A mógłby ktoś jeszcze dobry dla mnie zmierzyć te ES-y w rozmiarze VS ? 60 cm to w sumie sporo ale Boję się że VS mi się pod Isabel nie zmieści ; / akazzi: też sobie to obiecałam gdy go wystawiałam w świat 😀 juliadna : boże jakie cudo 😍 Już wiem na co wydam następne pieniądze 🍴 Ile dałaś za komplet ?
ash - uważam, że to kolor właśnie dla karych, taka elegancja z polotem 🙂 Czerwień też jest piękna, ale mam np Anky Indian Red i jakoś mnie moje zwierze w tym kolorze nie powala na kolana. Z miłą chęcią spróbuję jeszcze tej złamanej czerni, ale najpierw zobaczę jak z jakością i jak będzie czaprak po praniu wyglądał, bo jednak cena dość poważna.
- doszedł do mnie właśnie Eskadronowy pasiak z Navy/Bronze kupiony za całe 29 euro. Bardzo fajnie wykonany, mięsisty, puchaty. Co prawda uszyty z materiału jak na prześcieradło i już wiem, że po kilku praniach będzie wyglądał średnio przyjemnie, ale fajnie spróbować czegoś nowego ;-)
Po raz -etny dochodzę do wniosku, że cottony z Navy-Green są najbardziej szmacianymi szmatkami ever. Green już przypomina kocyk, po praniu cały pofałdowany. Na szczęście jak wyschnie to w miarę ok się układa, no ale i tak 😵. Z kolei cotton royal z royal-navy ciurany tak samo jak green, prany tyle samo razy, jest nadal sztywny, ma kształt i nie ma pofałdowanej lamówki. Dodatkowo porównałam dzisiaj pad z beluga flax i maritim. We flaxie herb równiutko przyszyty, a w maritimie? Pożal się Boże. No, ale i tak polopady chyba są moimi ulubionymi czaprakami Eskadrona...
ja tez do greena nic nie mam. zeszmacil mi sie navy z tej kolekcji. no i niestety dziwnie rozlazla sie lamowka na chilli, choc oszczedzalam ten czaprak.
a jak z jakością cottonów bronze? chcę wymienić coś ze swojej kolekcji na takowy, ale moje są z tych dobrych kolekcji, nic się z nimi nie dzieje więc żeby nie było 'zamienił stryjek siekierkę na kije' 🙄
sei, z zeszłorocznej zimowej kolekcji mam cottony burgundy, navy, berry i apricot. Jedynie apricot minimalnie zblakł, ale po nim było widać że może zblaknąć. Reszta to jedne z lepszych jakościowo cottonów jakie mam.