Forum konie »

Końska rewia mody cz.VI (2012)

tunrida ale zaszalałaś🙂 ciekawa jestem zdjęćia na koniu bo całkiem niegłupio może to wyglądać🙂 a widziałaś nową, zimową kolekcję Next generation? Wiadomo ceny drozsze, bo nowe ale też mają te modele w fajnych kolorach, np:
wątek zamknięty
Magdzior świetne połączenie kolorystyczne, szkoda, że z tego błyszczącego materiału, bo czaprak jest na prawdę ładny  😉
wątek zamknięty
Magdzior- ten róż jest ciut za mocny, na mój gust. Aczkolwiek też się nad nim zastanawiałam.
A to fotki z dziś. Ja jestem zachwycona.  😍
W cieniu.

I na słońcu.

wątek zamknięty
ja się zdecydowanie w tym ceratach nie odnajduję...
wątek zamknięty
Kurdę, a byłby taki ładny jakby po prostu był z najnormalniejszego matowego materiału, a nie ceraty... -.-
wątek zamknięty
tunrida, wygląda to dosyć .. osobliwie  😁
Ja przychodzę jak zwykle z pytaniem, które może zmienić dzieje ludzkości, na Aramisa lepszy moon, czy nici violet?

Po sprzedaniu szokmola granatowego, nie mamy nic takiego "poważniejszego" (no nie licząc bicolora maritim), mam już dwa nici i jeden fioletowy, ale  z kolei ten violet jest taaaki uroczy ..  👀
wątek zamknięty
huzarova IMO moon ładniej  🙂
wątek zamknięty
tunrida, mnie tam się podoba, ale ja lubię kontrasty. I złoto lubię 🙂 Wcale ci się nie dziwię, że ci się podoba. No i one na żywo wyglądają o wiele lepiej niż na zdjęciach. W sam raz widoczne. Tylko na 1 zdjęciu jakoś lepiej ułożony.
Mnie się nadal marzy platinum, ale w marzeniach pozostanie.
wątek zamknięty
tundrida, kolor mi się podoba, ale całe to świecenie, cerata, ten granat i wzór, oj nie. Ale jesli jestes zachwycona to świetnie! Patrzcie, mała szmata, a ile radości. 🙂

Ja na razie nie mam możliwości pojechania do swojego kucyka, ale nowy dralon Coffee-Berry stanął już przed obiektywem na wdzięcznej modelce - haflingerce Ramirze.

prawa strona

lewa strona

(aparat marny niestety)
wątek zamknięty
ten efekt w dralonach jest najlepszy, dwa w jednym🙂
wątek zamknięty
Tunrida, mi się nadal te ceratki nie podobają, ale grunt, że tobie się podoba 🙂
huzarova, mi się bardziej podoba w violecie, super mu!
emptyline, ale ten dralon ładny od lewej strony!
Dziewczyny, dla Pielgrzyma Niciaka brązowego czy różowego? 😁 Ubrałaby mi któraś Pielusza w oba? :kwiatek:
wątek zamknięty
gabb.,  :kwiatek:

Mi tam się w obydwu podoba, chociaż chyba jednak w berry ładniej 🙂
wątek zamknięty
tunrida, a mi się (o dziwo!) na koniu podoba.
huzarova, jak dla mnie moon ładniej się prezentuje 🙂
gabb., niciak różowy!  Brąz wygląda bardzo stonowanie, elegancko.
wątek zamknięty
ja uwazam, ze na tym zdjeciu:

wyglada przepieknie. ale wydaje mi sie, ze to czapraki takie... od swieta 😉 ale prezentuje sie pieknie. a na karym albo siwym, to bylby po prostu obled.
wątek zamknięty
Chyba sobie kupie ten dralon z kolekcji coffee 😀

ekuss - dla mnie derka z duża ilością gwiazdek najbardziej się podoba na Twoim koniu

tylko im dluzej na to patrze to tym bardziej wiesniacka mi sie wydaje...jakby te gwiazki byly np.w rogu to ok, ale po calosci to juz wsia zalatuje
wątek zamknięty
tunrida a dla mnie to koszmarek jakich mało 😀
wątek zamknięty
Na koniu nieco zyskał ten ceratowy Eskadron, ale nadal mówię stanowcze nie.

emptyline, przez Ciebie za mną zaczęła chodzić ta dera, może kiedyś będzie gdzieś przeceniona...

gabb., różowy, w brązie za smutno!

huzarova, niciak violet! Moon jest taki zmoolony.
wątek zamknięty
tunrida  😍 podoba mi sie on na Twoim koniu 😀
wątek zamknięty
Tunrida Ty chyba zaczęłaś brać to samo, co Twoi pacjenci, że kupiłaś sobie taki koszmarek 🙂
wątek zamknięty
tunrida na tym zdjęciu w słońcu całkiem, całkiem🙂
Choć ja mam ostatnio w ogóle bardzo mieszane uczucia i co chwilę mi się zmienia, na pewno chce cos posprzedawać i wymienic bo mi się znudziło to co mam i raz mam ochotę pójść w minimalizm jednokolorowe pady itd, a za chwilę korci mnie zaszaleć czymś bardziej 'pstrokatym' czy blyszczacym chociaz na zawody i sama nie wiem, a jasnogniada maść, którą chce ubrac na przyszły sezon tego nie ułatwia bo jakoś nie moge sie zdecydowac co mi do niej pasuje a co nie 🤔wirek:/.

Altria czym jest podszyty ten excellent czrwony, którego zdjecia niedawno wstawiaaś, bawełna czy siateczka?

Powiedzcie mi jeszcze czy pady ES multistripe są takie same wymiarowo i kształtowo jak stripe in czy inne? bo tak na oko patrząc na zdjęcia te vs takie jakby mniej wyprofilowane przy kłębie są, nie ukladaja sie przez to gorzej?

edit: literowka
wątek zamknięty
Ktos wie kiedy w Equishopie będzie nowa kolekcja Nici?
wątek zamknięty
pokemon, o mamo, padałam ze śmiechu. :P

ekuss, jak dla mnie to po rpostu słodka, taka dziecinna kolekcja, a nie kicz. Na kuce, dla młodych osób szczególnie.

Altiria, mi sie ten dralon straszliwie podoba, dlatego o ten egzemplarz będę dbać należycie. Może na e-bayu gdzieś taniej dorwiesz?

gabb, a mi się lewa nie podoba. Tylko na koni natt bodajże, fajnie to wyglądało.
wątek zamknięty
Magdzior, w opisie producenta jest: 'podszycie Dry Tex z miękkiego, oddychającego i wchłaniającego pot materiału' - jak dla mnie to jest coś takiego jak podszycie Anek.

emptyline, właśnie obserwuję aukcję na ebayu, jest na razie 30 ojro, z tym że ja miałam odkładać na Cavaliadę, ale koniecznie musiałam sobie kupić nowe owijki i podkładki, a dzisiaj w końcu kupiłam coś sobie (!) i już mnie nawet tych 30 euro nie mam.  😁
wątek zamknięty
pokemon- łykać to ja będę antydepresyjne, jak sobie nie upoluję wszystkich koszmarków, które sobie upatrzyłam.  😉 Na razie jestem w trakcie łowów.
wątek zamknięty
tunrida a mnie zastanawia czy to nie skrzypi  w czasie jazdy? sama sie czailam na granatowy jednokolorowy z duzym pikowaniem z ceraty, ale wlasnie obawialam sie dzwiekowych efektow specjalnych
wątek zamknięty
Nie skrzypi.  😉
Lekko się naciąga, tak jak inne czapraki. I w miejscu popręgu powstają zagniecenia. I tak jak na bawełnie te zagniecenia łatwiej rozprostować. Tak na tej ceracie łatwiej będą się utrwalać chyba.
Więc nie jest to czaprak do ciurania na co dzień. Raczej taki- wyjściowy, na mega czystego konia ( żeby rzadko się brudził i jak najrzadziej go prać) i do czyszczenia gąbeczką często i delikatnie.
( a przynajmniej tak to widzę na razie)

ps- jedyny czaprak odkąd mam konia, który od razu po jeździe zdjęłam i wyczyściłam szczoteczką od spodu, żeby się piach i pył nie zbierał. Zachowanie do mnie niepodobne.  😉
wątek zamknięty
tunrida, a czym on jest od spodu podszyty?
wątek zamknięty
gęstą siateczką
wątek zamknięty
Ale szaleństwo. Dla mnie czaprak to czaprak, do używania i wyglądania, ale na pewno nie do chuchania i dmuchania  😁 No chyba że do kategorii "chuchanie i dmuchanie" zalicza się staranne pranie, chociaż wolę nie wspominać, co się dzieje z moimi czaprakami zanim trafią do pralki 😉
wątek zamknięty
Wiecie może co to za kolekcja?
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.