Forum towarzyskie »

test iq

Robiliście sobie kiedyś test IQ?  😉

IQ można zbadać na przykład tu:

http://iq-polska.pl/

http://www.iq-test.pl/

Czy takie pytania, jakie tam są zadawane na prawdę świadczą o naszym poziomie inteligencji? Jak myślicie?
Czy tylko mnie się wydaje, czy ten drugi test jest widowiskowo łatwy? Szkoda tylko, że płatny  😉 .
ja ostatnio mialam ochote sprawdzic i zrobila wlasnie ten ostatni a na koniec okazalo sie ze jest planty wiec zwatpilam :p
Obydwa są płatne, za pierwszy płaci się w sumie 2zł (padłam jak po wysłaniu jednego smsa kazali mi wysłać jeszcze drugi po kolejny kod  😲 ) - przez PayPal. Po wysłaniu smsa... ponad 20zł 😲

Fin, tak z ciekawości - ile zarobiłaś na tym, że ja zrobiłam z Twojego linka polecającego? 😉
Tutaj mój, gdyby ktoś chciał wspomóc moje konto: http://iq-polska.pl/?mjiwnzcy 🙂

Mało mi wyszło, myślałam, że będzie więcej - 119.
Proszę Was, chyba nie wierzycie w te testy 😉

Rzaden taki test nie powie Wam, jakie macie IQ, wierzcie mi 😉
te testy to tylko naciaganie kasy.
tak swoja drogą ten typ testu wcale nie powie czy jestesmy 'inteligentni', bo o ile pamietam, to istnieja rozne typy inteligencji (np przestrzenna, językowa, społeczna)  😉
Różne typy i różne teorie. Takie testy, które tu wklepiłyście, to nabijanie ludzi w butelkę. Tylko wystandaryzowane testy psychologiczne potrafią stwierdzić z dużym prawdopodobienśtwem poziom inteligencji człowieka.
opolanka- ten drugi nie może wykrywać prawdziwego ilorazu inteligencji, skoro jest dla przygłupów  🤔wirek:  .
U psychologia kiedyś taki test robiłam (tzn. też to polegało na wybieraniu brakujących elementów) i również był układany jak dla średnio inteligentnej kanapki z szynką- nie wiem, czy był wystandaryzowany ale chyba tak, skoro u psychologa go rozwiązywałam. Z tego co pamiętam na 60 zadań dwa miałam źle i zrobiłam je w kilka minut bez większego wysiłku.
Wiem, który test robiłas. Prawdopodobnie Ravena 😉 Trzeba było wybrać jeden element, który pasuje i uzupełnia obrazek? takie "wycinki" z wzorkami w formie książki?
Widocznie, skoro nie sprawił Ci problemu, jest osobą o wysokiej inteligencji. 🙂
Moona niechcący wstawiłam ten link  😡 już poprawiam 🙂
ten drugi test jest na poziomie przedszkola 🤣
pierwszy poziom mniej wiecej poczatku gimnazjum, no chyba, ze mam wszystko zle, ale placic za sprawdzenie nie bede
choc wlasciwie to jest niezly chwyt-ludzie kase dadza to i sie podbuduja, pewnie co druga osoba ma 150 iq 😁
opolanka- najprawdopodobniej, nie pytałam o nazwę  😉 Ale nie dowiedziałam się, jaki jest mój iq, tylko ze wyższy od średniej na mój wiej. heh, wciąż nie wiem czy nadaję się do mensy  😜
w jaki sposób się standaryzuje takie testy?

a tak btw ostatnio czytałam, że wg. badań psychologicznych "sukces" (tzn. lepsza praca, udany związek itd.) jest bardziej zależny od inteligencji emocjonalnej, niż inteligencji mierzonej tostami ajkju. są jakieś testy mierzące ten rodzaj inteligencji?
Powiem szczerze, że znam pojęci inteligencji emocjonalnej, wiem, że są jakies narzedzia do jej mierzenia, ale teraz niestety nie wiem, jakie to są 🙂

Testy muszą być rzetelne - czyli badać bardzo dobrze to, co mają badać, Trafne - czyli właśnie badać to, co autor miał na myśli, Znormalizowane - czyli posiadać normy, wg których klasyfikuje się osoby badane i Wystandaruzowany - czyli należy podac dokładne warunki, w których przeprowadza się test (np. indywidualnie vs grupowo), jaka jest grupa docelowa, jaka jest instrukcja etc.

Wszystkie te rzeczy uzyskuje się przez badania tym narzędziem i porównywanie wyników z innymi testami, mierzącymi to samo. Są też metody stwierdzania rzetelności i trafności testu. To skomplikowana i żmudna praca 🙂

A odnośnie jeszcze intel. emocjonalnej to też uważam, że jest ona na równi (lub ważniejsza) od ilorazu inteligencji 😉
Ja kiedyś wysłałam miał być za 60 gr a zabrało mi z konta 30 zł ;/
Ci, którzy chcą zgłębić w temat inteligencji emocjonalnej niech przeczytają książkę pod tytułem "Inteligencja emocjonalna" Golemana. Ja co prawda nie czytałam ale na studiach mi polecali i też mówili, że ogólnie te testy to kpina. Szczególnie takie netowe.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się