Forum towarzyskie »

Kto/co mnie wkurza na re-Volcie? Reaktywacja ;)

Nie byłabym taka pewna 😉
mnie wkurza ostatnia moda w ogloszeniach na "czekam na propozycje cenowe"
wkurza mnie to, że po treści postów można bezbłędnie zgadnąc kto jest w jakim momencie cyklu...  🙄

czy ty mówisz o mnie?  🤣
szepcik raczej o mnie 😀😀🙂
To ja teraz namiętnie koresponduję z jedną osobą, której od 4 PW piszę, że czaprak jest sprzedany- a ta osoba dalej swoje, że go kupi za tyle i tyle. WTF?! 😲

MOŻE ta osoba ma nadzieję, że jak przebije cenę, to jej sprzedaż.
Zupełnie nie rozumiem takiej sraczki na szmatki  🙄
mnie wkurza ostatnia moda w ogloszeniach na "czekam na propozycje cenowe"

Mnie też to denerwuje
Można by chociaż jakiś przedział cenowy podać
Jak widze taki napis przy czymś co mnie interesuje to od razu się odechciewa wszystkiego
A mnie nadal wkurza że nie wiem o co chodzi z tym rozwalaniem forum!!!!
Wkurza mnie niemiłosiernie odpisywanie na ogłoszenia w wątku ogłoszeniowym!! 👿 Po prostu jak widzę kolejnego mądrego pytającego o coś tam, to mi się dosłownie ciśnienie podnosi i mam ochotę zwyzywać nieszczęśnika 👿 Nie wiem czemu akurat to mnie tak wyjątkowo działa...
A mnie nadal wkurza że nie wiem o co chodzi z tym rozwalaniem forum!!!!

mnie też! 👿
Jak to nie wiecie- to chodzi o Wielkiego Rozwalacza, który Jakoś, Gdzieś, Kiedyś Rozwala Forum 😎
a mnie wkurza ze wlasnie dzisiaj zobaczylam na sobie jak ktos bardzo lubi zagladac komus w portwel.  😵
Normalnie padlam, tyle razy czytalam jak inni pisali i sobie mysle jaka masakra a tu popatrz no.
Uwazam ze to akurat nikogo nie powinno interesowac, jak nie daje tych pieniedzy, to niech lepiej skoncza!

Ja to akurat sie z tego smieje bo to smieszne jest za to osoba ktora tych pieniedzy faktycznie nie ma mogla by sie bardzo zle poczuc.
Nie kazdy moze miec pieniadze, a kazdy by chcial, z roznycxh powodow a takie gadki to lepiej wsadzic sobie w kieszen. 🤔wirek:
Nigdy nie wiadomo ile wam tak długo sie bedzie powodzic, to zachowanie jest naprawde ponizej jakiegokolwiek poziomu.

Moze trzeba bedzie podzielic watki na klasy co? 🤔
wendetta - Tez mnie to niemiłosiernie wkurza dlatego zawsze klikam w link "zgłoś do moderatora" 😉
Na to nie wpadłam 😂 Ale zazwyczaj piszę bardzo "miłą" wiadomość do tej osoby- jakoś mam satysfakcję, że jej się choć przez moment głupio zrobi 😉
Pfff ja po pprzeprawach z ludzmi opisanymi wyżej (zawracanie glowy na pw zupelnie nie na temat przez nie rozumne cyztanie ogłoszeń) nie wierze juz w to, że upomnienie może zawstydzić kogokolwiek  🙄
Wkurza mnie natalka milion trzysta sto czterysta xd, która pisze, że jej koń trzyma ''łepa'' w dole przy lonżowaniu i ona się boi, że mu tak zostanie. Przy okazji wali milion byków i nie edytuje postów. Tak mnie wkurza ta gadka w młodych koniach, że aż się trzęsę, muszę wyluzować przecież to tylko wirtualny świat 😀iabeł: Myślę, że natalka idealnie by się zgrała swoją głupotą wraz z adrianną.
Miałam chytry plan żeby re-volta nigdy mnie nie wkurzała. To forum, które stworzone jest przez ludzi dla ludzi. Wszystko fajnie. Tylko dziś już nie wytrzymałam i podniosło mi się ciśnienie po 10-krotnym przeczytaniu jednego zdania pewnego forumowicza i "za chiny" nic nie mogę zrozumieć. Jest to kolejna osoba, która ma w głębokim poważaniu jak pisze i czy aby na pewno jej wypowiedź zostanie zrozumiana. Tak się składa, że forum opiera się na pisaniu, a to pisanie często nawala. Szlag mnie też trafia jak czytam potok słów bez ładu i składu. Przecinki nie gryzą, kropki również. To taka podstawa, nie piszę o bardziej skomplikowanych rzeczach. Jak się ma czas na wstawienie "ikonek" to może poświęcić chwilkę na przeczytanie tego co napisałam/em i poprawienie błędów, rażących błędów.
Wkurza mnie natalka milion trzysta sto czterysta xd, która pisze, że jej koń trzyma ''łepa'' w dole przy lonżowaniu i ona się boi, że mu tak zostanie. Przy okazji wali milion byków i nie edytuje postów. Tak mnie wkurza ta gadka w młodych koniach, że aż się trzęsę, muszę wyluzować przecież to tylko wirtualny świat 😀iabeł: Myślę, że natalka idealnie by się zgrała swoją głupotą wraz z adrianną.

...no i jej byk roku: "letszego" 😵
Wątku o młodych koniach nawet nie dałam rady doczytać, bo nie wiem, może mam ostatnio jakiś gorszy czas, ale mam ochotę taką osobę chwycić za fraki i trząść, aż jej ta głupota z głowy wyleci 🤬
"letszego"haha nie no padłam  😵
hanoverka wypraszam sobie takie komentarze pozwol ze ja bede oceniac z kim moge sie  zgrac a z kim nie.
Widac nie zauwazylas ogromnej roznicy ze dziewczyna ma niby ogromne doswiadczenie dobrze jezdzi, uklada konie, obcuje z nimi od dziecka na innych zasadach niz ja!
A je dopiero zaczynam swoja przygode z WLASNYM mlodym koniem, miedzy jazda a posiadaniem i ukladaniem mlodego konia jest potezna roznica.

Ja sie ucze zdobywam doswiadczenie, czerpie zdania od ludzi, ktorzy wiedza cos wiecej niz ja czyli zdobywam doswiadczenie.
Sama nie wiem do konca czy to bedzie dobre czy nie i czesto obrywa mi sie tutaj po lbie, ale slucham czytam czasami sie z czyms nie zgodze i mam do tego prawo!
A roznica miedzy kims kto dopiero co ma swojego malego i czerpie wiedzy od wsystkich, mowiacych co innego, a osoba ktora bardzo dobrze jezdzi uklada lonzuje konia, ma swoje wlasne doswiadczenie.

I mowi bzdury to zupelnie inna bajka, ja sie jeszcze ucze a ona ma swoje zdanie.  👿
Błagam, wytłumaczcie mi! Czy osoby piszące "letszego", "łepa" (i sto innych 'kwiatków', które mój mózg chyba już wyparł ze świadomości) NIE CHODZIŁY DO PODSTAWÓWKI? Bo kitu o kolejnych 'dys-ułomnościach" sobie wcisnąć nie dam...
Nie wiem czy wiecie ale poprawne są obie formy : łep i łeb...  😉
adrianna Możesz sobie wypraszać, ja będę pisać to co myślę. Jak dla mnie to nie ma żadnej różnicy między wami. Ty oddałaś swojego konia koleżance do lonżowania, filmik widziałam, kupiłaś konia nie mając żadnego pojęcia o tym jak trzeba się nim opiekować. Forumowiczka natalka też nie ma pojęcia o pracy z koniem i pisze takie bzdury, że ręce opadają. NAJPIERW należy mieć podstawy zanim zakupi się konia lub zacznie z nim jakąkolwiek pracę. Więc, żeby nie było OT wkurza mnie  osoba A i osoba N.
Olga łepa też jest poprawne?

edit: lit
Olga, obawiam się, że jednak łep poprawny nie jest 😉 Nie ma go w żadnym znanym mi słowniku. Naprawdę to, że ludzie często używają danej formy nie czyni jej poprawną. Chyba, że pokażesz mi słownik jakiegoś dobrego leksykografa, gdzie obie te formy są uznane za wzorcowe- to wtedy się zgodzę 😉
a sorks , przeczytałam "łepka"
tez mi sie tak wydaje jak to wymienic? Jest łba, łbie, łeb.           A tu? łpa, łpie, łep?  🙇 😂

Jakoś Słownik języka polskiego ([[a]]http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=%B3ep[[a]]) i Wielki słownik ortograficzny ([[a]]http://so.pwn.pl/lista.php?co=%B3ep[[a]]), a także Uniwersalny słownik języka polskiego  ([[a]]http://usjp.pwn.pl/lista.php?co=%B3ep[[a]]) także tego nie wiedzą. :/

Jest łepek:

łeb
1. «głowa zwierzęcia»
2. posp. «o głowie ludzkiej»
3. pot. «siedlisko rozumu»
4. pot. «człowiek oceniany ze względu na jego umysłowość»
5. posp. «człowiek jako jednostka»
6. pot. «o górnej, zaokrąglonej części czegoś»
7. daw. «życie»
• łebek, łepek

Dempsey  :kwiatek:

coo? od kiedy?
ew. "lepek", a i to jest kontrowersyjne

ja mam dwa wnioski:

1. przyganial kociol garnkowi w pewnych momentach, i to jest jeszcze gorsze niz sam garnek

2. wnioskuje o test na IQ przy rejestracji. wystarczy wykluczyc wyniki od 0 do powiedzmy 20
adrianna32, to akurat nie jest dowód. Czasami wyrazy podobnie brzmiące mają zupełnie inny wzorzec odmiany 😉 Tu by było pewnie łepa, łepowi itd. bo łpa jest po prostu trudne do wymówienia. Ale skoro ta forma i tak nie jest poprawna, to nie ma sensu dyskutowac o poprawności jej odmiany.
adrianna32, to akurat nie jest dowód. Czasami wyrazy podobnie brzmiące mają zupełnie inny wzorzec odmiany 😉

ale dla adrianny to jest wymiana nie odmiana...
zreszta co za roznica, nie?  😵

ps. moze juz 0-15 by nas uratowalo
panujący na KR  bezkrytycyzm i kokieteryjne żebractwo komplementów nie tyle mnie wkurza, co powoduje prawdziwe zażenowanie ...sądziłem ,że publiczne forum każe zachować choćby minimum godności...
czy naprawdę to że ktos nie spadł pokonując przeszkodę większą niż 50 cm to powód do zachwytów?...mimo że naprawdę każdy element techniczny wyje o korektę, od miejsca odbicia konia,przez ręce szerokie jakby byka za rogi prowadziły, po łydki na tylnym łęku.
i czy to że jeździec nie jest pół metra nad siodłem w galopie ćwiczebnym, to powód żeby mu gratulować ujeżdzeniowego talentu?...mimo że koń wygięty tylko w szyi, nachrapnik trzeszczy z napięcia a jeździec widzi tylko końską szyję bo inaczej nie wie czy udało się szkapinę wystarczająco zganaszować...
ps. o fenomenie Pioruna, to już nawet nie ma co mówić...nikt w realu nie potrafi mi wytłumaczyć skąd się biorą zachwyty nad półziemniokiem przebieranym namiętnie za rumaka i ,że ciągle od lat  widać "zmiany na lepsze" a on ciągle nie zamienia się w folbluta.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się