I po co ja dziś poszłam do oksera... :emot4: "Akuracik" przyszedł nowy Eskadron, więc wyszłam z saharą i zamówiłam owijki do niej. Zdjęcia będą dopiero po świętach, bo gorączkowo szukając usprawiedliwienia swojego strasznego czynu wpadłam na genialny pomysł, że niech ciocie/babcie zarzucą $ a grzeszki wrzucę sobie pod choinkę, a co! 😁 Taupe bardzo mi się jeszcze podoba, fajnie współgra z tą czerwoną lamówką, briliant jest cudowny, a kantary w tym kolorze to w ogóle szał! 😜
niech ciocie/babcie zarzucą $ a grzeszki wrzucę sobie pod choinkę, a co! 😁
Ja pójdę nawet dalej. Jak przyjdą czapraki, to postanowiłam, że NAWET NIE ZAJRZĘ do paczki ! Tak sobie wymyśliłam. Oddam do razu paczki mężowi, żeby pochował w piwnicy. On mi to zapakuje na święta. I wtedy prezenty pod choinkę będą faktycznie w pewnym sensie niespodzianką.
tunrida, nie wygląda kolor zle. jedyne co to mam wrażenie, że jest pognieciony. na pikowaniu wygląda jeszcze jak cię mogę, ale na lamówce i w rogu wydaje się strasznie pognieciony. ważne, że Tobie się podoba. ciekawi mnie po jakim czasie przetrze się przy popręgu 😉
właśnie sobie zdałam sprawę, że choćby nie wiem jak ładny był, to nigdy nie kupię dralona. właściwie mogę policzyć na palcach jednej ręki konie, na których ten krój prezentuje się dobrze. na reszcie wisi jak na wieszaku i wygląda jak za wielka sukienka. domyślam się, że na moim koniu wyglądałby podobnie, więc daruję sobie gorzkie rozczarowania😉
Dzięki dziewczyny, w sumie przez przypadek decyzja padła na niciaka, bo zaczęłam licytować, a potem .. o tym zapomniałam 😁 Isabelle, ja też przez chwilę miałam fazę "DRALON", ale po przemyśleniu doszłam do podobnego wniosku .. Chociaż nie mówię, że kiedyś nie kupię, aby zobaczyć jak leży 🤣
Na moim koniu wisi na klacie, nie jakoś drastycznie, ale wisi, chyba doszyję paski to przypięcia tak, żeby ten otwór na szyję był mniejszy i wtedy będzie idealny. 🙂
Isabelle nie do końca mogę się z Tobą zgodzić na temat dralonów Eskadrona. Owszem zauważyłam, że kolekcyjne mają wielką dziurę na piersi, ale takie np. z limitowanej jak ten są idealne 😉 a tu w dralonie Flax
emptyline aale kusisz tym dralonem 😜 ja od dwóch dni chodzę jak struta jak zobaczyłam go w końskim w promocji 😍 sama nie wiem czy go brać , trochę mi żal tyle kasy zwłaszcza , że koń nie golony ... a powiedz mi czy tak naprawdę jest ci przydatny , czy tylko zakładasz go na ruski rok ? , bo z tego co się orientuję twój kucyk też nie golony ? 🙂
Azbuka, faktycznie, aż takiego rozróznienia nie przeprowadzałam, to któraś po prostu z kolei refleksja jak widzę dralon "no wzorek śliczny... ale jaki długi i jak paskudnie leży" a wątpię, żeby mój koń prezentował się w nim zacnie😉 wywalając jednak sporą kasę na lans derkę chciałabym nie mieć zastrzeżeń😉
juliadna, cóż to za przepiękna czekolada? co ja bym dała za taką piękną maść.. a emerald szałowo wygląda! imho jeden z piękniejszych kolorów.
dommaz też kiedyś zapytałam 😉 to poprostu ślicznusia, milusia lans derka na przejście na halę 😉 nie zrobi niczego, czego by nie zrobiła zwykła polarówka😉 niektórym pasuje jako osuszacz.
domazz, Isabelle, bez przesady, fajna dera po jeździe jak koń zgrzany. Mój strasznie marznie w takich momentach więc nam się przydaje jak najbardziej. Suszyć tez suszy, to i tak w większości bawełna. Kolejnych raczej nie kupię, bo cena zaporowa, chyba, że w jakiejś mega promocji. Kucyk niegolony.
zonk, cotton, brilliantowe ceny to dla mnie lekka przeginka ;-) Ale bicolorów w sopockim okserze nie ma, są cottony oprócz winterreda vs i dl no i kantary. Widziałam też jeden z futrem winterred, obłędny! 😍 Owijki będą w przyszłym tygodniu, derek nie widziałam.
domazz, Isabelle, bez przesady, fajna dera po jeździe jak koń zgrzany.
porownujac Twojego dralona (to jedyny, na ktorego sobie moglam z bliska popatrzec na mokrym koniu na zywo) i moje wszystkie polary - imo polary susza szybciej. wiec do ogrzania moze tak, ale po jezdzie na mokrego konia zdecydowanie lepszy moim zdaniem polar.
juliadn Super komplecik, doskonale pasuje do tej maści.
A co do dralonów to dzisiaj stosowałam po kąpieli. Wpierw derka polarowa, po 15. minutach wytarłam konia ręcznikiem i na to dralon. Po kolejnych 10minutach koń był suchy i dralon też 😎
ChingisChan, nie pytałam nawet. Ale biorąc pod uwagę to, że do oksera przyszła dopiero pierwsza partia nowej kolekcji, podczas gdy w innych sklepach jest już od dawna, to... nie liczyłabym, że niciaki będą prędko 😉
Moon właśnie mi się brillant podoba i nie wiem, bo na bank nie warto wydawać tyle kasy, szkoda że nie ma bicolorow, bo chciałam sobie obmacać, a tylko okser w 3mieście ma eskadrona :/
Dziewczyny, wzięłam burgunda zamiast winterreda, nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale wydaje mi się że burgundy jest taki bardziej szlachetny...? 🤣 Powiedźcie że dobrze zrobiłam 😀 Po za tym lecą do mnie cotton aqua i derka w romby z navy/burgundy którą wreszcie upolowałam 😀
I po co ja dziś poszłam do oksera... :emot4: "Akuracik" przyszedł nowy Eskadron, więc wyszłam z saharą i zamówiłam owijki do niej. Zdjęcia będą dopiero po świętach, bo gorączkowo szukając usprawiedliwienia swojego strasznego czynu wpadłam na genialny pomysł, że niech ciocie/babcie zarzucą $ a grzeszki wrzucę sobie pod choinkę, a co! 😁 Taupe bardzo mi się jeszcze podoba, fajnie współgra z tą czerwoną lamówką, briliant jest cudowny, a kantary w tym kolorze to w ogóle szał! 😜
Dla mnie wbrew pozorom ta "nudna" kolekcja to hit. Klasyka, elegancja. Cudo. Mam już saharę, winterreda i taupe w wersji cotton i brillant oraz carbona w wersji brillant. Do tego kantary i owijki. Czekam teraz na nauszniki i derki, bo mają mi ściągnąć.
[quote author=emptyline link=topic=79630.msg1590572#msg1590572 date=1353437016] domazz, Isabelle, bez przesady, fajna dera po jeździe jak koń zgrzany.
porownujac Twojego dralona (to jedyny, na ktorego sobie moglam z bliska popatrzec na mokrym koniu na zywo) i moje wszystkie polary - imo polary susza szybciej. wiec do ogrzania moze tak, ale po jezdzie na mokrego konia zdecydowanie lepszy moim zdaniem polar. [/quote]
Pewnie, że polar suszy lepiej, nigdy nie kwestionowałam tej cechy. 🙂