Mnie wkurza, że nie mogę wstawić swoich zdjęć. Tzn. mogę, ale niektóre zdjęcia są tak dobrej jakości, że gdy nie ma dobrego światła + sensownego fotografa to jakoś tak głupio (mam wysokie wymagania co "nadaje się do publikacji" a co nie) - w rezultacie zebrać się nie mogę. wrotki - mnie Piorun rozbraja. On jest taki... Moto-moto 🙂 (Madagaskar 2).
m4jek, u mnie jest ok a u Ciebie co się z nim stało?
Dorotheah, poczytaj ten wątek. zaraz zaczęły się sypać posty o treści "ja mam dla jednego konia x czapraków x derek x ogłowi" moim zdaniem od szmatkowych kolekcji jest galeria szmatoholików, końska rewia mody produkty anky i pewnie jeszcze jakiś którego tytułu nie pamiętam
a mnie wkurza ze prawdopodobnie za jakis czas na 3 tyg bede odcięta od neta... cóż TP SA ma dziwne metody przepisania umowy... najpierw klienta trzeba odłączyć...
wrotki - mnie Piorun rozbraja. On jest taki... Moto-moto 🙂 (Madagaskar 2). no to jaki jest koń Szemranej, skoro Ty widzisz tylko brak kasku, a ja widzę,że dziewczyna powinna trochę popracować nad sobą, bo już teraz koń, cofniętą w locie szczęką, demonstruje co można myśleć i jej równowadze i rękach...
Dorotheah, poczytaj ten wątek. zaraz zaczęły się sypać posty o treści "ja mam dla jednego konia x czapraków x derek x ogłowi"
Mi to jakoś nie przeszkadza, że ktoś wspomniał , że ma trudną do określenia ilość np. derek - bo ta sama osoba pisała, że za to na 3 konie ma ledwie kilka czapraków. Sama pisałam, że kiedyś miałam 9 ogłowii (i żadnego porządnego, dlatego obecnie mam jedno porządne i coś na zmianę) a dery mam tylko dwie. Mi te wypowiedzi tylko pokazały jak różne potrzeby mają ludzie, jak różne rzeczy zbierają - bo w tym wątku pod takim kątem patrzę. A jeśli ktoś przesadził faktycznie w kierunku chwalenia się ...to cóż jego sprawa ( jego problemy 😉).
moim zdaniem od szmatkowych kolekcji jest galeria szmatoholików, końska rewia mody produkty anky i pewnie jeszcze jakiś którego tytułu nie pamiętam A moim zdaniem nie- co pisałam w pierwszym poście zakładając tamten wątek. 😎
Zależy mi na bardziej pozytywnym spojrzeniu na kolekcjonerstwo. W wielu miejscach na świecie kolekcjonowanie to powód do radochy, czasem dumy, jakieś tam miłe hobby, czasem prawdziwa pasja. Wiele lat różne rzeczy kolekcjonowałam i wiem jak się ludzie na mnie krzywo gapią gdy słyszą, że coś zbieram. Nauczyłam się nikomu nie przyznawać do swych kolekcji. Wiem, że wiele osób chowa się z tym jak ja. Przez to nie mam kontaktu z tymi osobami, nie ma z kim o czymś pogadać, wymienić się spostrzeżeniami, doświadczeniami. Dopiero po założeniu wątku o kolekcjach znalazłam pierwszą osobę w PL (bo za granicą masa ludzi, stron, sklepów itp.), która zajmuje się modelarstwem "końskim". I to tez nie od razu, a dopiero po tym jak pokazało się kilka osób coś zbierających. Gdyby nie poszerzenie tematyki i więcej otwarć wątku- pewnie bym nie wiedziała o istnieniu takich zainteresowań u tej osoby i o innych kolekcjonerach i ich zbiorach. Zależy mi, by na kolekcjonerstwo spojrzano nie jak na coś nietypowego, a raczej jak na coś co jest wśród nas - choć czasem tego tak nie nazywamy. Bo czymże jest w czyjejś pace 8-15 czapraków na jednego konia jak nie kolekcją ? - Przecież da się wytrzymać z 2-4 czaprakami.
Co innego Rewia Mody - tam w zasadzie powinny być gadki o szmatkach, kolorkach, zdjęcia i dopasowywanie do maści. Więc pokusiłabym się o stwierdzenie, że właśnie tam nie do końca pasują posty, gdy ktoś na focie wstawia swoich x czapraków (chyba, że pokazuje na danym koniu dla porównania co bardziej pasuje/podoba się). I na takie zestawienia zbioru m.in. szmatek jako kolekcji (czy na focie razem, czy osobnych fotach komplecików, czy na fotach na koniu- bo czasem ciężko to sfotografować) idealnym wątkiem wydaje mi się właśnie 'Nasze końskie Kolekcje'. Bardzo lubię posty z Waszymi kolekcjami - lecz one szybko giną w kolejnych edycjach KRM pod natłokiem pytań o kolor owijek - w Kolekcjach byłyby i na miejscu i na "dłużej". Tak samo w galerii szmatocholików nie ma miejsca na pokazanie kolekcji szmatek (nawet jeśli to kolekcja np. samych Anek - to w tamtym wątku wstawia się tylko najlepsze foty na koniu- pod galerię). W produktach Anky można pokazać tylko kolekcję Anek, a nie każdy jest ich takim zwolennikiem.. 🙂
A mnie wkurza, że jak ktoś ma inne zdanie niż pozostali i sensownie argumentując przedstawia co mu nie pasuje, to pozostali próbują go baaardzo szybko utwierdzić w przekonaniu, że nie ma żadnej racji... Twierdzą, że powinien myśleć tak jak oni, bo jak ma inne zdanie to do GAZU!! Zwłaszcza jeśli opinia tyczy się forumowych pupilków.
A mnie trochę wkurza, a bardziej już śmieszy tekst - "nie mój cyrk, nie moje małpy". Często czytam, że nie czyjś cyrk, nie czyjeś małpy, ALE... Jak nie twoje małpy, to czego kurna piejesz? 😉 😀 😀 😀
albo nie moje rybki i nie moje akwarium. 😂 Albo wybieraj albo rybki albo akwarium 😁 przecierz jedno bez drugiego nic nie znaczy a rybka nie przezyje. 😂 😂
Racja. Aczkolwiek jak dla mnie wątek nie miał właściwego pierdo****cia. Dwie strony, a żadnego kisielu, żadnych kompromitujących zdjęć, "wspomnień z imprez", czy choćby wulgaryzmów. Nie było trupa w szafie. 🙁
Taka trochę era tak-taka się zrobiła. Użytkownicy wspólnie dziwiący się światu i dochodzący do zaskakujących wniosków - ludzie lubią jak im się słodzi. A jak robią nagonkę, to zazwyczaj w większej grupie. 😉