Forum konie »

Baskar i Gniadoszka - historia leczenia Ran Letnich

Hippocamp mam coś co mógłbyś wystawić. Dzwoniłam do Ciebie, bo zauważyłam Cię na fotach. I witamy na forum 😉
Karolina
hippocamp ... dziękuję za wsparcie i za uczestnictwo w dyskusji!
Każda forma pomocy się przyda ... może z takich cegiełek też uda się nam zebrać jakiś grosz dla Gniadego.

polonez ... chyba zjem wszystkie paznokcie  🙄
Polonez się zadeklarowała więc z mojej niespodzianki nici 🙂 miałam dzisiaj wpaść do Gniadego wracając z gór ale to już wyczekam do jutra  :kwiatek:
Moge zorganizować zbiórkę pieniędzy z koleżankami z stajni, staniemy gdzieś na rynku i postaramy się zebrać troche pieniędzy. Ale, nie mam pojęcia czy potrzebna jest zgoda kogoś (?) Rodzice się zgodzili, ale nie wiem czy ktoś inny też musi coś wiedzieć czy coś, jak to jest?

Sama też postaram się wpłacić trochę na konto, wiem że to nie będzie duża kwota, za co przepraszam, ale sumienie nie będzie mnie dręczyć że nic nie pomogłam.
Derkaa, Z tego co się orientuję każda zbiórka publiczna musi być w odpowiednim urzędzie zatwierdzona.
Mam sąsiadko-ciocie w urzędzie miasta, zapytam się jej czy może coś załatwić.
Ona ma wielkie serce i na pewno postawa się pomóc.
Jak się wszystkiego dowiem to postaram się załatwić co potrzebne
Derkaa ... dziękuję za pomoc!
Tylko zanim przystąpisz z koleżankami do takiej akcji, dowiedz się wszystkiego bardzo dokładnie, żebyście nie narobiły sobie przez to problemów. Kocham nasz kraj, ale niektóre przepisy nie dość, że mogą spowodować odebranie pieniędzy, to jeszcze mogą nieść za sobą nałożenie potężnych kar ...

Jak tylko będziesz coś wiedziała, to pisz.
jeszcze dziś postaram się dowiedzieć i napisać ile będe miała sił...
Teraz widze że ciocia ma gości więc nie wypada iść ale przed wieczorem pójdę jak będzie w domu.
Jestem 🙂

po tym zastrzyku gniademu nic nie było 🙂

z nowości dowiedziałam się tylko tyle że jest przeziębiony, ma kaszel i dostaje antybiotyk.

jak przyjechaliśmy to akurat był po spacerku więc zdjęcia mam tylko z boksu, ale moge je wstawic dopiero wieczorem bo piszę z innego kompa i nie mam tutaj kabelka.

wyglądał w porządku, zajadał sianko i nie wyglądał na zdenerwowanego czy nieszczęśliwego.

takze chyba wszystko okej  :kwiatek:
wiem jak on cierpi, ale ważne że dobrze się czuje
jednak mam nadzieje że kaszel mu przejdzie, bo to też go będzie osłabiało
polonez ... bardzo Ci dziękuję za informacje!
Mój Gniadul jeszcze na dodatek przeziębiony 🙁
W takim razie ciekawa jestem, czy będzie mógł mieć tą operację w środę, skoro dostaje antybiotyk ... Nie wiem, czy jedno z drugim się jakoś wiąże, jak u ludzi to bywa ... Ale mam nadzieję, że nie, i że już w środę będzie po wszystkim.
Jak tylko usiądziesz do swojego komputera, to wklej jakąś fotkę ... będę czekała z niecierpliwością.

Jeszcze raz przeogromne dzięki, że go odwiedziłaś! Na pewno się ucieszył, że ktoś do niego przyszedł i podrapał go trochę za uszkiem  :kwiatek:
gniadoszka, moze zadzwon do weta i zapytaj czy przeziebienie bedzie mialo wplyw na termin operacji?
bede mocno trzymac kciuki zeby nie bylo poslizgu!!!
ja moge jutro zapytać 😉
No i ja dotarłam. Zdycham cały dzień przez jakieś potworne bóle głowy. Ale nie ważne.

Polonez dzieki wielkie za info.

Ninevet, bede czekać na relacje od Ciebie 🙂
Z tego co mnie się udało dowiedzieć nie ma się co martwić , zabieg nie powinien się przesunąć , to tylko mini przeziębienie . Najprawdopodobniej przyczyną może być to że podczas podróży koń się spocił i najnormalniej na świecie go przewiało. Mały kaszel ale bez towarzyszącej gorączki i bez spadku apetytu więc sytuacja opanowana.
Noo juz mi lepiej jak to przeczytałam. Marta czyli w srodę Baskar NA ZAWSZE POŻEGNA RANY LETNIE!!!!!!!
No też liczę na to , że już się pożegna z tymi ranami . Na sklep wejdą cegiełki za jakiś czas , ekipa już nad tym pracuje.
A planujecie jakiś plakat czy akcję rozgłaszającą apel?
Plakaty i zbiórki publiczne wymagają zezwoleń od stosownych władz. Ale nasza firma podczas wyjazdów na zawody będzie się w miarę możliwości starała wystawiać "puszkę" na Gniadego , mamy nadzieję że to również przyniesie dodatkowe "grosze".
O co chodzi z tymi cegiełkami?
A już jutro na sklepie będzie można zakupić produkty przeznaczone specjalnie na akcje Gniadego. Tzn całkowity koszt przejdzie na konto Marty i Baskara.
Derkaa o cegiełkach Hippocamp pisał na poprzedniej stronie wątku 😉
Świetnie, na pewno Baskar będzie skakał z radości jak się dowie ile dobrego staramy się dla niego zrobić 😉
Hippocamp super. juz przekazuję info do dziewczyn, które dadzą rzeczy na cegiełki 🙂

reszta zdjęć nie wyszła niestety konio się wiercił a światło w klinice nie pomagało  😁
Baskar jak zwykle poważna mina do fotki 🙂 Wygląda świetnie i widać , że mu się tam podoba.
nie wyglada na smutnego 😀 na pewno wie, ze tam mu pomoga 💃
To co tu czytam i to co robicie jest po prostu niesamowite. W tak krótkim czasie zaangażowała się taka liczba osób.To na prawdę dodaje wiary w światek jeździecki i,że potrafimy się ze sobą zjednoczyć w na prawdę ciężkich chwilach.

Swoja cegiełkę też dorzucam  😉
Zdrowia życzę!
przelew właśnie poszedł 😉
Czekam[y] na wieści ile się już udało zebrać 😅 !
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się