Poleca ktoś stajnie w której można wybrać się na jednodniowy rajd/jazdę po plaży? Najlepiej w okolicy Gdańska/Trójmiasta. Ważne, aby konie były bezpieczne, dobrze traktowane, zdrowe itp.
Ala123, odradzam AKJ Trójmiasto. Część koni powinna już dawno być na emeryturze, a w ich drugiej stajni konie padają jak kawki. Niedopasowany sprzęt, kowal raz na pół roku bo natura. W naturze jak kuleją to nie potrzebują weterynarza przecież. Chodzą na halterach, a czy reagują to inna kwestia, więc kwestia bezpieczeństwa też wątpliwa.
W okolicach Trójmiasta może być problem, bo jest zakaz wjazdu na plażę aż do jesieni, także celowałabym dalej.
Edit: Ciut dalej, ale może Białogóra? Chociaż nie wiem czy wymagania które wymieniłaś spełniają, bo nie miałam z nimi styczności.
Jeśli chodzi o Białogórę, to ja mam doświadczenia swoje sprzed nastu lat i dość regularne doświadczenia znajomych. Organizują dwa tereny dziennie. Poranny jest ze skokami. Popołudniowy dla amatorów i to dość istotne, bo może być "naście" koni w zastępie, a jeźdźcy od mocno zaawansowanych po panie w klapkach i bikini.
W Kołobrzegu nic. Pod Kołobrzegiem Pestka Mrzeżyno.
Jedna z kołobrzeskich stajni oferuje organizację wyjazdu na plażę ale przyczepą, koszt adekwatny do nakładów, kiepski biznesik. Jest jeszcze Grzybowo pod Kołobrzegiem ale żeby dojechać do plaży to tak 40min trzeba się stępem tłuc przez miasto 🙂
infantil, oj usunełam przez przypadek zamiast edytować 🙁
Ja polecam Słajszewo, u Jędrusia, byłam kilka razy i na lajtowych terenach i na tych mocniejszych (tylko te mocniejsze na serio są mocniejsze) ale polecam, konie przegrzeczne <3
infantil, O życie to się tam nie walczy, bo konie fajne, pewne i trasy sprawdzone. No ale na plaży galop to jest taki fest konkretny. Innej w tamtej okolicy niestety nie znam.
creativelyhanna,Ala123, ja słyszałam bardzo dobrze opinie o stajni U Bohuna, podobno mają super tereny pod kątem organizacji i zadbane konie. 🙂 creativelyhanna, potwierdzam i polecam 🙂
Wybieram się do Pobierowa. Kojarzycie jakaś stajnię gdzieś w okolicy gdzie można by pogalopować po plaży? mindgame, ja z Pobierowa jechałam do Mrzeżyna do Pestki. Cudnie tam jest!
I jest tam jeden punkt przy głównej ulicy z fantastycznymi goframi, niebo w gębie 😁
Zdaję relację 🙂 może komuś się przyda. Byłam w terenie po plaży w Koński Kierat w Rewalu i było na prawdę spoko 🙂 teren trwał 1h40 min. Dwa razy tam i spowrotem po samej plaży + wejście z końmi do wody. Przed terenem sprawdzenie umiejętności jeździeckich na placu. Moje oczekiwania spełnione �
Czy któraś ze stajni organizuje w tym samym czasie teren dla zaawansowanych i początkujących? Tak by osoba totalnie zielona w temacie mogła sobie na spokojnie stępwać a osoba zaawansowania po prostu się nie zanudziła i pojechała z grupą ambitniejszą? 🙂
Asiulla, stajnia Pestka w Mrzeżynie. Jest opcja by osoba niegalopująca stępowała po plaży z wolontariuszem, natomiast reszta galopuje. Później ta osoba dołącza do reszty i ma możliwość kłusowania wzdłuż linii brzegowej.