skokówki no i tak się zbiera....nawet nie wiadomo kiedy robi się z 5 czapraków 10 i tak dalej
wątek zamknięty
wątek zamknięty
Nekanowa noo mi się ostatnio też zaczęły podobać klasyki  🤔 a to dziwne jak na mnie ;D
Naciau w takim razie mam nadzieję,że szybko kupię auto  😎
Altiria  nooo,tak jakoś wyszło ... 😀  Też nie wyobrażam sobie ubrać Cypkosława na ZODiM w jakiejś styranej szmacie  🤔 nawet na zwykłe regionalki musi wyglądać ślicznie  🏇
agata*  tsa,nie wiem kiedy to się uzbierało .. 😀
fin, tak jak mówi emptyline  jedni zbierają znaczki, inni czapraki 😉 i czemu to ma być przegięcie ? po prostu lubię kolekcjonować szmaty i tyle 😉  a zdjęcie zrobię jak dojdą 3 Anki i wtedy mogę zrobić całe.  Albo dokupię jeszcze jakieś 3 szmaty,co by było pół setki! 😀 I nie mam takich co się różnią tonem. No,może trochę czerwieni,ale przez to,że albo pad,albo czaprak,albo inna firma i inny profil. Ale czerwone lubię ,więc mogę mieć ich więcej. A tak to nie za dużo sie raczej powtarza.

Zastanawiam się,kto na tym forum (ale jako osoba prywatna,nie właścicielka stajni np.) ma najwięcej szmat. Chciałabym poznać tą szaloną liczbę  😜
wątek zamknięty
mnie się wydaje, że akzzi miała jakos mnóstwo  😀
wątek zamknięty
zalcia, po to żeby tą osobę pobić? 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.