Forum towarzyskie »

Kto/co mnie wkurza na re-Volcie? Reaktywacja ;)

bo w 'IMO' nie widze nic zlego, jest poprawne jezykowo. 'wgl' i podobne wyrazenia juz mnie draznia, bo prawdopodobnie oznacza to, ze dany delikwent nie jest w stanie poprawnie napisac danego slowa czy calego zdania.

sa skroty, ktore funkcjonuja w ksiazkach, magazynach. mowie tu o takich jak 'np.', 'm.in.', 'w/w', 'dr' 🙂 skrot WGL do takich nie nalezy.

zreszta nigdzie nie napisalam, ze wkurzaja mnie zapozyczenia z jezyka obcego. napisalam jedynie, ze nie lubie takich kwiatkow jak wgl czy wogle

a ze zaraz ktos zarzuci mi brak polskich liter: jestem w bibliotece uniwersyteckiej, nie mam mozliwosci zmienic 'jezyka' klawiatury

edit. doczytalam, ze w regulaminie jest punkt, zeby nie uzywac 'nowomowy'.
biorac pod uwage, ze wgl jest jakby na to nie patrzec 'nowomowa' i jest uzywane na rozowych blogaskach (przyklad: sQl aNd niE tYlkOo sQl. i wGl tOo faJnie.!.1 xddd) to tez powinien podlegac pod ten punkt regulaminu  😎
bo w 'IMO' nie widze nic zlego, jest poprawne jezykowo. wgl i podobne wyrazenia juz mnie draznia, bo prawdopodobnie oznacza to, ze dany delikwent nie jest w stanie poprawnie napisac danego slowa czy calego zdania.
a to wgl też jest celowe?
w jakim sensie celowe? 'wgl' przytaczam jako przykład. zapomniałam tylko dodać cudzysłów, ale już poprawiam.
Mi skróty nie przeszkadzają. Ale prawidłowe skróty. Zapożyczenia z języka obcego też mnie nie drażnią, bo jakby nie patrzeć - w naszym słowniku istnieje ogrom słów zapożyczonych, z czego czasem nie zdajemy sobie sprawy.
Ale do szału mnie doprowadza jak ktoś w swojej wypowiedzi wplata raz na czas jakieś zdanie, czy stwierdzenie (najczęściej) po angielsku 😵
Jeszcze jedno - nie tylko z volty, ale ogólnie.
Wszystko fajnie, kiedy ludzie kupują dla swojego konia nowe czapraki i owijki.
Tylko wypada zacząć od DOPASOWANEGO siodła i ogłowia oraz kowala.
🙄
Zapożyczenia są czymś w języku bardzo naturalnym i powszechnie występującym. Jednak niektózy już trochę przeginają próbując wciskać wszędzie spolszczone słowa angielskie w momencie kiedy normalnie funkcjonuje słowo polskie o tym samym znaczeniu.
W Holandii jest jeden wielki smietnikowy język, zupa jarzynowa.  🤣
Angielski, włoski, Niemiecki, Polski........ Beczka. Ale tam nie ma tak bogatego słownika i tylu zamiennikow, u nas jest ich wiele więcej, tez mnie to drazni bo czasami akurat nie zrozumiem sedna przez jedno inne słowo, niepospolite.  😉
drażni mnie sprzeciw wobec hermeneutycznej zasady,że ktoś zrozumie odpowiedź dopiero wtedy, kiedy będzie gotowy na zrozumienie odpowiedzi...
Moze nie tyle wkurza, co lekko smuci mnie fakt, ze ledwo po roku istnienia rozpoczal sie proces rozwalania forum.
I ze mozna bylo tego uniknac w prosty i przyjemny sposob.
ushiaco masz na myśli pisząc,że forum się rozwala?Pytam,bo mnie to zaintrygowało 😉

Moze nie tyle wkurza, co lekko smuci mnie fakt, ze ledwo po roku istnienia rozpoczal sie proces rozwalania forum.
I ze mozna bylo tego uniknac w prosty i przyjemny sposob.

Napisz proszę coś więcej - o co chodzi????? 👀
Ushia- jakie rozwalanie?  😲
A ja Was wkurzę, bo wiem o co / o kogo chodzi Ushii, ale z premedytacją nie powiem 😁

Ale mnie nie wolno denerwować 😎
Eee..jeśli chodzi o kogoś to łatwo się domyśleć, ale ja nie sądzę by można było w takim przypadku mówić aż o rozwalaniu forum. Bez przesady. W realu też trzeba współżyć z różnymi ludźmi i jakoś się żyje. Bo na tym życie polega.  😉
Dlaczego znowu pojawiła się jakaś zagadka??
Kobiety, powiedzcie o co chodzi.
Ej, ja też nie wiem  😲 Jakoś nikt mi się nie rzucił mocno w oczy, ale pewnie chodzi o moda, skoro waga sprawy jest tak duża?
Wkurza mnie, że po dwóch tygodniach mam miliard postów nieprzeczytanych.
Powie ktoś w końcu o co chodzi???
Ej, ja też nie wiem  😲 Jakoś nikt mi się nie rzucił mocno w oczy, ale pewnie chodzi o moda, skoro waga sprawy jest tak duża?

W takim razie wychodziłoby na to, że chodzi o Dworcikę, ale przecież ona wywiązuję się ze swoich obowiązków w miarę możliwości.
Żeby było jasne, ja nie mam jej nic do zarzucenia 😉

Znowu ktoś coś wie, ale broń Boże nie powie, to po co się chwalić i w ogóle wspominać o tym? 🤔wirek:
Znowu ktoś coś wie, ale broń Boże nie powie, to po co się chwalić i w ogóle wspominać o tym? 🤔wirek:

Dokładnie
"Tylko wypada zacząć od DOPASOWANEGO siodła i ogłowia oraz kowala." amen  😵
wkurza mnie to, że po treści postów można bezbłędnie zgadnąc kto jest w jakim momencie cyklu...  🙄
Do szału doprowadzaja mnie ludzie, którzy nie czytaja ogłoszeń dokładnie  😀iabeł: Zobaczą napis "derka 135" i już wysyłaja mase pw.  Co z tego, że ja chce zimowa, ocieplaną a ktoś ma letnią, bawełnianą, polarową czy bóg wie jeszcze co, przeciez on ma derke 135 a ja taka chce  😵 Dołujący brak czytania ze zrozumieniem i w ogole jakiegoś myślenia  🤔wirek:
o tak! jakiś czas temu dałam ogłoszenie, że szukam derki polarowej 135 konkretnej firmy. i co? dostałam masę propozycji, ale wszystkie dotyczyły derek innych producentów  🤔wirek:
Ale były chociaz polarowe  😁 ?
Bo u mnie ani jedna nie była nawet przeciwdeszczowa  😂
Szczerze mówiąc to mnie to przeraża jak bezmyślni sa ludzie.
część była niepolarowa (zdarzyły się np padokowe i z wypełnieniem), część w złym rozmiarze (np 155)  😁
proponuje zrobić na volcie 'kurs czytania ze zrozumieniem'  😵
Wiecie co mnie jeszcze rozbawia? Zawsze odpisuje takim osobom, że może warto nauczyć się czytania ze zrozumieniem bo poszukuje czegoś innego a nie tego cyzm mi glowe zawracają na pw. I co dostaje w odpowiedziach ? Że to moja wina i że bez przesady. Zero jakiegos poczucia zawstydzenia, że nawet nie przeczytali dokładnie ogłoszenia  😵

ps. Powaliła mnie tez kiedyś jedna osoba na łopatki - napisałam, że szukam takiej i takiej derki i wszystko mi  obojetne w jakim stanie. To dostałam pw z wymieniona jakąs masą rzeczy na sprzedaż boo...? Bo przeciez napisałam, że kupie wszystko bo mi obojętne  😵
To ja teraz namiętnie koresponduję z jedną osobą, której od 4 PW piszę, że czaprak jest sprzedany- a ta osoba dalej swoje, że go kupi za tyle i tyle. WTF?! 😲
wkurza mnie to, że po treści postów można bezbłędnie zgadnąc kto jest w jakim momencie cyklu...  🙄

padłam...
hahah masz racje 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się